Video – Gilbert uit Suriname had kanker

Gilbert kanker

“Ik voelde ineens een knobbeltje. Ik had hier niet gestaan zonder de genade van God!”

De wereld is op dit moment in de ban van het coronavirus, maar we moeten niet vergeten dat er ook andere ziekten zijn. De 1 noemt het K. De ander zegt Takroe siekie. Maar het gaat over KANKER!

Video – Bekijk een hele interessante video met kanker-survivor Gilbert Filé hij vertelt zijn verhaal. Geef het door aan iedereen. Hij heeft namelijk ook een belangrijke boodschap voor ons allemaal, in het bijzonder voor onze jonge mannen. Helpen jullie ons mee met een bigup voor Gilbert?

Wereld Kankerdag

4 februari was het wereld Kankerdag. Op die dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de ziekte kanker. De wereld is op dit moment in de ban van het coronavirus, des te belangrijker is het dat we niet vergeten dat er ook andere ziekten zijn. Ziekten zoals kanker.

Gilbert kanker

Kanker is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land. Borst-, baarmoederhals- en darmkanker zijn bij vrouwen de meest voorkomende. En bij mannen prostaat-, long- en darmkanker en kanker in het hoofd.

STVS de Straat

Ryaen La Rose is in gesprek geweest met Gilbert Filé. 4 februari is voor hem een hele bijzondere dag: “Na genade foe Masra Gado, mie snap djasoe tide”

Hij had ook kanker en vertelt zijn verhaal voor meer bewustwording in Suriname. Hij hoopt vooral dat de jonge mannen zijn verhaal ook beluisteren. Hij deelt een aantal belangrijke tips! Geef het door.

Video