Mijn zus verhuurt stiekem mijn huis in Paramaribo voor euro’s – verhalen

huis vakantie Paramaribo

‘Hoe kan me zus mij dit aandoen?’

We hebben een brief gekregen van de wanhopige Rita. Ze is heel erg teleurgesteld in haar zus.

Ze heeft 5 jaar geleden een huis gebouwd in Paramaribo voor zichzelf, maar haar zus verhuurt het stiekem en ze krijgt er heel wat euro’s voor. De man van Rita is heel erg boos en wil naar Suriname vliegen en de politie in schakelen. Hij zegt dat het diefstal is.

Rita is helemaal overstuur en heeft geen idee hoe ze dit aan moet pakken. Lees haar verhaal en geef het door aan anderen. Hebben jullie advies voor haar?

Huis in Paramaribo gebouwd

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Rita. Ik woon in Nederland en een groot deel van mijn familie woont in Paramaribo. Ik ben elk jaar op vakantie in Paramaribo, elke zomer blijf ik 8 weken. Dat kan want ik kan onbetaald verlof nemen. Ik heb een eigen huis in Suriname gebouwd dus ik hoef ook niemand lastig te vallen.

Helaas ben ik afgelopen vakantie niet naar Suriname gegaan. Dit vanwege die rare situatie waarin we nu leven. Ik heb ook leuke buren in Paramaribo en ik heb goed contact met ze, maar mijn zus is degene die op het huis let en alles voor me bijhoudt en betaalt. Ik stuur geld en ze regelt alles. Dit gaat al 5 jaren goed. Als er iets is, dan regelen mijn man en ik het. We sturen geld, of materialen vanuit Nederland.

Vakantie in december

We willen niet dat andere mensen in ons huis blijven. We hebben wel een nichtje in Nederland.  Ze gaat ook 1 keer per jaar naar Suriname op vakantie en mag dan gratis van in het huis. Van ons hoeft ze niets te betalen. Als grap hebben we afgesproken dat ze lekkers meeneemt. Wat ze ook altijd doet. Nu heeft mijn nichtje mij afgelopen december vertelt dat ze altijd 200 euro moest betalen aan mijn zus. Zij kon dit keer niet gaan. Ze heeft op het laatste moment afgezegd, vanwege de maatregelen.  Mijn zus vroeg haar toch om de helft te betalen want ze had het huis anders aan iemand anders kunnen verhuren. Dat heeft ze gedaan. Ik wist dat nooit. Pas toen mijn nichtje dit vertelde begon ik achterdochtig te worden.

Ik heb er niets van gezegd en heb er ook geen punt van gemaakt. Ik dacht, mijn zus zal wel weten waarom. Misschien vanwege de stroom en airco. Ik verzon allemaal smoesjes voor mezelf. Ik wilde gewoon niet geloven dat mijn zus zo was.  Ik vond het wel jammer dat ik dit niet wist. En mijn nichtje wilde ook niet dat ik iets ervan zei. Ze vond het niet erg om te betalen en ze wilde graag gebruik blijven maken van mijn huis in Paramaribo.

FamilieNieuws shoppen
Wil je ook een slanke taille. Koop dan ondertaande Waisttrainer via Amazon.nl

FamilieNieuws shoppen

Met de buurvrouw

Toen ik een keer op de chat was met mijn buurvrouw daar, ging ik verder in hierop. Ik wilde het eigenlijk niet. Bang om meer te horen. Mijn man vroeg me toch om stiekem te informeren. Hij vertrouwde mijn zus helemaal niet meer. Ik wilde eigenlijk niet dat hij op de hoogte was hiervan. Ik wist dat het problemen zou veroorzaken. De buurvrouw vertelde me toen dat er bijna altijd mensen in mijn huis zitten. Soms voor lange tijd en dan verhuisden ze als ik er was en kwamen ze weer na mijn vakantie.

Maar heel vaak zaten er mensen in voor een weekje, soms een dagje. En ze betaalden mijn zus in valuta. De buurvrouw kent mijn zus ook en die sprak gewoon met ze erover. Ze had niet het idee dat het een geheim was. Ook omdat ze zelf ook familieleden in MIJN HUIS hebben laten logeren. Ze waren er voor 3 weken. 100 euro per week. Ik stond versteld. Ik heb mijn man alles moeten vertellen. Hij wil de politie inschakelen want hij zegt dat mijn zus van ons heeft bestolen. Ik ben heel erg geschrokken. We maken heel veel ruzie hierover.

Airco plaatsen

Ik weet nu niet wat ik moet doen mijn man eist dat mijn zus mij alle sleutels aan zijn neef in Suriname geeft en, oja. We hebben ook een auto in de garage. Die wordt ook verhuurd en gereden volgens de buurvrouw.

Mijn man wil dat ik alles uit mijn zus haar handen neem, dat ze niet meer mag bemoeien met het huis. Plus hij wil dat ze hem betaalt voor alle schade die het huis heeft gehad. Vorig jaar moesten we bijvoorbeeld een nieuwe airco plaatsen, de garagedeur zat klem een tv deed het niet meer. En nog meer rare dingen die niet klopten. We hebben alles in orde gemaakt. Mijn man vond het toen al vreemd en zei ook dat hij niet meer wilde dat mijn nichtje kwam. Omdat zij natuurlijk voor ons de enige was die in het huis kwam. Maar het waren dus allemaal andere mensen.

Ik ben niet boos, maar ik ben heel erg teleurgesteld. Hoe kan me zus zoiets voor me geheimhouden? Hoe kan ze mij dit aandoen?

Hotel Torarica

Maar toch durf ik niets te zeggen tegen haar. Ik ben ook bang dat ze ruzie gaat maken met mijn buurvrouw en met ons nichtje. Maar nog een ander probleem. Wat ga ik kunnen beginnen vanuit hier. Ik ben in Nederland. Ik kan nu ook niet afreizen naar Suriname. Ik zit met mijn werk en natuurlijk is ook alles dicht. Mijn man wil zodra alles weer een beetje normaal is, direct naar Suriname. Wat hem betreft verkoopt hij dat huis. Hij zegt dat we liever 6 weken in hotel Torarica in Paramaribo kunnen slapen. Want nu kost het hem alleen maar geld terwijl andere mensen rijk worden over zijn rug.

Ik weet niet of mijn zus dat gaat lezen. Ik hoop van niet maar ik vraag jullie met alle respect voor een beetje advies. Ik heb nog niet met andere familieleden hierover gesproken. Mijn zus is een lieveling in de familie. Als er problemen zijn dan gaan mensen het mij en mijn man kwalijk nemen. Ze gaan zeggen dat we gierig zijn. Ik weet hoe ze gaan reageren. Wat denken jullie hiervan? Want ik weet het echt niet.

Familieruzie

huis vakantie Paramaribo

Mijn man en ik kibbelen steeds over hetzelfde. Ik ben bang als hij naar Suriname gaat. Er gaat een hele grote familieruzie komen want mijn man verdraagt dit niet. Hij vindt mijn zus een hele slechte vrouw. Ik vind het heel erg. Mijn bloeddruk is helemaal gestegen en ik slaap niet van de stress. Liever had ik nooit een huis gebouwd. Ik ben bang dat mijn zus en ik nu voor ons leven lang ruzie gaan krijgen, zonde want het gaat over materialistische dingen.

Ik hou zoveel van haar. Ik vind het heel erg want ik deed alles voor me zus. Mijn man en ik we deden alles voor ze omdat we altijd zo dankbaar waren. Waarom moest ze liegen? Misschien als ze me had gezegd had ik het niet eens erg gevonden. Ik weet dat mijn man het niet ermee eens zou zijn, maar ik zou mijn zus toch het geld gunnen.

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

 

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

Winkel jij ook graag bij BOL.com?
Ben je opzoek naar, make-up, huishoudelijke spulletjes of een leuk boek? BOL.com heeft alles! De winkels zijn helaas gesloten in Nederland. Maar Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk de aanbiedingen van deze week.
Of bekijk op onderstaande acties en begin met shoppen: 

36 thoughts on “Mijn zus verhuurt stiekem mijn huis in Paramaribo voor euro’s – verhalen

 1. Mevrouw Rita,

  Natuurlijk houdt u van uw zus, maar zij blijkbaar niet van u anders had ze NOOIT zo gehandeld. Uw man heeft gelijk! Gewoon alle sleutels afhandig maken. Om problemen te voorkomen, gaat u eerst naar de politie, advocaat, etc. Knap het huis op en verkoop het! Afgunst, jaloezie en misgunnen kent geen familie.
  Als u op vakantie komt, HUUR EEN LUXE APPARTEMENT en geniet. Daarna weer richting Nederland. Geen streds, hoge bloeddruk of slapeloze nachten.

  U heeft genoeg adviezen gekregen van ons, dus DOE WAT U MOET DOEN.

  Succes!!!

 2. Mijn naam is Roy.
  IK zou zeggen, ben je nouw helemaal van de pot gerukt?
  Mijn huis verhuren zonder mijn toestemming, ik had je mars laten opsluiten dan maar ruzie met de familie. Ze had het toch ook kunnen bedenken dat ze om ruzie en problemen vraagt.
  Maar Rita troost je jij bent niet de enige waar dit mee gebeurt. De mensen in su zijn hebzuchtig, en willen niets betalen alles moet gratis. En ze blijven oplichten. Mijn advies verkoop je huis niet om je z.g zus. Sleutels bij haar wegnemen en haar de waarheid vertellen en nooit meer naar haar omkijken. Is pijnlijk maar het zei zo. Power

  1. Ja is moeilijk zoek maar iemand anders om op het huis te Letten moet je zus bedanken

 3. Ik vind zo erg van jou de te hoor net als mijn broer klozak heeft ook proberen mijn fraude.. Je moet nooit je broer en zus vertrouwen ze zijn 1 pot nat ..ik heb ook huis in surinam. Dat ga ik nooit meer verhuur zoals broer en zus…Alleen heb ik dochter en een zoon ze mag mijn inde huis . Daarom moet je nooit meer doen ze zijn niet te vertrouwen mensen…bro en zus

 4. Beste,

  Het is triest dat dit gebeurd is u vraagt advies

  Het volgende:

  U belt uw zus en verteld eerlijk wat je weet
  Het is en blijft uw zus
  Natuurlijk is het pijnlijk uw zus had het u en uw man
  Moeten vragen of jullie hieraan mee willen werken en de inkomsten aan renovatie of andere zaken
  Zij had toestemming moeten vragen

  1. Schade vergoeding vragen voor al die jaren
  2. Haar machtiging intrekken

  3. Het huis gewoon sluiten

  Geen hoofdpijn geen gedoe

  U en uw man zijn zelf verantwoordelijk voor dit

  U vertrouwd uw zus maar deze tijd kan je niemand vertrouwen

  Ik hoop dat ik jullie hiermee geholpen hebt

 5. Ongelofelijk dat mensen schrijven dat ze de zus ook wat moeten gunnen, die zus is gewoon een oplichter, ze krijgt behoorlijk betaald door de huurders en tevens vraagt ze om geld als er iets kapot is wat gerepareerd moet worden of vervangen, voor die zus een win/win situatie, die zus is gewoon een onbetrouwbaar. Dit is gewoon je eigen familie een poot uitdraaien voor eigen gewin, bah wat een misselijke zus heb je.

 6. Huis verkopen is het beste dan ben je kan doen, ben je van alle zorgen af , wanneer je naar Su afreist huur je gewoon een appartement, als je na je werkperiode met pensioen gaat of wat dan ook kan je altijd weer iets nieuw opzetten maar om de zorgen te verminderen zou ik het maar verkopen dan zijn de zorgen weg geloof me hetzelfde is mij overkomen nu heb ik eindelijk rust .als Als ik weer in Suriname ga wonen dan zal ik weer wat opzetten. Er is genoeg grond koop desnoods een stukje grond er is genoeg,maar laat niemand profiteren van jullie hard verdiend monie tang boeg soso lobie

 7. Zoek iemand die op vertrouwen basis alles in orde voor jullie kunnen maken. Vraag keihard naar kwitanties voor alles wat z doen aan en voor dt huis. K hb ook eerder op iemands apartement gelet. Maar hb altyd kwitanties overlegd. En hb nooit problemen gekregen wat financieel betreft.

 8. Beste Rita,
  Jij hebt een andere relatie met je zus dan je man. Dat is logisch en daarom reageert hij zoals hij reageert. Zorg dat het hebzuchtig gedrag van je zus ook niet je relatie verstoort met je man. Dat is veel meer waard dan wat dan ook. Het is voor jou nu van belang dat je de situatie oplost want gebukt gaan onder zoveel stress gaan strax hun tol eisen. De relatie met je man en je gezondheid staan op het spel.
  Je zus heeft je vertrouwen flink beschaamd (nog zacht uitgedrukt). Zij verdiend het niet om met handschoentjes te worden aangepakt.geld gebrek? Prima praat erover. Wil je het huis verhuren? Vraag het aan de eigenaar. Ga niet achterbaks te werk zoals je zus. Ga jij je zus nog ooit vertrouwen? Ik denk het niet. Hoe dan ook er is een breuk in de relatie met je zus. Ik zou m’n zus ermee confronteren en iig zodra het kan de sleutels opeisen.het gaat hier niet om het geld, maar om het vertrouwen. Blijkbaar komt al het goede alleen maar van jou kant. Wat de rest vd familie betreft: die hebben jou ook nooit vertelt wat zich daar afspeelt. Dus je weet nu waar zij staan. In ieder geval zou ik ervoor zorgen om zo snel als het kan dit af te (laten) handelen. Zodat jij weer rust hebt. Makkelijk gezegd dan gedaan dat weet ik, familiezaken zijn de moeilijkste zaken want door je loyaliteit en liefde voor ze is geen enkele beslissing makkelijk. Maar vraag je af of het niet eenrichtingsverkeer is. Veel wijsheid wens ik je toe.

 9. Myn mening:die zus is echt niet goed bezig,al moet zy op dat huis letten etc tog mag ze dat huis niet huren zonder de eigenaren te informeren.waarom ze haar zusje nt heeft gemeld is alleen om van et huur geld alleen te kunnen genieten.en dat is heel laag,gevaarlijk en niet lief van der.hoe kan je iemand dit doen die je vertrouwd en op je rekend .

 10. Gun je familie ook wat….. Je bent hebzuchtig geworden of in ieder geval je man. Probeer het goed te regelen met je zus dat t huis vrij is wanneer jullie komen of n nichtje. Zorg dat het huis goed onderhouden wordt (geregeld door je zus) , want dat is ook erg belangrijk wanneer je een huis hebt in Suriname en woont in Nederland. Daarbij is een leegstaand huis snel leeg geroofd hier in Suriname. Het is juist heel goed voor je zus en heel fijn voor jullie dat er iemand woont in het huis. Met de huur kan dan een gedeelte van het onderhoud betaald worden (tuinman, onderhoud, schoonmaak). Gun je familie ook wat en denk niet zo egoïstisch .

  1. Zo makkelijk praten met GUN JE FAMILIE OOK WAT! Die dame heeft veel voor der zus in Suriname gedaan en dat ze stiekempjes zaken doe in su is niet om goed te keuren als ze had gemeld ect was dat iets anders maar je kan geen shit achteraf doen en nu erover wordt geconfronteerd zijn de mensen vanuit nl gelijk gierig en hebzuchtig! Nederlanders werken ook keihard en de meeste su mensen willen alleen profiteren van de euro’s! Ziekelijke mensen bij elkaar. Als je netjes meld is er geen vuiltje aan de lucht! Leer om te melden

  2. Meneer goeienavond,met alle respect voor jw reactie maar zoiets kan niet en ht s gn hebzucht vn die eigenaren her gaat om ht vertrwn,mevrw rita en man zolang alles achtr d rug s en jullie kunn reizen laten jullie dat huis dr een erkend bedryf verhuren en z op de hoogte houden vr de tyd dt jullie mt vakantie gaan dt ht altyd vry s,goeie afsprakn makn dan komt ht goed

 11. Beste Rita , heel erg wat u is overkomen ik raegeer op uw bezorgdheid , omdat ik vaker zulke situaties ben tegen gekomen van mensen die in het buitenland wonen en bezittingen hebben in Suriname. Tegenwoordig is het moeilijk je eigen schaduw te vertrouwen en meestal heb je dat de persoon die heel dichtbij jouw is het vertrouwen schaad. Er zijn door deze situaties het idee onstaan bij ons dat wij een security bedrijf hebben opgericht over het beheer en controle over uw pand . Om een kleine introductie te geven ; bij het overnemen van zo een pand zorgen wij ervoor dat uw pand eerst geinstaleerd wordt met een camera en alarm systeem , waarbij ook cameras binnen dat huis wordt geplaats en deze 1×24 uur gemonitoord kan worden door zowel de eigenaar als bedrijf , dus m.a.w. vanuit uw telefoon in het buitenland kunt uw elk seconde van de dag zien wat er gebeurd zowel binnen als buiten het huis 1×24 uur, 7 dagen in de week. Wij doen dit werk al vanaf 2015 en het bedrijf is opgericht in 2014 , voor nadere details en specifieke informatie kan alleen door het kontakt opnemen verstrekt worden. Het beste besluit is uiteindelijk door u te nemen , maar ons advies is maak afspraken waarop u een zakkelijk kontrakt heb al is het uw eigen broer of zus .
  Wij hopen dat wij toch een idee hebben gegeven wat u kunt doen in de toekomst .
  Mvg ,
  Ronald

 12. Beste mensen, het enige wat ik heb te zeggen is dat wij hetzelfde jaren geleden hebben meegemaakt, hou vol en plaats een goede alarm en laat nooit een familie dit soort zaken voor je regelen want geen een is te vertrouwen ze vernietigen je leven en al hoe goed je voor ze bent het is nooit genoeg, het klinkt gek maar is waar het moment dat je daar bent hangen ze aan je lippen, en bij vertrek lachen ze je uit en daarom zeg ik als je in Nederland woont heb je geen familie in Suriname.

 13. Lieve Rita,ik ga wel zakelijk zijn hoor.Laat jouw relatie met jou man niet stuk gaan om fouten die door jouw zus zijn gemaakt. Om correcties te brengen moet men op zijn of haar fouten gewezen worden. En niet bang zijn wat de fam ervan denkt of gaat zeggen.Jullie weten hoe jullie aan dat huis zijn gekomen toch,dus maak je niet druk wat men gaat zeggen en geef niet de kans om misbruik van jouw goedheid te maken

 14. Heel erg hoor ,ik zou u vragen uw man over te laten komen en alle sleutels te vervangen zelf van de poort hy staat sterker op zyn benen voor dit ,u zal medelyden hebben als ze haar mond opend voor pardon . BLESSY HOOR 👍

 15. Su fam sws nooit te vertrouwen toch is giftig nooit zakenrelatie mee aangaan, is alleen voor gezjelligheid.

 16. Vervelend zoals het gegaan is. Ik zou zelf iemand in dat huis zetten tegen een kleine vergoeding. En vragen om het te onderhouden. Het liefs een student uit Nickerie. Dat zijn erg dankbaar mensen. Dit is mijn ervaring. Je zus laten in haar eigen waarden.

  1. Iemand zetten is geen garantie dat het beter zal gaan. Die doet het zelfde. Ze heeft geluk dat ze binnen 5 jaar er achter is gekomen. Ik heb t zelfde en Veel erger en Veel langer meegemaakt. Veel meer schade. Wel familie en vrienden maar geen broer of zus. Ik heb ook alles voor halve prijs willen verkopen. Maar ook de kopers wilden mij oplichten. Ik heb geen advies omdat ik in t zelfde schuitje zit.

 17. vervelend bericht,zo na Valentine,ik reageer omdat ik net wakker werd en uw bericht zag,staan,ik denk kans groot is ze het kan lezen,want suriname is heel ver,met berichten en apjes,sorry voor je lijkt meer of je
  fam.je realatie wil breken,goed met je man spreken,zorgen dat hij niet boos word op je famlie,of anders of zus beetje afstand nemen hebben ze zelf omgevraagd,dat lukt aardig,dit gebeurt nog al veel in deze moderne tijd in suriname,elders,ben het al helemaal beu met die lievertjes,inde familie,ken het verhaal in me eige fam,gewoon de reacties hier boven volgen,sloten vervangen,sleutels bij jezelf houden,via makelelaar je kan ook een beveiligings ap inschakllen ,als je toch je huis wil verkopen doen anderre fixen,bouwen,
  huidige woning kan je dan aan,verhuur opgeven,snap dat je van je zus houd,als zij ook van je hield zou ze dit niet doen,rustig met je zus praten de waarheid vertellen,ook,al is ze een lieverdje toch alles op tafel gooien,of melden van de situatie,binne je fam. je houd van je zus in zo een situatie zou ik glashelder zijn zelf,op het moment is alles duur in suriname en is men in alles in staat om aan geld te komen dat te doen.men,dat.ook,wees sterk
  kom voor je eigen op..
  m,v,g

 18. Beste Rita,
  Met verbazing las ik net je berich. Gewoon treurig en beschamend is dit. Hoe durft zij dit allemaal.
  Dat je echtgenoot boos is verbaast mij niet. Helemaal terecht. Maar verkopen zeker niet doen. Een woning hebben in Suriname is heel fijn. Voor later helemaal, als jullie met pensioen zijn. Sorry, dat ik moet zeggen, maar lieveling of niet. Gewoon diefstal, als je mij vraagd. Ik zou mijn zus onmiddelijk bellen en vragen of zij de sleutels aan je (wel betrohwbare ???) neef wil geven, omdat hij 1 en ander in de woning gaan laten doen of zelf gaat doen, voordat jullie (binnenkort) overvliegen. Meteen alle sloten laten vervangen. Heel erg gemene zus hoor. Jullie woning verhuren, incasseren en als er wat stuk gaat (ik weet in hoeverre dit waar is), moeten jullie uit Nederland dokken. Hoe durft een eigen zus dit, schaamteloos. Ik had wel geweten, hoeveel ik van mijn zus ook had gehouden. Ik zal jou mijn ervaring schrijven. Mijn, jongere broer zus en ik ook hebben ook in Suriname laten bouwen, terwijl wij nog in Nederland waren.. Onze jongste zus hield hier de boel in de gaten. Nooit een klacht ontvangen. Zij hield alles (tuin onderhoud huis van binnen laten schoonmaken e.d.) bij. Wij betaalden natuurlijk de kosten aan haar. Als wij met vakantie overkwamen, was alles altjd tot op de puntjes. Dat deed zij langer dan 10 jaar. Ik was als eerst gepensioneerd en kwam over. Sedert mijn verblijf in Suriname nam ik het over van mijn zusje en deed het, naast mijn eigen woning, het ook voor mijn zus en broer, tot zij over kwamen. Dat is ruim 9 jaar. Daarom gaat het bij niet in. Hoe een eigen zus van jou de boel kan oplichten. Gewoon boevenbende en niiets anders. Jemoet harder worden. Een woning bouwen kost heel veel geld. Moet je hard voor werken in Nederland, regen, sneeuw of zon. Elke dag goedemorgen zeggen. Ik kan meepraten, heb 47 jaren gedaan. Nu geniet ik van mijn huisje in Surinamem. Mijn broertje en zusje inmiddels ook. Dus absoluut niet verkopen. Wel alle sloten vervangen en perceel papieren aan niemand toe vertrouwen. Altijd bij je houden. Je zus heeft jullie flink benadeeld dan wel van jullie bestolen. Ik had het laten merken, als de sleutels 1 x bij haar weg waren. Nog maals Rita “harder worden”. Verkopen gaat wel lukken, maar opnieuw laten bouwen kost nu stukken meer. Niets gaat boven een eigen huisje en tuintje. Het beste en veel succes/geluk

 19. Gewoon sluetels nemen . Geen ruzie maken maar rustig met je zus praten. Haar vragen waarom ze dat deed en niet eerst met je erover gesprokeb heeft en dat je het niet netjes vind en dat de reden dat je gewoon je sleutel terug vraagd.

 20. Dit is een moeilijke zaak.ghmm.
  Eigenlijk niet moeilijk je kannhewoon opdracht geven dat de sleutels bij haar gehaald worden, maar dannheb je weer dat ze ruzie kan maken en je huist vernietigd of mensen aanzet om je huis te vernietigen.

  Kk zou voorstellen om tot je man te praten om zich ff chill te houden. Indien jullie naar Suriname komen en dan de sleutels nemen.
  Eerstr dat je doet. De deuren veranderen en eveneens de sloten. Uw garage poort ook veranderen en als u terug gaat en ze zou komen voor de sleutels dan zeggen jullie haar oo de man af, dat jullie de sleutels meenemen, vanwege het feit dat ze dat huis aan derde verhuurd. Ik wil geen ruzie met jou dus neem ik de sleutels mee.
  Bedankt voor de tijden dat je oo dat huis voor ons lette.
  We zien wel verder hoe en wat, dan vraag je iemand anders iemand betrouwbaar om op het huis te letten en geregeld schoon te maken. Want een huis kan je ook niet zo lang leeg laten.

  Dat is mijn advies naar u toe.
  PS u hoofd de Politie niet te contacten want het is een familie issue ze gaanhet niet afhandelen want u bent niet hier. Hopelijk heb ik u voldoende geholpen met wat advies.
  Het gaat u Goed.
  Vriendeijke groeten Norine.

  1. Mevrouw Norine heeft t goed uit een gezet. Hou even nog geduld tot je man of jij kan gaan. Sloten vervangen, t huis in beheer geven van een betrouwbaar bureau voor verhuur op maand basis. Korte contracten. Je gaat ook onderhoud schade hebben, maar de huur dekt dat. Wees niet bang voor ruzie als je niet fout bent. Ook Jezus had vijanden. Bescherm jezelf, daar is niets mis mee.

 21. Je huis via een makelaar regelen familie is niet te vertrouwen in Suriname dit is schering en inslag hier. Helaas dat het zo gaat de meesten zijn ondankbaar denken dat we het geld op straat hebben liggen. Je doet je uiterste best voor ze in Nederland maar hebzucht neemt de overhand. Ik zeg liever vreten houtluizen mijn woning maar niemand meer in mijn woning. Ik praat uit ervaring. Er zullen heus wel goede mensen tussen zitten maar het staat niet op hun voorhoofd. Familie is geen familie meer . Hebzucht, afgunst en jaloezie heersen in Suriname deze ziekten zijn besmettelijker dan de virus CORONA

  1. Helemaal gelijk. Ik heb ook de zelfde ervaring. Heel veel geld aan schade kwijt geraakt.

 22. In ons kortstondig leven gebeuren en mooie maar ook rare dingen.Je komt vaak voor hele grote verrassingen te staan.Ik ken een zakenman die 2 tot 3 keren per jaar naar het buitenland ging.Wat bleek na z’n overlijden dat hij 2 gezinnen had.Hij leefde in 2 werelden.zn vrouw in Suriname kreeg bijna een instorting,want de telefoon bleef roodgloeiend.Elk dag was het bellen en nogmaals bellen van z’n kantoor uit,dan was ook handig met 4 uren tijds verschil.
  Wel nu……je zweet ,je huis wrt stiekem verhuurd.
  Nee! Niet mooi,en wel door je lieveling,je vertrouwens persoon.Hmmmmmm moeilijk hor.
  En toch moeten jullie nu handelen.Er zijn professionele bedrijven die t huis kunnen schoonmaken en onderhouden.Jullie hebben een doel en een plan ermee.
  Je zus moet de sleutels inleveren.Punt uit.En jij geeft aan wat je hebt ontdekt en nu andere plannen hebt.
  En verder uit praten …liefs gaan politie en grote herrie.
  Vergeef haar en ga verder met haar.life is short
  Succes!!

  1. Leven is veel te kort voor stress over deze situatie. Ruzie is ook niet nodig. Zoek vanuit Nederland een bedrijf waarin je vertrouwen hebt en bedank je zus voor haar trouwe zorg voor je huis al die jaren. Gezien de moeilijke tijd voor een ieder in Suriname wil je haar niet langer belasten met de zorg voor dat huis dat na zoveel jaar meer onderhoud nodig zal hebben vandaar dat je de zorg nu aan een professioneel bedrijf overdraagt. Hoop dat het je lukt. Succes!

 23. Zodra je weet dat ze daar is,vragen als ze jullie kunnen videobellen.
  Ik zou haar sws confronteren met de situatie die nu speelt. Ik zou het huis niet verkopen, denk waarom je het huis hebt laten bouwen eerste instantie( je oude dagen)

 24. U hoef geen ruzie te maken of het huis te verkopen u komt nr su u zoekt een aan nemer gewoon alle sleutels laten vervangen andere slot zetten en bij terug keer krijgt u zus geen sleutels meer ebs swm en internet betaald u vr een hele jaar en een camera plaatsen via u mobiel om te checken als allen in orde is

 25. Mijn mening: Je man heeft groot gelijk. Lekker je huis verkopen, en voortaan genieten van een vakantie zonder zorgen in Torarica of zelf in Royal Torarica
  . Geen ruzie maken met je zus, niets zeggen. gewoon verkopen. En blijf het nieten van het leven.

  1. Naar zeggen en lezen van dit verhaal gaat myn mening van uit dat ,die man dat huis niet hoeft te verkopen ,een maal hy niet wilde dat andere mensen in zyn huis woonde ,snap ik want ook al is de persoon / verhuurder( ster) verhuist die energie van de persoon blyft hangen in dat huis ,(2)- hy weet het al dus laat hy het maar door verhuren zyn geld netjes op de bank laten storten (3)- dan koopt hy ergens anders dan bouwd hy een ander huis voor hem en zyn vrouw , dan onderhoud de een dan beide huizen en zyn sleutels van dat nieuw huis neemt hy gewoon mee , het enige is dat hy zyn neef vraagt om toezicht te houden op dat huis en perceel ,en er hoeft ook geen ruzie te ontsaan is nergens voor nodig ,want het leven is kort we weten niet wanneer wy als mensen gaan om het tydelyke met het euwige gaan verwisselen ,maar een verhaal als slot woord heeft twee kanten ,dus om het helemaal goed uit te praten met beide partijen moeten we ook van de andere partij horen hoe de vork in de steel zit.

  2. Beste mevrouw Rita,
   Ik vindt het heel laag wat uw zus u heeft aangedaan.ze kon u tenminste melden…Ik wil u aanraden om een betrouwbare persoon te zoeken om op uw huis voor u te letten en onderhouden…. Ik kan u best wel helpen met het onderhouden letten op uw huis.

Comments are closed.