Video – Samantha’s dochter sprong van 1 van de Bijlmerflats

moeder Balker Amsterdam Zuidoost
De dochter van Samantha heeft een einde aan haar leven gemaakt. Ze sprong van 1 van de Bijlmerflats. Haar moeder vertelt uitgebreid het hartverscheurende verhaal. Deel het met iedereen..iedereen moet weten wat online pesten kan veroorzaken.
 
 
Video – Dit is het verhaal van mijn zus, zegt Farello Balker! Ik ben trots op je en je mooie hart om dit te kunnen en willen doen. Verder schieten woorden tekort! Geef het verhaal door aan een ieder. Dat is een teken van liefde. Want ergens loopt er een kind of een moeder rond die we nog kunnen behoeden van dit verdriet. Desteny we love you
 

Flat in Amsterdam Zuidoost

 


De dertienjarige dochter van Samantha maakt op 13 januari 2021 een eind aan haar leven door in Zuidoost van een flat te springen. Aanleiding is een filmpje dat rondgaat op sociale media met beelden van intieme handelingen van haar dochter. Samantha hoopt dat door het delen van haar verhaal online shaming stopt. “We moeten echt beter kijken naar sociale media, daar zit het probleem.”

Desteny was pas 13 jaar oud.  Haar moeder is inmiddels verhuisd. Daar wonen wilde ze niet meer. Begrijpen is moeilijk. Haar dochter was een levendige jonge meid. Ze deed het heel goed op school. Pas een paar maanden voor haar dood begon ze zich zorgen te maken.

Ineens moe

Ze was ineens heel moe, schoolresultaten gingen achteruit. Samantha dacht dat het gewoon de puberteit was. Op een gegeven moment kreeg ze een intieme video van Desteny samen met twee jongens. Het filmpje werd verspreid.

Maar Desteny is niet de enige. Er zijn meer jongeren die geconfronteerd worden met dit soort pesterijen. Online pesterijen. Ze worden onder druk gezet. En dat moet stoppen!

Vandaar dat mama Samantha haar verhaal heeft verteld aan AT5. Mensen moeten weten wat de mogelijke gevolgen zijn van het verspreiden van dit soort filmpjes. Geef dit bericht daarom door aan iedereen!

Video van AT5

Desteny (13) maakt op 13 januari een eind haar leven. Dit omdat er een intiem filmpje van haar rondgaat op sociale media. Samantha is de moeder van Desteny en hoopt dat door het delen van haar verhaal online shaming stopt. Bekijk de hele video hieronder:

Zelfdoding. Wil je erover praten?
Nederland: Denkt u aan zelfdoding of maakt u zich zorgen om ¬iemand? Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.
Suriname: Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

Lees ook:

Meisje overleden nadat ze van flat springt in Amsterdam Zuidoost

FamilieNieuws Shoppen: Boeken over Suriname bij BOL.com?
Ga jij binnenkort op vakantie naar Suriname? En weet je niet wat je moet doen tijdens de lange vlucht? Of wil je gewoon meer lezen over het mooie land. Koop dan een leuk boek.  BOL.com heeft alles! De winkels zijn helaas nog gesloten in Nederland. Maar Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun  mooie en uitgebreide collectie met boeken over Suriname. Of bekijk onderstaande boeken. Bestel ze vandaag dan kun je morgen al beginnen met lezen: