“Mijn man zit in de gevangenis om een tjieng meid” – verhalen uit Suriname

man gevangenis Suriname

Lastig: Wat doe als een jong meisje zegt dat ze zwanger was van je man?

Sila weet het echt niet. Inmiddels zit haar man bijna 3 maanden in de gevangenis. Maar hij blijft ontkennen. Bewijs is er niet. De buurvrouw zegt dat ze haar man moet steunen totdat bewezen is dat hij schuldig is.

Heeft de buurvrouw gelijk of moet Sila haar spullen pakken en weggaan voordat haar man vrijkomt? Maar wat als het meisje liegt? Lees haar brief en geef het door aan anderen. Wat Sila nodig heeft is goed advies. 

Vrouw uit Suriname

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Sila uit Suriname en samen met mijn buurvrouw schrijf ik deze brief voor jullie omdat ik graag zou willen weten wat andere mensen/vrouwen zouden doen in mijn situatie.

FamilieNieuws winkel
Koop al jouw desinfecterende producten bij Bol.com (Nedeland)
Vandaag besteld? Morgen in huis. Ga direct naar de winkel om het gehele assortiment te bekijken:

Mijn man Kiran zit in de gevangenis. We hebben samen een zoontje van 2 jaar. Hij zit nu 3 maanden vast. De reden is dat hij 3 jaar geleden ons buurmeisje, van de andere kant zou hebben bezwangerd. Een creools meisje van 14 jaar, toen. Haar moeder heeft de zwangerschap verwijderd. Maar ze hebben besloten om toch aangifte te doen na zoveel jaar. Het meisje is nu bijna 17 jaar. En ze zegt dat ze niet verder kan met haar leven. Dat zegt haar moeder.

Mijn man zegt dat hij niets heeft gedaan. Toen ik het net hoorde was ik heel erg bang dat het waar was, want het meisje is een mooi meisje en ze heeft altijd leuk met ons gesproken. Tot pas nog. En ineens zijn er problemen. Mijn man is geen lieverd dus ik zeg niet dat hij niet uit kan lopen. Maar ik geloof niet dat hij iets met dat meisje zou doen. Misschien met die moeder want die kwam vaker bij ons vragen om boodschappen of spullen als ze het moeilijk hadden. Ik vond haar altijd een knappe buurvrouw. Spontaan en gezellig. Ze heeft nog 3 andere kleine kinderen. Maar een man heb ik nooit gezien.

Hij is zo boos

Ik ren en ik loop om mijn man vrij te krijgen, maar het ziet er niet goed uit. Hij werkt niet mee en hij is alleen maar boos. Hij wil niemand zien soms zelfs zijn advocaat niet en hij scheldt ze ook allemaal uit waardoor alles alleen maar langer gaat duren. Als ik hem vraag of het waar is dan wordt hij boos omdat ik hem nonsens vraag. Hij is constant kwaad. Hij werkt samen met zijn vader en gelukkig blijft die ons steunen. En er is wel geld om te leven maar het is niet leuk zo. Ons leven is helemaal ontregeld.

man gevangenis Suriname

Ik ben heel onzeker. Ik ben nu al bijna 3 maanden alleen in dat huis. Mijn lieve buurvrouw helpt me en is vaak bij mij. Ze heeft ook een gezin dus ze kan er niet altijd voor me zijn. Ik ga vaker naar de politie om te vragen om hem vrij te laten. De familie van dat meisje komt nu bij me om te praten, maar ik wil niet praten. Als ze iets willen zeggen moeten ze naar de politie. Dat zegt mijn familie in Nederland. En dat zegt de advocaat ook. Ik heb de moeder gevraagd waarom ze niets hebben gezegd toen haar dochter zwanger was. Ze zeggen dat ze toen niet had gezegd wie de vader was. Maar waarom nu wel? Ze had trouwens iemand anders vals beschuldigd. Doet ze dat nu niet weer?

Jonge meid

Het meisje, ik noem haar een tjieng meid want ze doet nu alsof ze niet kan praten. Ze heeft een vriend. Een grote jongen. Ik ben bang om hem op straat tegen te komen. Straks doet hij mij iets aan. Ik voel me niet veilig. Terwijl we altijd, mijn man ook, alles voor de buurt hebben gedaan. Aan de ene kan wil ik mijn man wel geloven dat hij niets heeft gedaan. Misschien juist omdat hij een vrije man is, hebben ze gekozen om hem te pesten op deze manier. Misschien willen ze geld. Ik weet het niet. Ik durf iets te zeggen. Ik snap het gewoon niet

De manier waarop mijn man boos is, is heel erg. Maar ik snap dat ook. Misschien is hij wel onschuldig in de gevangenis. Kijk hoe lang al. Ik wil geloven dat hij niets heeft gedaan. Hij heeft eerder uitgelopen en hij heeft me gewoon gezegd. Ik ben er makkelijk achter gekomen. Nu blijft hij erbij dat hij niets heeft gedaan. Ook de andere buren willen niet geloven dat hij dit heeft gedaan. Dat is wel een troost.

Radeloos

We hebben een raadsvrouw en hulp. Ze zullen alles doen voor mijn man. Maar ik als vrouw voel me radeloos. Ik weet nu niet of ik mijn man nog bij moet staan of dat ik mijn spullen moet pakken voordat hij terugkomt. Mijn buurvrouw vraagt me wat ik zelf denk. Ik geloof niet dat hij zoiets heeft gedaan. Maar ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat hij dat niet heeft gedaan met het buurmeisje. Hij blijft zeggen dat het niet zo is. Zijn advocaat zegt wel dat er geen bewijs is. Maar ook dat mijn man koppig is en dat hij zelf alles vertraagt door zijn gedrag.

Gelogen

Maar het maakt me heel onzeker. Ik hoop dat het meisje der verstand krijgt en toegeeft dat ze heeft gelogen. Of dat ze moest liegen van haar moeder. Dat kan ook. Ik weet echt niet wat ik moet denken. Ik heb een kind en ik wil mijn huwelijk niet opgeven om een leugen. Ik ben getrouwd en ik ben verplicht om mijn man te steunen. Maar die onzekerheid is niet iets waar ik mee kan leven. En hij is elke keer zo boos. Ik ben bang dat hij problemen gaat veroorzaken als hij terug is want hij houdt niet van valse beschuldigingen. Het kan heel erg uit de hand lopen hier.

Mijn leven is zo moeilijk geworden. Nu. Ik ben ook bang. Ik ben weekends alleen. Mijn man is er niet. Niemand die voor ons zorgt. Alleen maar om het buurmeisje dat misschien liegt voor me man. Maar misschien ook niet. Als ik naar haar kijk. Lijkt het alsof ze me iets wil zeggen. Het is geen slecht kind denk ik dan. Maar ik praat liever niet met ze. Straks gaan ze ook voor mij liegen. Is moeilijk dit. Mijn leven was niet zo moeilijk. Alles ging goed, behalve die covid, maar kijk nu. Mijn man is in de gevangenis en ik ben alleen met me jongen. Bij de buren, het huis van het meisje,  is het altijd druk en gezellig. Bij hun gaat het leven gewoon door. Gelukkig staan de andere buren in de straat wel aan onze kant.

Advies

Ik ben blij dat we dit samen mochten schrijven. Misschien kan ik wat advies krijgen van andere mensen hierover. Alvast bedankt. Vriendelijke mensen. Ik zeg niet dat mijn man het niet heeft gedaan. Ik zeg alleen dat ik niet denk dat het zo is. Ik moet hem steunen totdat ik de waarheid ken. Dat zegt mijn buurvrouw. En dat probeer ik ook. Is wel moeilijk. Vooral hoe hij niet echt met me wil praten. Dat was mijn verhaal.

FamilieNieuws winkel
Wist u dat: Drogisterij.net heeft 2825 gezondheidsproducten en 455 geneesmiddelen en medicijnen die u direct kunt bestellen (Nederland). Vandaag besteld MORGEN in huis. Ga direct naar de website:

Winkel jij ook graag bij BOL.com?
Ben je opzoek naar, make-up, huishoudelijke spulletjes of een leuk boek? BOL.com heeft alles! De winkels zijn helaas gesloten in Nederland. Maar Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk de aanbiedingen van deze week.
Of bekijk op onderstaande acties en begin met shoppen: 

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

16 thoughts on ““Mijn man zit in de gevangenis om een tjieng meid” – verhalen uit Suriname

 1. Steun je man hoor want die tieners van tegenwoordig doen alles om geld en laat je man niet zo boos op je worden laat hy aan jullie kind denken want straks gaat hy iets verkeerd doen met dat buurmeisje als hy vrij komt

 2. als eerste, het gebeurd vaak dat de meisjes voor de mannen liegen. Maar het gebeurd ook vaak dat de mannen tegen een ieder liegen datr ze het niet hebben gedaan. Ik werk ergens waar ik de dossiers vaak onder ogen krijg en meestal geven de mannen toe bij de politie in hun verhoren etc, maar ze zeggen hun vrouw, familie en anderen dat het niet waar is. Men werkt met wat er in dat dossier is. Laat de raadsman een kopie van het dossier aanvragen en vraag jij ook aan de raadsman om het dossier te mogen bezichtigen. Als je weet wat in het dossier zit en wat je man allemaal heeft verklaard, dan ben je geholpen uit deze situatie.

 3. Ik zou inderdaad afwachten. Het verhaal riekt aan alle kanten. Iemand is niet eerlijk. Komen er veel mannen bij de moeder over de vloer. Dat moet eens nagevraagd worden. Indien dat zo is, uitpluizen of zij gemolesteerd is. Zij kan ook bang zijn om de echte dader aan te wijzen. En jonge dame uw man moet wat kalmer reageren, want als hij het niet gedaan heeft, pakt het niet gunstig uit voor hem als hij steeds boos en kwaad reageert op iedereen.

 4. iets klop niet ga in onderzoek nogmaals maak contact met de arts die het abortus heeft gepleegd of dat klopt er speelt een andere hier is het waar of niet gebeuren rare dingen in Suriname soms hoor je verhalen dat vriendje of een ex zulke dingen ook kunnen doen bijvoorbeeld wij beschuldigd niemand maar je hoort wel die verhalen sterkte .

 5. Wacht maar op het bewijs want mensen in het algemeen kunnen heel makkelijk liegen. Vooral bij vrouwen gaat dat makkelijk.

 6. Een uit de duim gezogen verhaal lijk dit wel. Ten eerste pas na 3 jaar komen ze hiermee. Toch belachelijk. Als zij mijn dochter was, had ik nog dezelfde dag, binnen 1 minuut aangifte gedaan en niet na 3 jaar. Iets klopt dus niet. Men doet er alles aan om aandacht en geld af te troggelen van andere nu iedereen het zwaar heeft. Je man mag ook een beetje meewerken, alleen zo kan deze zaak afgerond worden. Hij heeft toch niets op zijn kerfstok? ( of toch wel), dus begrijp ik zijn houding dan niet. Hij zou juist er alles aan moeten doen om zijn onschuld bewijzen.
  Ik zou zeggen steun uw man totdat er meer duidelijkheid hierover komt. Los van dit moet je het ook niet accepteren dat hij plezier relaties op na houdt, hij moet respect hebben voor zijn vrouw en huwelijk. Voor nu succes. En hopelijk komt het goed.

 7. Het komt steeds vaker voor dat ze liegen. Bij mij in de straat loopt nu ook een kind van nog geen 10 jaar oud ik vraag haar mag je nog zo laat op straat ze zegt het maakt haar moeder niet uit. Ze loopt bij alle buren in en uit ongevraagd en zegt dat ze honger heeft. We zijn ontzettend bang als ze bij ons in de buurt is want als er iets met haar gebeurd wat we niet hopen staat de politie straks voor onze en andere hun deur. Als ze moest liegen van haar moeder karma achtervolgd haar dan wel. Als dat meisje werkelijk zwanger was en nu na zoveel jaren pas iets zegt dan zeg ik haar verhaal stinkt letterlijk en figuurlijk. Steun je man als het wel zo blijkt te zijn zal de toekomst uitwijzen maar voor zolang blijf hem steunen door dik en dun.

 8. Daarom niet bemoeien met je buurt, gewoon lekker in je eigen huis blijven eigen dingen doen

 9. Avinash je bent een smeerlap . Sila zoekt geen vervanging voor haar man klootzak. Ze wilt advies.
  Sila ik vind het verhaal vd abortus niet kloppen.
  En als j man koppig blijft dan zoekt hij het maar uit in de gevangenis misschien vindt hij het wel leuk daar.

 10. triest,nu in gevang is gek worden ,laat hij zichzelve cool houden en goed mee werken zo dat hij zo gauw eruit komt .en sila sta hem bij ,hij heeft kans om eruit te komen .want de tegenpartij is swaak dus laat hij goed gedragen en meewerken,het gaat lukken .elk geval sterkte aan jou en je kid

 11. Hallo Silla,mijn vraag aan jou is,vraag waar zij de abortus heeft gepleegd ,en ga naar het kliniek om te vragen of het waar is.zoek het uit tot de bodem .mensen lachen met je ,maaar ze kunnen je leven kapot maken,kijk uit .

 12. Hallo sila ik wil jou KONTACKT adres of nummer zodat ik u kan kontakten stuur een mail voor me dan maak ik kontakt met u .

  1. Blyf je man ondersteunen in goede tyden en slechten tyden anders zou je toch niet met trouwen en dat is trouwen

   1. Ten eerste de wet van Suriname is krom neem een advocaat laat hij onderzoeken misschien heeft die vrouw een vriend, of haar ex je weet maar nooit hoe het gebeurt is het kan ook een afpersing zijn of wil ze de gene beschermen en je man voor moet opdraaien je heb zulke mensen je kan niet met zo’n verhaal komen na drie jaar, iets klop niet ga in onderzoek ik dank u .

Comments are closed.