Brieven van bezorgde ouders – Video zoom meeting onderwijs Suriname

De minister heeft GEEN instructie gegeven aan scholen om met INTERNET te werken!! De kosten voor leerkrachten zullen minimaal zijn.

Video’s – Hoe gaat de school open? Bekijk hier de zojuist gehouden meeting met de minister omtrent het hervatten van het onderwijs in Suriname. Geef et door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn van de ontwikkelingen

[quads id=1]

Tevens zal de minister een aantal vragen vanuit de samenleving beantwoorden. Lees ook de twee brieven die we binnen hebben gekregen van bezorgde en kritische ouders. Lees wat voorstellen. Snappen jullie de ouders?

“Covid is een probleem voor het onderwijs. Niet alleen voor Suriname maar voor de hele wereld. Laten we dat vooral niet vergeten”

Brief 1

Goedemiddag FamilieNieuws. Ik ben mevrouw Castillion. Ik ben woonachtig te Saron – Abrabroki

[quads id=1]

Ik wil mijn misnoegen uiten over het afstandsonderwijs in Suriname. Ik ben moeder van 6 kinderen en ben in het bezit van een smartphone. Ik ben interieurverzorgster van beroep en mijn salaris is 1300srd per maand. Vroeger maakte ik nog ander plaatsen schoon maar gezien de financiële situatie ben ik bedankt geworden. Ik wil wel dat mijn kinderen onderwijs genieten maar ik kan het niet permitteren

Ik vraag echt aandacht voor dit vraagstuk:

Ik ben een alleenstaande moeder en betaal de huur 1000 srd. Elke dag ben ik aan het toveren hoe ik eten op tafel zet en eventueel een week internet kan zetten. Het lukt mij niet om voor elk kind een telefoon aan te schaffen. Dat os mijn probleem en aandachtspunt

Later open

[quads id=1]

Misschien s het een oplossing om de scholen nog niet te starten. Ook niet op afstand. De regering heeft de situatie nog helemaal niet onder controle. Ik dacht dat we onderwijs via de televisie of radio zouden krijgen. De minister gaf ook aan dat het anders moeizaam zou zijn voor de ouders. Er zou school geregeld worden via de televisie of radio. Plotseling nu moeten we in onze zak voor internet .

6 kinderen

Dat kan ik me echt niet permitteren, als moeder van 6 kinderen. Ik hoop dat er meerdere ouders zijn die het met me eens zijn. Misschien kunnen zij ook hun stem laten horen. Zodat de minister en de regering naar ons kunnen luisteren.

Stelen

[quads id=1]

Ik heb bij deze mijn hart gelucht. Ik heb mijn vertrouwen in deze regering bijna opgezegd. Vooral in minister Marie Levens. Ik vraag haar: Denk ook aan de minder draagkrachtigen. Als moeder ben ik wel willing maar als ik niet heb kan ik niet gaan stelen.

Ik moet mijn vaste lasten betalen, kleding voor de kinderen etc. Hoe kom ik dan aan geld voor internet voor mijn 6 kinderen. Vriendelijke groeten, Castillion

Brief 2

Ook deze vraag van en bezorgde ouder kregen we binnen.

Hallo FamilieNieuws, ik heb een vraag voor de minister Kunt u hem stellen via uw medium. Ik hoop dat het de minister kan bereiken en dat ze probeert met ons ouders mee te leven. Ik snap niet zo goed hoe ze afstand onderwijs willen gaan invoeren in Suriname.

[quads id=1]

1.Is het niet beter om ons eerst te richten op de belangrijke vakken? Misschien kunnen ze gerichte studie pakketen opstellen?

2.Werk wordt maandag afgehaald op school en vrijdag weer ingeleverd. Een week voor de leerkracht om te corrigeren en weer werk op te stellen voor de volgende maandag?

[quads id=1]

Dus voor dit schooljaar liever alleen de belangrijke vakken pakken. Vakken zoals taal, rekenen en natuuronderzoek kunnen de ouders thuis doen met hun kind. Voor Mulo en hoger wiskunde, natuurkunde, Spaans en Engels

Video

Zojuist was er een belangrijke zoom meeting omtrent het onderwijs in Suriname. Veel belangrijke punten zijn aan de orde gekomen. U kunt hem nu hieronder beluisteren: Via Youtube. Kijk vanaf minuut 1406:


Via Facebook

[quads id=1]

One thought on “Brieven van bezorgde ouders – Video zoom meeting onderwijs Suriname

  1. Snap de ouders wel, maar is wel jammer dat sommigen bepaalde vakken als onbelangrijk typeren. Geen wonder dat vele studenten die vakken ook als zodanig beschouwen.

Comments are closed.