De trieste dood van mijn broertje Wicky Datai uit Suriname – foto’s en video’s

Mijn broertje Suriname

Huilend zei ze “Ik heb het gezien hij is gesprongen in de rivier”

Hartverscheurend: De 23-jarige Vikram Datai, vooral bekend als Wicky, is van de brug in Paramaribo gesprongen en hij heeft het niet overleefd. Zijn zus, die zijn dood met moeite kan verwerken besloot haar verhaal op papier te zetten. Het enige wat haar broer wilde was zijn baby zien.

Bekijk ook de laatste video van haar broertje en bekijk de gedeelde foto’s en indrukwekkende video van de uitvaart. We wensen alle nabestaanden sterkte met dit zware verlies. Geef het verhaal door aan een ieder het is namelijk ook een boodschap aan andere (ex) geliefden:  Gebruik jouw kind niet als wapen.

Let op: Er wordt niemand beschuldigd. Het is moeilijk voor alle partijen. Maar is het verhaal van de zus van Wicky, ze wilde graag HAAR KANT van het verhaal delen met een ieder. Ook omdat er veel over gesproken wordt. Een ieder is vrij om ook hun deel van het verhaal te delen. Hetzij onder de comments of anoniem.

Het verhaal van zus Nalinie

Deel 1

Hij is voor altijd weg…….
Het begon heel lang terug…mijn vader en zijn vader zijn broers…mijn moeder en zijn moeder zijn zusters. K werd geboren en precies na 5 jaartjes werd hij geboren. Wij woonden naast elkaar op 1 erf dus we speelden samen, we aten samen en deden alles altijd samen. Niemand was erbij toen wij elkaar hadden. Mijn rakshabandhan begon met hem en Is nu ook geëindigd met hem.

Ik leerde hem huiswerk maken, we gingen samen dansen. Ons droom toen was om samen mee te doen aan boogy-woogy in Suriname terwijl we geen “d” van dans wisten. Zijn droom was altijd om samen te winnen terwijl k altijd effe gemeen was en dacht om al1 te winnen. Zijn moeder zei toen “hij gaat je winnen”. Hij was altijd zacht hartig en nooit iemand die ruzie maakte. Waneer k boos werd klapte k hm soms mr waneer ht savonds werd voelde k het altijd en was k de volgende dag extra lief vo hem.

Hij werd ouder en begon te werken maar hij bleef altijd verstandig.

Deel 2

Hij had een baby. Nou ik was blij want hij had altijd gezegd “didi je moet je niet druk maken, jij gaat mijn kind zijn haren opvangen in moeran” en omgekeerd zei ik ook altijd dt hij mijn broersplicht gaat uitvoeren op mijn huwelijk wat ook op de foto te zien is.


Hij zei me altijd “didi je bent de oudste maar toch ben je de enige die mijn vrouw bhaudjie roept” ongeacht wat er gebeurd was. Nou ja ik deed het omdat ik hem respecteerde. Ik maakte vaak contact, appte maar aangezien hij zijn telefoon voor zijn vrouw liet kreeg ik haar meestal aan de phone en hem heel soms.

Eindelijk opende ik mijn eigen groentenmarkt ergens op highway waar hij elke dag langs ging. Ik hoorde hem bijkans elke dag naar me toe gillen. Recentelijk bracht ik een bezoek aan mijn jongste oom en daar zag ik Wicky heel erg gestresst, super emotievol en boos. Zo had ik hem nooit gezien. Ik vroeg hem wat is er met je…zoals altijd “niks didi”.

Hij kwam zitten en zei me “ik heb der weggestuurd want het was al veel geworden…ze had iemand anders en ik heb der geslagen”. Ik was gelijk boos op hem en sprak hem in het bijzijn van mijn man, mijn oom en tante aan dat hij dat niet mag doen. Ik heb hem toen ook getroost dat het goed komt. Het leven is zo we moeten doorgaan. Hij moet geen gekke dingen doen want hij heeft een kind die hij moet verzorgen. Ik zei hem: maken jullie goede afspraken over het kind en gaan jullie nu vredig uit elkaar want ze woonde al in bij haar nieuwe vriend. 

Hij zei: “ik mag mijn kind niet zien”. Ik zei het komt goed maak j geen zorgen. Ik at een soep bij me tante wat ik altijd lekker vond en vroeg hem als hij wilt eten. Hij zei nee hij heeft net soep gegeten. Ik ging daarna naar huis…er is sprake van lockdown dus ik was net een uurtje gebleven.

De volgende dag zag ik een status van ex-vrouw opduiken op de app want ze gebruikte nog steeds zijn nummer. Ik hield gelijk een babbeltje met haar en legde haar uit dat ik der snap. Ze zal haar reden hebben om weg te gaan en wij zijn niemand om te oordelen. Al1 heb ik der gevraagd wetende dat Wicky gevoelig is, dat ze vredig uit elkaar gaan en dat hij zijn kind ook mag zien. Uiteindelijk zijn jullie twee de vader en moeder toch ongeacht met wie jullie nu in relatie zijn. Ze zei “ja didi” dus ik was blij dat zij gelukkig niet heeft tegengewerkt. Ik ben ook een vrouw en heb altijd eerbiedig gesproken met der ongeacht wat er gebeurd is. Dat doe ik nog steeds ook.

De volgende dag zag ik een status op fb…het kind zo keurig gekleed, slapend op het bed van zijn nanie samen met zijn broer. Mijn broer zijn ex had een voorkind die super gewend was aan Wicky.  Terug naar d status van de baby zijn nanie…ik stuurde haar gelijk een berichtje dat d kinderen altijd veilig zijn bij oma’s. En we hielde een babbeltje. Ik vertelde haar toen dat ik pas erachter ben gekomen dat ze uit elkaar zijn en dat ze met beide partijen moet praten en dat er geen reden is tot ruzie maken. Ze moeten het vredig afsluiten en dat kind samen verzorgen.

Nou het verhaaltje dat ik van de nanie (oma) moest horen was hartverscheurend maar ik kan dat niet bewijzen dus ik zal er niet over hebben. Het was meer over mijn tante(moeder van wicky) dus ik begreep nergens dat wicky geen goede vader was. Ik zei der nog kijkt u wat er gedaan kan worden maar uit haar woorden haalde ik dus dat ze de kinderen niet aan hem zal afstaan, niet eens voor een dag. Nou ik dacht zij is boos dus laat der maar afkoelen.

Deel 3

3 dagen voor de zwarte dag…het weekend lockdown was aangekondigd dus het werd een super drukke vrijdag. Overal drukte dus ook op straat. Ik moest natuurlijk ook gelijk nadenken wat ik in het weekend zou klaarmaken aangezien wij thuis zouden zijn. Mijn man wou krab eten dus we besloten wat krab te halen die ik gelijk liet schoonmaken. Terwijl ik stond te wachten op mijn bestelling kreeg ik het gevoel dat iemand naar me keek dus ik keek op…daar zag k hem. Hij keek naar me maar niet zoals ik gewend ben. Hij zat in een pickup, er was file dus z reden heel langzaam. Ik zag dat hij niet was zoals hij normaal is maar hij keek me met een smile. Ik riep dan zelf naar hem toe :” waar ga je” en hij zei “werken”. Ik bleef naar de auto kijken terwijl z voorbij reden en zag hem 2 keren nog omkijken. Ik had nooit in m leven gedacht dag het de laatste keer was dat ik hem zag.

De drukte nam toe en k deed wat ik moest doen. Ik dacht ik praat liever persoonlijk met hem.
Het weekend ging voorbij….ik zag nog hier en daar wat posts van hem op fb maar ik zag hem healen. Want de caps die hij voor zijn statussen gebruikte gaf alleen maar aan dat hij de betere kant op gaat. Ik was blij dat hij dus besluit om door te gaan.

Dag der onheils…het is maandg 1 feb (zijn jaardagsmaand)…

Ik kookte thuis en ging iets later nr highway. Tegen kwart over 3 stuurde zijn ex-vrouw wat appjes naar mij toe. Het waren wat videos en screenshots waarin hij aangeeft dat hij iets van plan is. Nou ik was overstuur dus ik rende naar buiten en begon haar te bellen. Na het gesprek met haar belde ik hem gelijk op maar hij nam niet op dus ik probeerde een aantal keren zonder resultaat. Ik belde vervolgens naar zijn broertje om hem op de hoogte te stellen en mee te helpen. Ik was bang! Ik probeerde weer en toen nam hij op en zei niks…ik vroeg hem:

“\Wick waar ben je?”
Hij: “ik ben thuis didi”
Ik: “ Wick ben je goed?”
Hij: “ja didie ik ben thuis ik ben goed”
Ik: oke hou j goed doe geen gekke dingen ik spreek je gauw anders kom bij mij. Wie is daar met je?”
Hij; “adi is hier”
Ik: “ geef me hem effe”
Hij; hij is net naar tjowmama en ik ga naar het werk”
Ik: “oke is goed doe rustig aan en doe geen gekke dingn”
Hij: “is goed”

Ik stelde zijn broertje op de hoogte en hij zei ik ga nu naar daar en dan ga ik hem een paar klappen geven. Uit boosheid zei hij dat dus. Ik maakte me geen zorgen omdat ik dan wist dt hij goed was. Ik appte ook met de ex-vrouw toen dat hij het goed maakt en thuis is.


Het was intussen al 5u in de middag toen ik werd al opgebeld door zijn ex-vrouw. ik zag haar miscall maar dacht dat ik der straks wel opbel. Na een paar miscalls besloot ik om toch maar op te nemen toen ze begon te smeken. En huilend zei ze “ik heb gezien hij is gesprongen in de rivier”. Een heer op de achtergrond (haar huidige schoonbroer) zei tegen mij “Ik weet niet wie je bent maar die jongen is gesprongen, ik heb ook gezien”. Ik was overstuur! Ik rende naar buiten en begon hem op te bellen. Ik belde haar weer op en vroeg haar wat ze gezien had. Mijn oom belde toen naar meldkamer om te informeren…een oneindige stilte brak aan…hij zei: “ ja er is een melding iemand is van de brug gesprongen en er staat een grijs gelakte auto op de brug”.

In me hart wist ik dat hij het was maar ik bleef bidden. Terwijl we aankwamen te nieuwe haven belde ik ieder1 op om te melden over het voorval. Het intussen al bijna half 6 was en de lockdown om 7u zou beginnen. Ik ging naar me adjie toe die na het horen van het bericht overstuur was. Uiteindelijk moest ik naar huis. Die avond kon niemand meer slapen denkende waar hij is en in welke staat. De volgende ochtend moest ik naar de poli en maakte onderweg een aanrijding. Ik was mezelf niet.

Nog steeds bleef ik proberen op zijn telefoon. Zijn zusjes kwamen erbij en ze zeiden ze gaan bidden onder de brug dus we gingen hun achterna. Gebeden, dag en nacht gebeden maar niks gehoord. Intussen waren we al 24u verder dus ik regelde een pandit en een boot om samen te gaan bidden voor hem. Dat zou woensdag middag om half4 gebeuren.

Zijn vader was intussen terug vanuit het binnenland. Toen werd ik gebeld door mijn phuwa dat er een lichaam is gevonden te Leonsberg. Mijn hart brak…maar ik had hem liever gevonden dan nooit meer zien…niet wetende in welke staat hij zou zijn…….

Deel 4

Woensdag 3 feb 2021…een dag welke ik nooit kan vergeten! We kwamen aan op het plek waar er een lichaam was aangespoeld. Het lichaam zag er super groot uit omdat het gebied waar die lag uitgestrekt en vlak was. Nou vo een moment wilde ik niet geloven dat hij het was maar ik zag zijn trui zoals op de laatste video’s van hem. Zijn moeder herkende zijn boxershort omdat zijn korte broek deels naar beneden was gezakt…hij lag op een afstand in de modder dus moeilijk bereikbaar. Van de agent mocht zijn vader wel naar hem toe om het te herkennen. Op een of ander manier is de vader naar toe gegaan maar gaf vanaf een bepaalde afstand op. Dat is begrijpelijk…welke vader zou dat aankunnen. Hij heeft hem niet positief herkent en kwam eruit. Hij lag intussen al sinds 8u daar en het was al 2u.

Aan ons werd voorgelegd dat het water laag is…zodra water hoog is zou marine team hem uit de situatie kunnen halen. Het was voor ons hard om uren daar te staan kijken hoe die jongen in de modder lag. Maar we konden ook niet moeilijk doen omdat het een privé terrein was en ze ons vandaar konden verwijderen. Wij hielden ons rustig en tegen 4u kwam een team die een en ander begon te doen. Hij lag al bijna 48u in het water dus dan snap je dat hij niet meer normaal was. We zagen plots een aantal aasgieren rondvliegen en me hart bloedde! Ik was bang maar gelukkig begonnen ze werk van te maken dus die vlogen dan weer terug maar ze bleven in de buurt. De meneer die naar het lichaam zou moeten voelde zich onwel en melde dus dat hij niet kan gaan. Ik vond dat erg en vroeg omstanders on het voor ons te doen. Ook de andere familieleden begonnen mensen te vragen.

Nou ik zag geen positieve reactie dus ik liep weer naar Wicky zijn vader. Ik zei “kaka ga je aub weer proberen ik wil hem daar niet laten…de aasgieren zijn in de buurt”. Hij had de moed niet maar haalde zijn kleren eruit om toch te gaan. Hij was op het punt om te vertrekken toen iemand het wel voor ons wilde doen die ervaring had maar een geldbedrag van srd700 wilde. Nou uiteindelijk ging hij akkoord om het voor srd500 te doen en ging dus ook. Hij werd getrokken en weer in de modder gelaten voor een paar uurtjes. Nu was hij dichterbij. Het was intussen al 6u toen ze aankwamen met de bodybag. Ik wou hem zien en pleitte als ik hem effe mocht zien. Zijn vader sprak met de agenten en ze lieten dus toe. Ik wou geruststelling dat we hem hebben gevonden. Tevergeefs! Dat was mijn broertje niet!!!! Ik kan niet uitleggen hoe dat eruit zag maar ik kon niet huilen!! Wie is dat hij is het niet! Ik herkende hem helemaal niet.

Maar hij had tatoeages die zijn vader wel had gezien en op basis van zijn tatoe en kleding werd hij positief herkend. In bodybag gewikkeld hebben we hem gebracht naar het mortuarium. Hij moest in modder blijven in mortuarium en zou op dag van crematie gewassen worden. Dat moment had ik gelijk besloten om zijn crematie zo snel als mogelijk te regelen wat wij dus ook hebben gedaan. Hij werd op 5 feb gecremeerd en op 6 feb 2021 hebben we zijn as in d rivier gedaan voor rust en vrede!

Last part

Waarom deel ik alles met jullie? De mensen die praten over zijn daad. Ze veroordelen hem.  Ik heb ook ergens het gevoel dat ik gefaald heb als zus. Ik ben op onderzoek gegaan. Ik ben in zijn Facebook gegaan en ben  dus alles gaan lezen wat er die dag is gebeurd. Heel veel dingen verbaasden mij! Hij zegt in heel wat spraakberichten dat hij al eruit was. Hij had der laten gaan. Het enige wat hij wou was zijn kind zien. Maar het was vermoedelijk allemaal teveel geworden voor mijn broertje. Hij was sinds 2u al op de brug. Ik blijf me afvragen wat  zijn trip-moment geweest was om het te doen?

Ik ga door zijn berichten. Velen waren over zijn ex of met zijn ex.  Hij liet haar eindelijk gaan en hij was al bijna eruit. Een van zijn vaak gezegde woorden op die dag waren: “Ik was al eruit…en toen belde ze me huilend. En nu ga ik dood om haar. Waarom heeft ze me niet met rust gelaten?”  Was dat de reden? Hij schrijft keer op keer dat hij vandaag dood gaat om zijn kind! Tuurlijk zegt hij ook dat hij van zijn ex-vrouw hield. Was dit het:  Precies om kwart voor 5 een status op whatsapp. Een pijnlijke status die mijn broer vast gelezen heeft. Was dat het misschien? Want om 17:11u springt hij van de brug

Rechten en plichten

En dan heb ik nu een vraag! Vanwaar is het wet gekomen dat een moeders gerechtigheid op een kind boven die van de vader staat??! Wie zegt dat en waarom?

De brief schrijf en deel ik niet om een bepaald persoon te pijnigen. Maar dit deel ik voor de mensen die dit ook doen met hun partner. Misschien zijn ze zich  niet bewust van de gevolgen. Aub stop ermee! Als je weg bent laat de ander partij healen! Uit een relatie stappen is zwaar vooral als er een kind in het spel is!

In Suriname moet het ophouden met vrouwenrechten en mannenplichten!!! Ik ben ook een vrouw en weet zeker dat ik mijn kind nooit zal afhouden van de vader. Ook die doet er zoveel voor! Werkt hard, let op beiden. En (schoon) ouders die bemoeien tussen koppels. Zij hebben het kind gemaakt geef ze de ruimte om zelf besluiten te nemen! Why ertussen bemoeien? Was je erbij toen ze het kind verwekten? Wees jij de weg toen? Dit moet ophouden…een kind als wapen gebruiken in een relatie!!!

En dan nog zeg ik tegen je bhaudjie: Moge god je zegenen!
Ik wens iedereen het allerbeste.
Mijn broer rust in vrede

Foto’s en Video’s

Bekijk onderstaande gedeelde video’s en foto’s

Zijn laatste video en smeekbede: Hij wilde zijn baby zien….

Zelfdoding. Wil je erover praten?
Nederland: Denkt u aan zelfdoding of maakt u zich zorgen om ¬iemand? Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.
Suriname: Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

De uitvaart:

Lees ook:
Mijn broertje Wicky Datai is overleden in Suriname – video’s foto’s

Foto’s:

Disclaimer: Let op: Elk verhaal heeft meerdere kanten. Dit is de kant, het verhaal en de mening van de zus van Wicky. Dit is haar persoonlijke ervaring. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is een ieder vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem

9 thoughts on “De trieste dood van mijn broertje Wicky Datai uit Suriname – foto’s en video’s

 1. Hallo Nalinie, de zus van Wicky .Je bent echt een dappere Zus, ik heb bewondering wat je allemaal hebt gedaan voor je broer Wicky. Ik heb jou schrijven gelezen over de laatste 3 tot 4 dagen van je lieve broer, was een zeer ontroerd verhaal en bij het lezen laat je soms een traantje los…..Is heel erg dat je onder deze omstandigheiden je broer waarvan je zoveel hield moet verliezen. Als je alles op een rijtje zet, hoefde Wicky helemaal geen suicide te plegen, was echt niet nodig…..kon hij geen hulp vragen of heeft Wicky dit nooit met jou besproken. Ik weet dat aan het begin van de Wijdenbosch brug er grote borden staan met als opschrift ….”No djompo” bel 114 Crisis hulplijn . Ik denk dat Wicky deze borden niet heeft gelezen of over het hoofd heeft gezien, toen hij op de Wijdenbosch brug aankwam en met die zelfmoordplannen rond liep, volgens jou schrijven was dat al om 2 uur smiddag dat Wicky op de brug was…of in de omgeving daarzo. . Jammer dat Wicky geen hulp heeft gezocht om te bellen naar deze hulplijn en zijn eigen familie….wat hij kan doen. En nu heb je ook de MI lijn (voorheen 123 telefoon) waar je 1×24 uur kan bellen voor hulp voor diverse problemen. Ik wens jou Nalinie en jouw familie en zijn zoontje heel veel sterkte in deze donkere en moelijke dagen van het leven….. Het is echt een triest geval met Wicky, moge zijn ziel in vrede rusten en dat hij nu bij de Here mag zijn in de Hemel !! Goodbye Wicky Rest in Peace my friend !!

 2. IN DEZE VROUWEN WERELD ZAL ER NIET ZO SNEL IETS VERANDEREN . ZOLANG VROUWEN DENKEN DAT ZE GOD ZIJN WANNEER ZE EEN KIND OP DEZE WERELD ZETTEN , ZAL ER NIETS VERANDEREN . ZOLANG VROUWEN VINDEN DAT ZE HUN KINDEREN MOGEN GEBRUIKEN EN MISBRUIKEN OM HUN EIGEN IK TEVREDEN TE STELLEN , GAAT ER NIETS VERANDEREN . VROUWRN VOELEN ZICH GESTERKT DOOR DEZE MAATSCHAPPIJ . ZOLANG ER WORDT UITGEGAAN DAT VROUWRN ALLEEN DE ZORG KUNNEN DRAGEN VOOR DE KINDEREN , ZAL JE DIT SOORT MACHTSMISBRUIK NIET TEGEN KUNNEN GAAN .

  PS : (IK REFEREER HIER NIET NAAR DE EX , IK KEN HAAR VERHAAL NIET )

  BESTE MANNEN :
  EEN BOZE VROUW , EEN GEKRENKTE VROUW , IS EEN VRESELIJKE VROUW . JULLIE MANNEN LIJKEN HET NIET TE LEREN . JULLIE STAPPEN OF BLINDELINGS IN EEN RELATIE OF WANNEER JE ZIET DAT SHAKOENTALA INMIDDELS DRACULA IS GEWORDEN , DAN NOG WI HOUDEN VAN EN BLIJVEN JULLIE . WANNEER GAAN JULLIE LEREN DAT VOOR ZE IN DRACULLA VERANDERD JE JE RECHTEN MOET NEMEN . IK ROEP ALLE JONGE MANNEN OP : MI BOI , GEBRUIK JE KOP , NEEM JE RECHT IN GOEDE TIJDEN .

  JONGEMAN , RUST IN VREDE . IK WENSTE WEL DAT JE EEN ANDERE UITWEG HAD GEZIEN .
  WAAK OVER JE ZOON .
  WAAK OVER ZIJN MOEDER , DAT ZE DE LIEFDE , WIJSHEID MAG HEBBEN OM JOU ZOON TOT EEN GOEDE MAN OP TE VOEDEN . GA IN VREDE !!!

 3. Ik wens jullie veel sterkte en ik condoleer jou met het verlies van jullie zoon ,broer ,oom ,neef enzovoort.

 4. Bepaalde vrouwen moeten ophouden met dit soort belachelijk gedrag,de meeste vrouwen wanneer zij een ander relatie hebben,houden ze hun kind af van de vader,netals of die vader niets is,ik hoop dat vrouwen nu precies weten wrmee zij spelen,want het kon ook anders,hij kon moeder afmaken bvb,dus bepaalde vrouwen stoppen jullie met bulshit ,want nu zit dat kind zonder vader,tjoeri 😡

 5. Bepaalde vrouwen moeten ophouden met dit soort belachelijk gedrag,de meeste vrouwen wanneer zij een ander relatie hebben,houden ze hun kind af van de vader,netals of die vader niets is,ik hoop dat vrouwen nu precies weten wrmee zij spelen,want het kon ook anders,hij kon moeder afmaken bvb,dus bepaalde vrouwen stoppen jullie met bulshit ,want nu zit dat kind zonder vader,tjoeri 😡

 6. Ik zeg altijd wlk verhaal heeft 2 kanten. Het is zielig voor de jongen maar dt meisje heeft ook haar reden voor bepaalde handelingen. Maar aangezien er een verhaal komt van d jongenskant lijkt de vrouw helemaal fout te zijn. Terwijl t aan beide kan liggen. Het s jammer en zielig maar ja. Laat dit een les zijn voor couples. Als j uit elkaar gaat leef als een matie met j ex omj kinderen. Bepaal j grenzen maar neem een moelijke beslissingen.

 7. Een eerlijk en onpartijdig verhaal. Triest om dit te lezen, Nu groeit een kind op zonder zijn vader. Een vader die van zijn zoon hield en dus uit het leven stapte omdat hij zijn kind niet mocht zien. Hij smeekte zijn ex om zijn kind te mogen zien. Het niet mogen zien van zijn kind heeft weliswaar geleid tot zijn wanhoopsdaad. Heftig hoor!
  En mensen stoppen jullie met oordelen. Deze jongeman had zich zelf niet meer onder controle. Zielig voor de ouders en de familie. Hij is er niet meer, maar zijn ex gaat wel verder met haar leven. Dus mensen als een relatie uit gaat zoek hulp maar stapt niet zelf uit het leven.
  Er zijn meer huizen dan kerken. Dus het geluk komt zeker weer.
  Sterkte familie met het verwerkingsproces.

Comments are closed.