Alweer 2 nieuwe coronadoden in Suriname – Video – De zorg

2 nieuwe doden en maar  11 nieuwe besmettingen. Let wel: Er is heel weinig getest!! Gelukkig zijn er weer een aantal mensen genezen vandaag.

Hoge bloeddruk patiënten en diabetes patiënten moeten heel goed gemonitord worden als ze besmet zijn met corona want hun toestand kan heel snel verslechteren. Maar de zorg heeft het ontzettend zwaar

[quads id=1]

Video – Artsen, verpleegkundigen. Vrijwel al het zorgpersoneel draait overuren. Hoelang kunnen ze dat nog aan? Het Wanica ziekenhuis komt bedden te kort, maar ook zorgpersoneel. “Het is terecht dat er strengere maatregelen zijn getroffen want het personeel in de zorg staat onder enorme druk”. Bekijk de uitgebreide video daarover. Geef het door aan een ieder. Misschien begrijpt men dan wel waarom de maatregelen belangrijk zijn.

[quads id=1]

De president heeft laten weten dat hij deze week weer NORMAAL aan het werk gaat. Bekijk zijn persoonlijke boodschap in het bericht. We wensen hem het allerbeste toe.

Besmettingen Suriname

[quads id=1]

Bekijk onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt op de officiële Covid-19 Suriname website. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe. Tevens wensen we alle nabestaanden van de coronadoden die de afgelopen dagen zijn genoteerd enorm veel kracht toe.

vakantie Suriname Nederland test

Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Wanica Ziekenhuis

[quads id=1]

De toegenomen covid-19 besmettingen leggen een enorme druk op zowel de bedden capaciteit als het personeelsbestand van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De instelling waar momenteel 95 covid-19 patiënten zijn opgenomen zittegen haar max aan. Algemeen directeur Jason van Genderen en zorgdirecteur Fauzia Poese geven ons in onderstaande video een beeld van de situatie.

Video

[quads id=1]

Bekijk onderstaande video van Communicatie Dienst Suriname met meer informatie over het ziekenhuis te Wanica:

Bericht van de president:

President Santokhi herstelt voorspoedig. De afgelopen week, sinds de President van de Republiek Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi positief testte op het Covid-19 virus, heeft het staatshoofd zich strict gehouden aan de medische protocollen en voorschriften van de behandelende artsen.

[quads id=1]

Vandaag hebben de behandelende artsen vastgesteld dat de President geen klachten meer heeft en goed hersteld is. De President heeft in samenspraak met de artsen echter besloten zich te houden aan de nationale protocollen en internationaal aangegeven voorschriften m.b.t COVID-19 , en zal vanaf woensdag a.s. publieke ontmoetingen en activiteiten fysiek voortzetten. Voor spoed gevallen zal dat zoals gebruikelijk virtueel afgehandeld worden.

Lees ook:

Brieven van bezorgde ouders – Video zoom meeting onderwijs Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. ( appen op +31685421200 ). Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland