Happy Birthday Ryan Donk – Topvoetballer en Aanvoerder van het Surinaams Nationaal Elftal

Ryan Donk

Onze trots is jarig! Vorige week scoorde hij de 2-0 in de WK kwalificatiewedstrijd van Suriname tegen de Kaaimaneilanden. We hebben het over niemand minder dan Ryan Donk. Hij is vandaag 35 jaartjes jong geworden.

Helpen jullie mee met de felicitaties? Die kun je plaatsen onder dit leuke bericht. Wie is zijn moeder en wie is zijn vader? Lees meer hierover en kijk gelijk naar een interessant interview met hem. Geef het door aan belangstellenden. We blijven hem volgen op weg naar het WK!! Vele jaren na deze Ryan!!

Da na wan Hieperdepiep hoereee. Ryan Donk is vandaag biggie jari geworden: 35 jaartjes jong. Helpen jullie mee met de felicitaties? Die kun je plaatsen onder dit bericht! 

Jeugd

Ryan werd in 1986 geboren in Amsterdam. Hij is de zoon van Henk Donk en Lydia Helder.

Ryan speelde speelde bij de jeugd van het Amsterdamse Zeeburgia. Daar werd hij voor 5 jaar door zijn vader gecoacht. In zijn lange voetbalcarrière heeft hij in de hoogste divisies van Nederland, België, Engeland, Spanje en Turkije gespeeld.

Leuk interview waarin Ryan Donk vertelt over zijn jeugd

Grappig detail: Ryan heeft de bakkersschool afgerond. Maar waarschijnlijk zal hij dat vak nooit hoeven te beoefenen. 

Profcarrière

Zijn grootste transfer was in 2016 naar Galatasaray, waar hij nu nog steeds speelt. Daardoor ging hij plotseling zo’n 1,5 miljoen euro per jaar en 15.000 euro per gespeelde wedstrijd verdienen. Bij Galatasaray speelde hij met Wesley Sneijder en Ryan Babel en werd o.a. twee keer kampioen van Turkije.

Op 24 maart 2021 maakte Ryan, als Nederlander van Surinaamse afkomst, zijn debuut voor het Surinaams nationale elftal. Als aanvoerder scoorde hij de 2-0 in de WK kwalificatiewedstrijd tegen de Kaaimaneilanden.

Wij wensen Ryan in ieder geval een hele fijne verjaardag met zijn familie.

Helpen jullie ons mee met feliciteren? Dat kan onder dit bericht of check onze Facebook, Instagram of Twitter pages.

FamilieNieuws Shoppen: Boeken over Suriname bij BOL.com?
Ga jij binnenkort op vakantie naar Suriname? En weet je niet wat je moet doen tijdens de lange vlucht? Of wil je gewoon meer lezen over het mooie land. Koop dan een leuk boek.  BOL.com heeft alles! De winkels zijn helaas nog gesloten in Nederland. Maar Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun  mooie en uitgebreide collectie met boeken over Suriname. Of bekijk onderstaande boeken. Bestel ze vandaag dan kun je morgen al beginnen met lezen: