Ik ben doodsbang om mijn kind naar school te sturen – onderwijs Suriname

onderwijs kind

Is het niet beter om de scholen dicht te laten?

Zojuist is officieel bekend gemaakt dat de deuren van de basisscholen (GLO) in Suriname weer worden geopend. Bekijk de brief van het ministerie. En geef het door aan belanghebbenden. Eerder deze week werd het al bekend gemaakt op de persconferentie.

Aan de hand daarvan hebben we een brief gekregen van een zeer bezorgde Ruth. De zenuwachtige moeder wil haar kind thuislaten. Ze vertelt waarom en ze heeft ook wat tips voor het ministerie. Lees haar brief en geef het door aan belanghebbenden. Snappen jullie moeder Ruth? Of moet ze minder zenuwachtig zijn?

Lees eerst de bekendmaking vanuit het Ministerie. Geef het door aan belanghebbenden:

scholen Suriname

Onderwijs Suriname

#binnengekomen
Hallo FamilieNieuws. Ik heb zojuist tijdens de persconferentie gehoord dat de scholen maandag weer open gaan. De hele week werd er al over gespeculeerd en de hele week krijg ik al zweet aanvallen.

Onze kinderen. Ik heb 1 van 7 en 1 van 10 zijn nu al maanden thuis. Is vervelend. Maar ik ben al die maanden heel erg blij geweest. Ik heb namelijk sinds het allereerste begin van de corona mijn neef verloren aan deze vreselijke ziekte en ook in Nederland is een tante van me overleden en hun hele gezin is heel erg ziek geweest. 2 van ze zijn nog steeds aan het herstellen. Ik heb aan de lijve ondervonden hoe dodelijk corona kan zijn

Afstandsonderwijs

Ik wil bij deze de minister en alle andere mensen vragen om nog een keer te kijken naar de mogelijkheden voor afstandsonderwijs. Want ik weet echt niet of ik mijn kind maandag ga sturen. Ik ben doodsbang. Misschien kan de minister of misschien kunnen de leerkrachten nog een keer met de ouders en de kinderen praten om ze gerust te stellen. Er is zoveel onduidelijk voor ons. Dan kunnen kinderen niet ziek worden en dan weer wel. Dan dragen de juffen geen mondkap dan weer wel. En hoe zit het met het nieuwe virus? Is het niet zo het veel besmettelijker is. We zitten pal naast Brazilië. Die Brazilianen komen ons land in en uit. In hoeverre zijn we eigenlijk beschermd.

Waarom wachten we niet tot eenieder een spuit heeft gehad?

Is het niet beter om de scholen dicht te laten? Ik vraag me af of er meer ouders zijn die zo denken. Ik kan internet betalen. Ik kan desnoods heen en weer rijden elke dag om les materiaal op te halen. Of misschien kan er een camera geplaats worden in de klassen zodat kinderen die thuis blijven mee kunnen kijken. Ik noem gewoon een paar voorbeelden.

Internet

Ik weet dat niet een ieder in staat is om internet te betalen en dat niet iedereen een computer of telefoon heeft, maar tenminste kunnen we het dan zo regelen voor de ouders die dat wel kunnen. Niet dat ik egoïstisch wil zijn. Maar het heeft natuurlijk ook voordelen. Op die manier zijn er ook minder kinderen in de klas en daardoor heb je ook minder kans op besmettingen. Ik denk dat het ook beter is voor de leerkrachten.

Brief doorsturen

Ik werk, maar gelukkig mag ik gewoon vanuit huis werken. En mijn man ook. Hij staat achter mij. Hij weet ook wat corona kan aanrichten. Dus ik hoop dat FamilieNieuws mijn brief snel kan doorsturen (voor maandag) en dat de minister ons bezorgde ouders een keer goed te woord kan staan. Ik wil graag weten welke ouders ook denken zoals mij. En als dat niet zo is, zouden jullie mij dan kunnen overtuigen dat ik me geen zorgen hoef te maken? Want ik ben heel erg zenuwachtig en slaap bijna niet door die hele corona. Dank jullie wel alvast.

onderwijs kind

P.S. Heb je ook een vraag die je wilt stellen? Wij publiceren het gratis (en anoniem) voor je! Stuur ons een berichtje. Je mag het ook appen naar +31685421200

[quads id=1]

Disclaimer: Let op: Dit is de kant van het verhaal en de mening van moeder Ruth (niet haar echte naam). Dit is haar persoonlijke ervaring. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is een ieder vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem

16 thoughts on “Ik ben doodsbang om mijn kind naar school te sturen – onderwijs Suriname

 1. Ik denk dat als u twijfels hebt, U dan liever het kind thuis houdt dan het risico lopen uw kind te verliezen.
  Ik ben zelf docent op een middelbareschool en ik moet er constant op toezien dat de leerlingen hun mondkapje dragen en de social distancing respecteren.

 2. Als me kind BIJ me ZOU zijn ZOU ik haar 💯 Niet Mee sturen.aan de andere kant bekeken me kind will graag NAAR school leergierig dus voorzichtig Heid is BIJ haar ze is well 17 jr

 3. Ben het helemaal eens met de bezorgde moeder.De autoriteiten moeten de scholen voorlopig nog niet openen. De besmettings graad is nu nog altijd 1 op 5.laten ze rustig wachten tot het 1 op 50 of hoger is. Het risico is dan een heel stuk minder.

 4. Heb er geen mening over (in ieder geval doe ik er niks mee), net als 90% van alle surinaamse ouders.

 5. Helemaal eens. En die kindre gaan niet de hele dag met hun mond kap op blijven en daar gaat het probleem beginnen wie gaat toezicht daar op houden?Ik hoop dat ze wel een ander op lossing voor zoeken.

 6. K bn met u eens mevrouw en k zou u ook aanraden geen vaccins te doen als u ziet hoeveel mensen eraan sterven als u twyfel stuurt u ze liever niet nr school liever een verloren schooljaar dan dt u uw kind verliest

 7. Ik ben het eens met jullie. Ik raad jullie ook af om niet te beginnen met die vaccinatie. Thuis is je kind veilig en ook onder jouw toezicht.

 8. Dat zeg ik ook wie garandeert de ouders dat op school alles veilig is en men moet ons niet wijs maken dat kinderen niet ziek worden want dat gebeurd wel ik ben ren grootmoeder en wil geen enkel kleinkind verliezen, laat de regering alles in het werk stellen om ons gerust te stellen ik zie het niet zitten.sr

 9. ik ben ook bang om me kind naar school te sturen liever dan een verloren jaar ik ben helemaal eens met je brief

  1. Dus k snap deze moeder ook best wel want ik heb ook een kind van 7 jaar en ben ook heel bang om mijn kind naar school te sturen omdat wij zelf ook iemand van de Fam. kwijt zijn door covid. Wat weten zulke kleine kinderen hun zelf te beschermen en de leerkrachten zelfs zijn ook niet altijd de hele dag in de klas. Kunnen ze niet aub een ander manier zoeken. Mijn kind kan gewoon eerder door met zijn online scholing van mijn kant. Ik heb mijn kind lief en zijn gezondheid en bescherming is alles voor mij aub zoeken jullie een betere oplossing…

 10. K bn ook bang om me kind nar school te sturen .. liever een verloren schooljaar inplats een kind verloren .. aub

 11. U bent niet verplicht uw kind naar school te sturen als u bang bent. Een schooljaar kan je verliezen want je kan het terug krijgen maar als u uw kind verlies kunt u dat niet terug krijgen. Hangt af van wat u wilt. Uw mening telt.
  Mijn mening: Liever een verloren schooljaar dan een verloren geliefde.

  1. Wilma
   Ik ben het ook eens met u mevr. Ik hb 1 op de basis, 1 op de mulo en 1 op middelbaar. Net wat men zei liever een verloren jaar dan een verloren kind.
   De minister moet dit goed overdenken. Deze virus is erg gemeen rn kinderen kunnen er ook ziek van worden.

Comments are closed.