Onze mattie Clyde Semmoh uit Amsterdam is overleden – foto’s en video’s

Clyde Semmoh Amsterdam

Verdrietig nieuws: Half Amsterdam huilt

Vrijdag ging hij naar het ziekenhuis en zaterdag was hij er niet meer. Het is heel snel gegaan. Clyde Semmoh is in Nederland overleden. Hij raakte besmet met het coronavirus.  Semmoh is 52 jaar geworden.

Clyde Semmoh, de eerste Nederlandse profskater, dj en stylist is niet meer in ons midden. De levensgenieter van Surinaamse komaf laat een dochtertje van 4 jaar achter. Bekijk het bericht voor meer informatie. En bekijk de vele condoleances en foto’s. We wensen zijn gezin, familie, vele matties en alle overige nabestaanden heel veel kracht toe. Wil je ook je medeleven achterlaten? Dat kan.

Het overlijden van Clyde Semmoh heeft heel veel mensen geraakt. Ja, hij raakte besmet met het coronavirus. Hij wist dat hij ziek was, maar dat hij, ‘de Gentle Giant’ het niet zou redden. Dat had niemand verwacht. “Hij bleek uiteindelijk veel zieker dan hij zelf doorhad,” Hij bleek een onderliggende hartkwaal te hebben waardoor zijn hart het heeft begeven en hij is komen te overlijden. Dat schrijft zijn broer Ray op social media. De Amsterdamse Clyde Semmoh werd 52 jaar en laat een vriendin en 4-jarige dochter na. (Lees hier het prachtige bericht over hem in Het Parool) (lees ook een mooi artikel over hem in de Esquire)

Fundraising

Via gofundme.com hebben zijn matties geld ingezameld voor Semmohs uitvaart, een fotoboek van zijn werk en een fonds voor zijn vierjarige dochtertje. Het doel was 25.000 euro. Inmiddels is er al meer dan 56.000 euro opgehaald

Over Clyde:

Als je de afgelopen 35 jaar in Amsterdam bezig bent geweest met skateboarden, (muziek)cultuur en/of fashion, dan ken je Clyde Semmoh. En ben je waarschijnlijk beïnvloed door Clyde, op een manier waar je beter van werd. Dat geldt dubbel als je het geluk had hem persoonlijk te leren kennen.

Op 6 februari 2021 heeft covid-19 het leven genomen van vader, vriend, dj, skater en stylist Clyde Semmoh. Een onvervangbare Amsterdammer, 52 jaar nog maar, die we nog heel lang heel erg gaan missen.

De stad, wij en misschien ook jij hebben veel aan Clyde te danken. Deze GoFundMe is door zijn vrienden in het leven geroepen om op korte termijn bij te dragen aan zijn uitvaart, aan het fotoboek van zijn werk dat we gaan uitgeven, en aan een fonds voor zijn 4-jarige dochtertje Stella. Heel erg bedankt voor je bijdrage. Ga hier naar de GoFundMe website.

Gedeelde foto’s, vide0’s en condoleances:

Meer informatie omtrent de uitvaart volgt nog. Geef het door aan belangstellenden.