Mijn dochtertje is niet van mij – anoniem Paramaribo

dochtertje Paramaribo

Moeilijke dingen. Heel triest wanneer kinderen de dupe worden van de leugens van anderen. Maar wie liegt er nu in dit verhaal? Michel heeft van zijn wrede schoonmoeder gehoord dat zijn dochtertje niet van hem is maar van de buurman.

Wat nu? Michel heeft een tijdje niets gedaan maar hij begint nu overspannen te worden. Er moet snel iets gebeuren voordat het uit de hand loopt. Lees het verhaal van Michel en zijn zus en geef hen aub wat advies Wat moeten ze doen? Niets? Of moeten ze er werk van maken? Maar wat als zijn dochtertje, waar hij zoveel van houdt, inderdaad niet van hem is? Lees de brief en geef het door aan anderen, ze hebben echt goed advies nodig.

Mijn broer

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Gail uit Paramaribo, maar eigenlijk schrijf ik deze brief namens mijn broer Michel. Hij is een 34-jarige vader en vriend van Vanessa. Er is een heel groot geheim. Hij heeft me een paar maanden geleden in vertrouwen genomen. En heeft me gezegd wat hij zo een beetje heeft ontdekt. Zijn hart is gebroken.

Hij zit hier nu zo erg mee dat hij bijna overspannen is geworden. Hij is er achter gekomen dat zijn liefde, zijn oogappel, zijn alles vermoedelijk niet zijn kind is. Niet zijn dochtertje. Zijn meisje is vermoedelijk van de buurman. De buurman van zijn schoonmoeder.

Zijn schoonmoeder heeft hem dat verteld omdat ze vond dat hij het moest weten. Zogenaamd dacht ze aan mijn broer. Nee ze wilde hem pesten omdat ze hem niet mag. Er is altijd spanning in die familie. Die moeder heeft al een hekel aan hem vanaf het aller begin.

Zijn vriendin

Michel heeft niets met die informatie gedaan. Hij heeft zijn vrouw, ze zijn niet getrouwd, dus zijn vriendin Vanessa, tot nu toe ook nooit gezegd dat haar moeder hem zoiets heeft gezegd. Die moeder heeft haar ook niets gezegd denken we. Zij en haar moeder kunnen het ook niet met elkaar vinden maar de kinderen gaan wel bijna elke dag daar. Niet bij die moeder, maar bij haar zusje. Dus Michel ging die dag de kinderen halen.

Een paar weken later heeft hij het aan me gezegd. Ik moest het uit hem halen want ik zag dat er iets was, hij wilde me niets zeggen. Mijn broer en ik zijn 1 we vertellen elkaar bijna alles. Ik ben niet dol op Vanessa maar ik heb der geaccepteerd. Ze hebben twee andere kinderen. 2 jongens. Ik hoef me niet af te vragen of die jongens van hem zijn want het zijn stempels. Ze lijken ook sprekend op onze vader

Zijn dochtertje

Over dat meisje, het zou kunnen. Ze lijkt NIET op mijn broer. Ik durf daar verder geen uitspraken over te doen. Ik heb mijn broer meteen gezegd dat hij niets moet doen met die informatie. Hij houdt van zijn dochter. Ze heeft zijn naam en ze houdt ook van haar vader. Alles van dat meisje is der papa.

Hij was akkoord. Hij dacht dat hij het zou volhouden maar nu merkt ik dat het steeds moeilijker wordt. Hij kan niet normaal naar zijn dochter kijken zegt hij. Hoe langer hij naar haar kijkt hoe meer hij inderdaad die buurman in haar ziet. En werkelijk. Ik heb ook foto’s van hem gezien. Ik denk niet dat de oma heeft gelogen. Een gemene vrouw is het wel hoor. Ze ziet het als gewoon om zoiets te zeggen tegen een man. Ze heeft geen moment aan die kinderen gedacht of aan het leven van haar dochter. De kinderen, haar kleinkinderen, zijn de dupe.

dochtertje Paramaribo

De laatste keer dat die oma mijn broer zag zei ze hem dat die vader van dat meisje zijn kind gaat komen halen. Dat heeft mijn broer veel pijn gedaan. Ik kan me niet voorstellen dat een vrouw zo slecht kan zijn. Ze weet dat mijn broer een goede vader is voor zijn kinderen. Maar natuurlijk had die moeder liever dat hij heel veel geld had, en die moeder elke maand veel geld kon geven. Maar mijn broer is een hardwerkende man. Hij zorgt goed voor zijn vrouw en kinderen. Ze komen niets te kort. Zij zijn zijn leven en dat vind ik zo erg.

Buurman

Ik wil niet veel zeggen over die vrouw want ik ben ook vrouw. Maar als ik ga praten, ga ik niet stoppen. Maar nu wil mijn broer toch die vrouw vragen of het waar is en hij wil die buurman aanspreken. Die heeft zelf ook zijn vrouw.

Vanessa, mijn broer zijn vrouw weet helemaal van niets. Misschien als ze dit gaat lezen op FamilieNieuws wel. Maar dat geeft niet. Het gaat een dag vanzelf naar buiten komen. Mijn broer houdt dit niet lang meer vol.

Advies vragen

Ik heb mijn broer gezegd dat ik de gemeenschap op deze manier om advies kan vragen. Misschien hebben andere mensen ook ideeën over de aanpak. We willen graag weten wat jullie advies is. Mijn broer houdt ontzettend veel van het meisje. Al is ze misschien niet van hem.

Moet hij die moeder toch vragen of het zijn kind is? Moet hij een test gaan doen om te kijken of het zijn kind is? Maar wat dan als blijkt dat ze inderdaad van de buurman is? Moet hij dan nog samenleven met zo een vrouw? Die andere twee kinderen zijn denk ik wel van hem? Is het wel eerlijk voor de twee om dan bij die moeder weg te gaan en apart te gaan wonen? Die jongste is net 2 jaar oud. En wat doe je met zo een buurman? Kan hij inderdaad, zoals die schoonmoeder zegt, zijn kind komen halen? Ze draagt wel onze achternaam.

De waarheid

Ik vind dit zelf ook heel erg moeilijk en kan er ook niet van slapen. Net als mijn broer. Die schoonmoeder had gewoon haar mond moeten houden. Natuurlijk is het goed om de waarheid te kennen. Maar toch niet op deze manier. Men weet niet wat men doet met zo een persoon. Mijn broer is gelukkig geen gekke jongen. Maar hij kon het ook anders opvatten. En die moeder of die buurman iets aandoen. Gelukkig is hij helemaal niet zo een type. Hij is heel rustig. Maar ik merk zijn verdriet. Ik wil ook niet wachten tot het wel uit de hand loopt.

Ik adviseer mijn broer nog steeds dat hij niets moet doen en gewoon gelukkig moet zijn met zijn vrouw en kinderen. Hij kan het niet loslaten zegt hij. Het maakt hem gek. Overspannen. En ik zie dat ook. Daarom vraag ik aub jullie advies. Ook voor die zielige kinderen. Mijn nichtje is zo gek op haar vader.

We hebben online al een bureau gevonden die vaderschapstesten doet. Misschien durft iemand ook zijn of haar of iemand zijn ervaring te delen met ons. Heel erg bedankt iedereen. We gaan hier snel werk van maken voordat het geduld van mijn broer opraakt. Hij kan dit niet langer voor zich houden. Maar het is belangrijk dat hij het heel goed aanpakt. Ik hoop nog steeds dat zijn dochtertje gewoon van hem is en dat die moeder liegt. Dat kan ook nog. Toch? Bedankt. Ik maak me echt zorgen al zus.

25 thoughts on “Mijn dochtertje is niet van mij – anoniem Paramaribo

 1. Verantwoordelijkheid nemen voor een kind? Door ouders van Paramaribo? Ja hoor.
  Buitenvrouwen hebben is normaal toch daar

 2. Vanessa vragen of ze een slippertje heeft gemaakt,en dna test,zoja is en blijft jou kind en die schoonmoeder moet niet stoken,kom tot een vreedzame oplossing,Godbless

 3. Vader zijn en vader worden zijn 2 verschillende dingen.Als hij zich vader voelt van dit meisje kan hij het beter laten rusten.Dat arme kind hoeft niet de dupe te worden van een geschil tussen de ouders.Het kan zijn dat schoonmoeder alleen aan het stoken is en dan wordt er van een mug een olifant gemaakt.Hij kan aan Vanessa vragen of ze een slippertje met de buurman heeft gehad en praten ze het uit.Maar vindt dat Michel zijn dochtertje gewoon moet zien als zijn kind.Soms lijken kinderen niet op hun vader en als iemand een verhaal de wereld in brengt gaan je gedachten die kant op dat je de buurman in dat kind ziet wat niet zo hoeft te zijn.Michel leg het in Gods handen dan kom je er wel achter wat je verdere stappen zijn.Voor alsnog zeg ik hou van je kind wat wie dan ook zegt.STERKTE

 4. Ik vind dat de schoonmoeder een slechte imago heeft ten opzichte van michel. Waarom ik dit aan haalt. Ze heeft gewacht tot er twee kids nog bij zijn gekomen, terwijl ze het na de bevalling al kon vertellen aan Michel en Vanessa ook. Dus de Groot moeder verhinderd haar eigen kln kids en denk niet na wat ze allemaal aan het verrichten is ten opzichte van haar bloed verwanten en dat is een kwalijke zaak. is omdat ze een gewetenloze mens is. Want dit doe je je eigen kind niet aan. Dat wil zeggen je gun jou kind geen goed leven op dit aardbodem/wereld. Vannese heeft niet stil gestaan, denk ik bij de gevolgen, is omdat haar gevoelens voor Michel dat niet toelaat om Michel kwijt te raken. één ding denken jullie aan de kids en zand over. Zie het als een soort van, ik kan niks terug draaien en ik ga verder met mijn leven. Is makkelijk gezegd, gezegd dan gedaan. één ding kan ik zeggen of schrijven. Bidden help omdat wij allemaal zondaars zijn. /psalm 32. groetjes 🌹

 5. Aub een DNA test doen en verder Al’s de waarheid terecht komt niks doen laat hij alles voor grong tapoe laten

 6. Een vrouw die mij heeft bedrogen wordt sowieso eruit geschopt zonder verdere discussie, laat helemaal staan als ze ook nog eens gelogen heeft over een kind dat niet van mij blijkt. Vaderschapstest doen. Resultaat is on Vanessa, en zij verdient alle consequenties die haar kant op komen.
  Zielig voor dat meisje, maar het is kennelijk niet zijn kind. De hoeveelheid mensen die hier roept dat hij daar maar gewoon eventjes overheen moet stappen verbaast me werkelijk. Hij leeft op dit moment een leugen, en dat maakt m kapot logischerwijs. Ik zou t niet kunnen en ook absoluut niet doen. Hij heeft een verantwoordelijkheid naar zijn eigen kinderen, maar zeker niet naar hun ontrouwe leugenachtige moeder. Kan me moeilijk voorstellen dat een liefhebbende zus m gewoon adviseert dat te “accepteren” en dan boos is op Vanessa’s moeder die tenminste eerlijk is geweest met hem. Zegt mij ook nogal wat over zuslief, ik zou bijna gaan denken dat ze lijkt op Vanessa en/of vergelijkbaar gedrag vertoont. Persoonlijk zou ik die moeder eeuwig dankbaar zijn voor t exposen van dat loeder, en haar linea recta verwijderen uit mijn leefsituatie. Mijn eigen kids zou ze mogen laten, die verdienen ook niet zo’n moeder. I don’t play house with whores. Principieel niet. Plus ik zou al die kinderen melden wat aan de hand is, waarom we uit elkaar zijn, want die hebben óók recht op de waarheid. De waarheid is niet gemeen: “the truth will set you free”. En na dat alles open bespreken kun je eerlijk kijken welke verhouding vader en erkende (stief)dochter samen willen. Best mogelijk dat ik als zij ook wil haar als “dochter” zou houden, maar met haar moeder is t rucksichtlos einde verhaal. Direct.

 7. Ik zou inderdaad een test doen , maar puur om het te weten voor het meisje voor later als ze ouder is want dan heeft ze wel het recht het te weten toch?
  Maar zijn gevoelens zijn toch niet veranderd voor het meisje lijkt me , bedoel hij houd van haar & zei van hem dus no spang zou ik zeggen & er verder lekker boven staan & die buurman kan het kind niet komen halen want ze is erkend door haar vader die ze al heeft plus ze weet niet beter & als ze ouder is dan moet ze dat gewoon zelf bepalen wat ze er mee wil
  Lieve papa van dit meisje alsjeblieft laat geen moordkuil van je hart maken door slechte mensen
  & blijf geloven in jezelf & de liefde dan komt het echt goed…🙏🏼🌹💞

 8. Hij mag het bespreken met zijn vrouw. Hij moet wel open staan voor de reactie. Het kan zijn ja het is van buurman of nee het is jouw kind m’n moeder jokt gewoon. Hij moet helemaal vergevingsgezind zijn. En dan maakt het niet uit wat het antwoord zal zijn. Ze moeten elkaar beloven dat het tussen hun blijft en het leventje gewoon voortzetten. Dat kind mag geenszins eronder lijden. En vooral God om vergeving vragen.

 9. gewoon zijn vrouw vertellen wat haar moeder gezegd heeft,geloof mij dat leeft veel beter,als de waarheid van de persoon zelf komt.en als het waar is,gewoon haar als dochter blijven beschouwen want daar kan dat arme kind niks aan doen,ze mag niet lijden onder de fouten van haar ouders.

 10. Laat je broer een test doen en al is het niet zijn kind moet hij der gewoon accepteren als zijn eigen kind ze draagt zijn naam misschien liegt die moeder van venessa ook om hem te pesten dat der in de steek laat hij moet juist niet doen ze moeten t gewoon uit praten en vergeven kijk hoeveel jaren ze al bij elkaar zijn is mij ook over komen heb een man hij heeft me genomen met vier kinderen ze waren klein en heb zelf twee met hm was ook erachter gekomen dat hij voor me uit liep maar heb hm vergeven en nu leven we al twintig jaren met elkaar mijn zus had t ook in de hand gewerkt dat we uit elkaar moesten gaan maar we zijn nog steeds samen dys zou zeggen praten jullie t uit ja die kinderen moet niet eronder lijden succes ❤❤❤❤❤

 11. “Mama’s baby, father’s maybe”. Dus niets dat de wereld vreemd is. Feit is, elke man wil zijn genen doorgeven en zodoende kinderen hebben (uitzonderingen afgelaten). Dus de vader heeft recht te weten als dit zijn bloed is of niet. Verder kan ik zeggen, dat de liefde voor het kind en verzorging de man EEN vader maakt en niet de biologische vader, die soms niets verder betekent.
  Waarom zou de liefde voor het kind plots verdwenen zijn nadat de waarheid boven water is? Dan klopt er iets niet. Dus blijf de vader die u bent, geef de verzorging die het kind nodig heeft, geef de liefde aan het kind, want dat verdient elk kind. En, mocht u het niet kunnen opbrengen met de moeder verder te kunnen gaan, dan is dat uw goed recht. Er zijn genoeg mensen (lees: vrouwen) op de wereld om lief te hebben.

 12. Hij mag het bespreken met zijn vrouw is zn volste recht. Maar hij heeft liefde voor dat kind, laat hij daaraan denken en zn zonen. Je gaat je gezin toch niet kapot maken? Vaak genoeg vergeven wij de mannen als ze ditzelfde doen. Waarom kan het een keer niet omgekeerd. Bespreek dingen met je vrouw en laat derden eruit. Ju lek man nanga vrouw mus los a probleem op. Vrouwen zie daar, we zijn gauw geneigd mannen te vergeven en tezeggen is een slippertje, ma gi ding a tranga fu vergeef als t omgekeerd is. UNG OPO UNG AI UMASMA.

 13. Hij mag het bespreken met zijn vrouw is zn volste recht. Maar hij heeft liefde voor dat kind, laat hij daaraan denken en zn zonen. Je gaat je gezin toch niet kapot maken? Vaak genoeg vergeven wij de mannen als ze ditzelfde doen. Waarom kan het een keer niet omgekeerd. Bespreek dingen met je vrouw en laat derden eruit. Ju lek man nanga vrouw mus los a probleem op. Vrouwen zie daar, we zijn gauw geneigd mannen te vergeven en tezeggen is een slippertje, ma gi ding a tranga fu vergeef als t omgekeerd is. UNG OPO UNG AI UMASMA.

 14. K denk dt die vader dt meisje gewoon moet behouden hr.ook al is het niet zyn kind mr hy heeft dt kind al vanaf de geboorte verzorgd . Myn broer kwam pas 24 jr na de geboorte erachter dt zn zoon nt zyn biologish kind was .hy heeft hem geaccepteerd en die zoon wilde niets horen v zyn echte vader.misgn is t juist dit meisje die hem llatr gt verzorgen

 15. Het is toch heel simpel. Je broer is vaak alleen met zijn dochter, dus pakt hij zijn dochter en gaat hij naar drs choi van medilab voor een dna test. En daarna mag hij zelf beslissen( als dat kind niet van hem is dus) als hij van dat kind blijft houden of als hij vanessa netjes de laan opstuurd. De buurman rekenschap vragen heeft geen zin en als dat kind jou kind niet is is het niet belangerijk te weten van wie het wel is . Van vanessa is het zeker, dus laat je vanessa met haar kind of je praat het uit met haar

  1. Gewoon een DNA tets laten doen en je broer moet dat kind gewoon accepteren al is dat kind van buurman maak niet uit hij heeft dat kind erkent en dat kind is van hem want ze draagt die vader zijn naam klaar.

 16. Nou, schoonmoeder heeft hier niets mee te maken
  Is niet haar schuld
  Begin bij het begin, wat is Vanessa daar gaan lullen? Bij buurman? En nu word buurman zijn dochter ontnomen ook niet eerlijk. Je broer weet het nu, hij moet zijn vriendin vragen of het klopt. Thats it. Is moeilijk,maar blijven ontkennen maakt het steeds moeilijker voor je broer. Geef niet schoonmoeder of buurman de schuld. Ga bij vanessaaaa. Ok succes

 17. Moeder van dat kind is erg oneerlijk geweest, met alle gevolgen en risico’s om zolang geheim te houden.
  En ooit moet je degelijk beseffen als volwassen vrouw en moeder ,dat het ooit boven water komt vervolgens gepaard met ellende in je relatie .
  Dus dat moet zij verklaren waarom zij zolang geheim heeft gehouden voor haar partner.
  Het doet er niet toe hoe MICHEL erachter is gekomen (van wie en namen..allemaal niet belangrijk)
  Dit is volledig te wijten aan VANESSA…en gelukkig is MICHEL erachter gekomen.
  Voor wat betreft liefde tussen vader en dochter,dat moet oneindig blijven en dit moet ook bekend worden gemaakt bij die onschuldig dochter.
  Ik hecht bijna geen waarde aan BIOLOGISCH of géén BIOLOGISCH vader .
  Relatie moet gewoon op gezonde manier weer verder, na een goed gesprek…vind ik.
  EEN VOLMAAKT MENS BESTAAT NIET OP AARDE…heb je naaste lief als jezelf!

 18. Hij moet het met zijn vrouw vanessa bespreken,om een dna test te doen.en als het zo is,moet hij haar als zijn dochter behandelen.de buurman kan het kind niet afpakken,want het kind draagt de naam van michel.verder verwijst ik michel om naar een instantie te gaan voor advies.

 19. Beste
  Ik zou ht zo laten.de liefde die hij voor zijn dochter hft moet niemand hem ontnemen.laat zijn schoonmoeder hem niet gek maken.laat hij mt zijn vrouw als 2 volwassenen praten ht komt zeker goed.

 20. Zonder enkele tijd te verliezen ,doe een DNA test dan weetje zeker van de zaak,of gewoon zo laten als je sterk genoeg ben ,wel triest voor de kleine meid en vader. Mijn broer heeft precies t zelfde meegemaakt ,maar hij heeft het zo gelaten omdat hij ontzetten veel om dat meisje geeft.de vriendin had ook gelogen dat zij zwanger was van me broer,wat blijkt nou,toen zij bevallen was is dat kind een creool, maar toch wist mijn broer het nog niet dat het niet z’n dochter was ,pas dat zij ouder wordt is d’r haren kroes,en werdt steeds strak naar achter gekamd,zij heeft ons achternaam gedragen .niemand van onze families heeft daar problemen mee.sterkte mee allemaal.

 21. Best zielig voor je broer en zijn gezin. Het gaat beter zijn als je broer voor een paar dagen het huis verlaat om tot rust te komen. Het gaat ontzettend hard zijn, maar een andere oppas zoeken voor zijn kinderen.
  Als jullie nog ouders hebben laat ze samen naar de ouders van de moeder van zijn kinderen en het uitpraten. Ermee zitten heeft geen zin.
  Niemand is het waard dat jouw broer straks een inzinking krijgt en verlamd gaat door het leven. Niemand is het waard dat jouw broer iemand iets aandoet uit frustratie.

  1. K denk dt die vader dt meisje gewoon moet behouden hr.ook al is het niet zyn kind mr hy heeft dt kind al vanaf de geboorte verzorgd . Myn broer kwam pas 24 jr na de geboorte erachter dt zn zoon nt zyn biologish kind was .hy heeft hem geaccepteerd en die zoon wilde niets horen v zyn echte vader.misgn is t juist dit meisje die hem llatr gt verzorgen

   1. Beste Michel en zus jou verhaal is heel gevoelig maar niet uniek. Alvast een compliment voor het liefhebben van jou dochtertje en Vanie jou vrouw.Alsjeblieft hou het zo. Nu openkaart met jullie. Als Michel met Vanie heeft geslapen tijdens de zwangetschaps ontwikkeling van zijn dochtertje zitten de genen van Michel ook in zijn dochtertje. Praat met jou geanocoloog. Dus ze is helemaal vanhem gezien de warmte en geborgenheid sinds toen. Michel je bent niet minder geworden nu dit is gebeurdt.Jou relatie kan toch een succes zijn als je gedreven bent door liefde en vergeving. Ga die liefdevol bespreken met Vanie. Haal de kinderen naar een andere oppas. Ga veel in gebed tot God omdat hij rechter is voor vrede en innerlijke rust.Doe een DNA test als je wilt.

Comments are closed.