‘Maar’ 35 nieuwe besmettingen in Suriname – Video – Lockdown overtreders

Sommige mensen blijven hardhorend! Ze gaan toch de straat op. Van vrijdag op zaterdag hebben 51 mensen een boete gekregen en alle 51 hebben een nachtje doorgebracht op de politie academie!

[quads id=1]

Video – 5 vrouwen en 46 mannen bevonden zich van vrijdag op zaterdag op de openbare weg zonder dispensatiebrief. Kom je van het werk? Zorg dat je je uniform aan hebt. Je moet naast je bedrijfspas ook je ID kaart laten zien.

[quads id=1]

Wie mag wel en wie mag niet op straat. Niet een ieder snapt het nog. Bekijk de brief voor extra duidelijkheid daarover. Geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn en geen boete krijgen. Bekijk ook de video’s daarover.

[quads id=1]

Vandaag ‘maar’ 35 nieuwe besmettingen. 50 mensen zijn genezen verklaard! Bekijk de overige nieuwe cijfers in het bericht en geef het door aan geïnteresseerden (archieffoto)

Besmettingen Suriname

Bekijk onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt op de officiële Covid-19 Suriname website. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe. Tevens wensen we alle nabestaanden van de coronadoden die de afgelopen dagen zijn genoteerd enorm veel kracht toe.

[quads id=1]

vakantie Suriname Nederland test

Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Lockdown weekend in Suriname

Lockdown: Essentiële, urgente en specifieke gevallen

Suriname zit momenteel in een weekend lockdown. Tijdens de weekend lockdown zijn er uitzonderingen voor essentiële diensten, urgente en specifieke gevallen. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie geeft aan dat productiebedrijven open mogen, zij die een 24 uurs werkschema hebben en zaterdag en zondag open moeten.

[quads id=1]

Verder: exporteurs, landbouwbedrijven, ondernemingen in de mijnbouw-, olie- en gassector. Van nutsbedrijven de vitale afdelingen zoals storingsdiensten. De horecasector: restaurants en fastfoodbedrijven met delivery genieten ook uitzondering. Volgens de bewindsman mogen mensen eten bestellen en dat dan geleverd mag worden. In die lijn mogen ook bakkerijen open voorzien van onder meer ziekenhuizen en andere instellingen. Ten aanzien van bedrijven benadrukt de bewindsman dat werknemers wel in uniform gekleed moeten gaan en naast hun bedrijfspas ook hun identiteitskaart bij controle moeten kunnen overleggen. Supermarkten mogen niet open en ook niet bevoorraad worden.

Luchtvaart- en zeevaartondernemingen mogen wel open evenals wachtapotheken, poliklinieken en securitybedrijven. Mantelzorgers (individuen die voeding en medicijnen brengen voor behoeftigen) moeten zich registreren. Personen van dialysecentra en zij met dringende medische gevallen dienen zich te melden via 105 en of de Command Center. “De politie zal inspelen op deze zaken”, zegt de bewindsman. Verder mogen ook uitvaartondernemingen hun activiteiten ontplooien. Voor begrafenissen dient men zich te registreren bij de districtscommissarissen in hun respectieve districten. Wel dienen de geldende protocollen in acht genomen te worden. Ook landbouwers, veevoerbedrijven en kippentelers mogen hun werkzaamheden uitvoeren, eveneens onder registratie bij de districtscommissaris. Dit omdat de bedrijven zich meestal niet bevinden op de thuis locatie van de houders. Hij vraagt dat hiermee rekening gehouden wordt.

Uitzonderingen

[quads id=1]

Uitzondering is er ook voor dierenartsenpraktijken. Verder voor medische instellingen zoals laboratoria en centra voor medische diagnostiek, voorgangers van religieuze instellingen voor geestelijke zorg en schoonmaakbedrijven verbonden aan essentiële diensten. Minister Amoksi noemt ook slagerijen en tandartsen, die ook open mogen gaan. Met de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) is afgesproken dat er stations worden aangewezen om de essentiële diensten te bedienen.

Personen met specifieke gevallen kunnen hun meldingen doen bij de politie via 105 en de Command Center. Leden van veiligheidsdiensten zoals KPS, NL, KPA, douane, DNV, NCCR en de Kustwacht mogen alleen op straat indien in dienst. Bij privédoeleinden zullen zij gecontroleerd worden en maatregelen mogen verwachten. Hetzelfde geldt voor leden van de Raad van Ministers, Staatsraad, de Nationale Assemblee, staande en zittende magistratuur, notarissen en landmeters.

Video

[quads id=1]

Er zijn gisteren 51 lockdown overtreders overgebracht naar de politieacademie. Dit heeft de politie medegedeeld in een verklaring. Onder de overtreders bevonden zich 5 vrouwen die zonder dispensatiebrief zich bevonden op de openbare weg.  Alle 51 overtreders hebben en boete gekregen. De politie zal vaker te zien zijn om de orde te handhaven en er op toezien dat de regels worden nageleefd. Bekijk hier de video omtrent de lockdown overtreders

Bekijk wat andere gerelateerde video’s:

Ook jij mag dispensatie aanvragen als het nodig is. Luister maar:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. ( appen op +31685421200 ). Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland