Ik word gepest door de moeder en de ex van mijn vriend – Storytime Surinaams

Surinaams schoonmoeder

Zou jij het accepteren dat je vriend zijn ex bij zijn moeder woont?

Miranda uit Suriname is haar leven helemaal zat. Ze wordt letterlijk gepest door haar schoonmoeder en de brutale ex van haar vriend.

Het is nu zelfs zo ver gekomen dat ze haar vriend heeft gezegd dat hij niet meer naar zijn moeder mag gaan. Ze heeft dringend jullie advies nodig. Lees haar brief en geef het door aan anderen. Wat zou jij doen in haar plaats?

Samenwonen

FamilieNieuws winkel:
Wil jij een pruik kopen, of heb je weave banen nodig? De meeste winkels in Nederland zijn nog gesloten maar online shoppen kan wel via Aliexpres.  Check hier de volledige collectie bij Aliexpress Nederland. Of koop onderstaande locks direct. 

Aliexpress winkel Nederland
Klik op de foto op te shoppen bij Aliexpress

Hallo FamilieNieuws en lezers. Ik ben Miranda. Ik woon in Suriname samen met Rai en ik ben helemaal gestrest. Niet door covid, niet door de crisis maar gewoon door die schoonfamilie van me. Binnenkort ex want ik zie het al gebeuren dat ik mijn geliefde Rai ga moeten laten om dit ding en misschien gaat hij mij wel laten want de situatie is helemaal uit de hand gelopen. Dit is niet goed voor mij, maar ook helemaal niet voor hem. Hij zit tussen twee vuren. 3 vuren.

Alleenstaande mama’s hebben ook aandacht nodig, toch?

Ik heb hem gezegd dat hij moet kiezen tussen zijn moeder en mij. Ik weet dat het heel erg is dat ik dat heb gevraagd maar het gaat gewoon niet zo. Ik weet niet wat ik zo heb gedaan dat zijn moeder me zo moet behandelen. Vanaf dag 1 ben ik niet goed genoeg voor haar zoon. Ze pest mij continue.

Mijn schoonmoeder

Onze eerste ontmoeting heeft ze me Claudia genoemd. Ik zei me vriend toen al dat ze het met opzet heeft gedaan. Zijn ex heet namelijk Claudia. Mijn schoonmoeder heeft zich zodanig verontschuldigd dat ik meteen door had dat het nep was, maar ik liet het maar zo. Ik kende die mensen net en ik was stapelverliefd dus ik wilde geen problemen.

Claudia woonde met Rai in een valuta woning. Ze bleef daar wonen toen ze uit elkaar waren. Toen ik Rai ontmoette woonde ze nog daar. Maar om een gekke reden woonde ze ineens bij zijn moeder. Ik had geen idee dat ze daar al maanden woonde.

FamilieNieuws winkel:
Wil jij ook een slankere taille? De meeste winkels in Nederland zijn nog gesloten maar online shoppen kan wel via Aliexpres.  Check hier de volledige collectie bij Aliexpress Nederland. Of koop onderstaande waisttrainer direct. 

Toen zijn moeder jarig was ben ik erachter gekomen. Ik ging niet vaak daar want kijk, je voelt gewoon als iemand je niet mag, dus ik had daar niets te zoeken. Rai, woonde zelf al in een eigen appartementje dat hij huurde dus ik ging gewoon bij hem thuis. Ik ging al snel bij hem wonen. Ik woonde namelijk samen met mijn zus. We hebben samen een huis gebouwd. Dus het is niet zo dat ik geen onderdak had hoor.

Maar je weet, verliefd en hij woont leuk midden in de stad. Is ook makkelijker voor mijn werk. En eerlijk, ik geniet van het samenwonen met Rai

Op haar verjaardag

Dus ja, op de verjaardag van mijn schoonmoeder kwam ik erachter dat Rai zijn ex bij die moeder woonde. Niet leuk, maar wat ik erg vond is dat Rai me nooit heeft gezegd. Hij gaat vaker naar zijn moeder dus hij zag haar ook gewoon daar. Hij haalt altijd boodschappen en spullen voor zijn moeder dus al die tijd haalt hij ook spullen voor die ex. Ze kunnen het nog goed met elkaar vinden zegt Rai. Maar er is niets meer tussen ze.

Hij wist niet dat ze problemen had. Hij is haar bij zijn moeder komen aantreffen met haar spullen en zijn moeder is vrij. Is haar huis. Allemaal mooi en waar. Maar het is al 5 maanden dat ze daar dus woont. Ik vond dat ik het had moeten weten. Ik ben nu ongeveer een jaar met Rai. Ik vond het heel erg van die moeder.

Ben je ook opzoek naar een sugar daddy?

Rai vind dat ik me niet druk moet maken. Dat had ik niet gedaan. Ik dacht toen, van ik laat die mensen en richt me op mijn eigen leven. Toen een avond ben ik gaan zeuren in Rai zijn telefoon. Ik las toen smsjes van die ex. Ik zag dat ze regelmatig een boodschappen lijst doorstuurde. Zo brutaal! Tot aan haar maandelijkse verband vroeg ze hem om te kopen. Dan mogen jullie me zeggen als vrouw zijnde: Zou jij dat accepteren? Ik dus helemaal niet.
Ik ben helemaal geflipt.

Fout

Wat ik wel fout heb gedaan. Ik heb die dame gebeld en der gezegd dat ze weg moet gaan uit het huis van mijn schoonmoeder. Ze heeft geen kinderen met Rai, waarom is ze niet bij haar eigen moeder gaan wonen. En toen kreeg ik de moeder van Rai aan de telefoon. Toen was het duidelijk hoe ze over mij dacht. Ze heeft me dingen gezegd, die ik niet eens aan vijand van me zou zeggen. Echt heel erg.

Ze heeft zelfs mijn moeder in haar mond gehad. Toen flipte ik erger. Het werd zwart voor mijn ogen en ik heb mijn schoonmoeder op een hele respectloze manier geantwoord. Ik geef het meteen toe. Het was niet goed van mij. Ik was fout. Maar ik moet ook zeggen dat ze het zelf heeft gezocht. Zij begon over mijn moeder. Mijn moeder had niets te maken met dat gesprek.

Natuurlijk kreeg ik de wind van voren toen Rai thuiskwam. Hij zei dat hij naar zijn broer zou gaan en dat hij pas komt als ik mijn excuses heb aangeboden. Ik heb hem gezegd dat hij nooit meer bij zijn moeder mag gaan zolang dat mens daar woont. Gelukkig heeft hij me wel gezegd dat hij voorlopig ook niet daar gaat, maar ik kan hem niet verbieden om bij zijn moeder te gaan.

Zijn broer en zus

Ik zit nu hier in mijn eentje in huis. Hij is bij zijn broer. Hij neemt zijn telefoon niet op. En als ik app, vraagt hij me of ik mijn excuses al heb aangeboden? Zijn broer en zus praten niet met me, want ik heb ze gebeld. Natuurlijk heeft die moeder van alles over mij verteld.

Ik weet het allemaal niet meer hoor. Wat ik wel weet is dat ik bij hem wil blijven. Ik wil hem zeker niet kwijt. Ook niet omdat ik weet dat, dat het plan is van die moeder en die ex. Maar wat nu? Ik heb hem gezegd dat hij niet meer bij zijn moeder thuis mag gaan. Maar wie ben ik om dat te zeggen? Kan ik dat zeggen?
En die ex, hoe kom ik van zo iemand af? Ik snap niet dat die moeder zich laat gebruiken door die ex. Die moeder weet hoeveel Rai van me houdt. Rai houdt heel veel van me. En dat is die jaloersheid. Zoveel hield hij nooit van die ex van hem. Ik denk dat die moeder en die ex beiden gewoon jaloers zijn. Maar wat nu? Ik kan ze toch net laten winnen?? Moet ik toch mijn excuses aanbieden? Ik hoop graag op wat advies. En als ik fout ben, dan zal ik dat ook erkennen. Mensen, ik ben dit leven zo met die ex en schoonmoeder helemaal zat. Ik word er depri van. Waarom zijn ze zo?

Advies aub

Maar ik wil echt mijn relatie behouden want daar is verder niets mis mee. Ik hoop niet dat Rai me gaat dumpen voor zijn moeder. Ik moet snel iets doen. Ik ben bereid om mijn excuses aan te bieden aan de moeder van Rai. Maar dan wat? Bedankt alvast!

FamilieNieuws Shoppen: Boeken over Suriname bij BOL.com? Ga jij binnenkort op vakantie naar Suriname? En weet je niet wat je moet doen tijdens de lange vlucht? Of wil je gewoon meer lezen over het mooie land. Koop dan een leuk boek.  BOL.com heeft alles! De winkels zijn helaas nog gesloten in Nederland. Maar Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun  mooie en uitgebreide collectie met boeken over SurinameOf bekijk onderstaande boeken. Bestel ze vandaag dan kun je morgen al beginnen met lezen: 

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken.