Ik kan mijn veel oudere ex niet loslaten – anoniem Suriname

anoniem Suriname

“Ik kan zo niet verder”

Debbie is 40 jaar een had een relatie met een oudere man. Hij was meer dan 30 jaar ouder. Maar liefde kent geen leeftijd en verliefd was ze wel.

Maar zijn ex-vrouw zorgde voor problemen waardoor de relatie nu kapot is. Zijn ex bepaalde bijna alles. Debbie kon het niet meer aan. Maar nu mist ze hem.

Ze hebben contact, maar ze wil weer echt met hem zijn. Hij wil wel intiem contact maar hij wil haar niet zien. Debbie lucht haar hart bij ons en vraagt jullie advies omtrent deze ingewikkelde relatie. Wat denken jullie ervan? Moet ze voor hem blijven vechten of moet ze hem direct loslaten? Maar hoe laat je iemand los waar je zo gek op bent? Dat wil ze graag weten.

Debbie uit Suriname

Mijn verhaal wil ik heel graag delen. Niet alleen om mijn hart te luchten maar ook om advies te vragen. Ik ben Debbie, een jonge vrouw die net over de 40 is. Al langer dan 2 jaren single. Het vertrouwen in mannen lijk ik kwijt te zijn geraakt.

Mijn laatste relatie heeft daar veel mee te maken: David, een oudere man, die heel dichtbij de 75 is, is mijn laatste relatie geweest. We probeerden een relatie op te bouwen, maar zijn ex vrouw, die reeds een andere man heeft, heeft hem zo beïnvloed dat het geen plezier meer was met hem. Ze controleerde alles van hem, ook zijn telefoon. Waarom is zijn ex zo?

Zijn ex in huis

In het weekend bleef zijn dochter bij hem in huis.  En dan kwam haar moeder, zijn ex dus,  zijn huis schoonmaken. Ondanks ik hem vaker erop heb gewezen dat ik, als zijn huidige vriendin, verantwoordelijk ben voor zijn huishouden, kleding en voeding liet hij haar gewoon thuis bij hem komen. Hij wilde geen ruzie zei hij, dus hij koos ervoor om zijn ex binnen te laten. Terwijl ik, zijn vriendin, hem voor de poort moest spreken. Ja, ook al wat er was, ik moest hem op straat spreken.

Ik woon zelf niet in de stad. Maar als ik in Paramaribo was, kon ik niet eens bij mijn vriend thuis gaan. Zijn dochter was er meestal en soms ook zijn ex. Dus dan kon ik niet daar gaan. Ik neem het kind niets kwalijk, ze is jong en werd door haar moeder gebruikt om informatie in te winnen. Maar, degene die alle blamage krijgt is David, hij moest zijn ex geen kans geven om tussen ons te komen.

Hij is ook de reden waarom ik niet durf om verder te gaan. We hebben al langer dan 2 jaren besloten om gewoon vrienden te zijn. We bellen vaak, zaken over mijn gezin of mijn gevoelens kon ik met hem bespreken. Gewoon als vrienden dat doen. Maar ik merk bij mijzelf dat ik geen genoegen neem met zijn vriendschap. Ik wil meer, ik wil weer in zijn armen zijn. Ik wil verder met hem gaan. Ik mis hem.

Mijn gevoelens

Andere mannen hebben aandacht voor mij, maar ik snauw ze af. Gewoon omdat mijn hart en verlangens naar Davis uitgaan. Ik vecht letterlijk met mijn gevoelens. Ik heb gebeden om deze ketting of band los te maken, maar het lijkt steeds erger te worden. Ik wil hem. Ik kan hem gewoon noet loslaten

Hij mij ook niet echt. De laatste dagen, vanaf het nieuw jaar, merk ik dat hij ook weer meer intieme aandacht zoekt bij me. Het liefst telefonisch. Hij vraagt om foto’s of als wij aan het bellen zijn schakelt hij over naar videocall om naar mijn lichaam te kijken. Ik ben er niet van gediend. Hij belooft me zoveel alleen zodat ik een foto van mijn lichaam zonder kleren naar hem toestuur.

anoniem Suriname

Ik stel dan voor om bij hem te komen, zodat hij me persoonlijk kan zien en aanraken. Maar telkens lijkt hij weer een smoes te verzinnen waardoor het niet kan. Het doet me pijn. Verschillende keren hebben wij het contact verbroken maar er komt steeds weer iets waardoor we contact moeten hebben. Het loslaten is moeilijk.

Veel verdriet

Het verdriet wordt met de dag groter, ik mis iemand om me heen. Maar ik wil geen man hebben die alleen maar met me naar bed wil of een man die mij ziet als een stuk speelgoed. Een man die reeds in een relatie zit is voor mij ook niets, omdat ik mijzelf niet zie als een 2e keus. David weet dat. Maar wat is het probleem dan?

Wat nu?

Mijn gevoelens zijn te sterk. Ik wil en moet van ervan af. Het is niet goed voor me. Een lelijke vrouw ben ik absoluut niet. Ik ben zelfstandig. Maar liefde heb ik wel nodig. Eenieder heeft iemand naast zich nodig toch?  Wat ik wel weet is dat ik David los moet laten want dit vreet aan mij. Is er iemand die mij een advies kan geven hoe dit los te laten?

Aan een nieuwe relatie ben ik wel toe, maar hoe kan ik een andere man vertrouwen? De angst en onzekerheid zit er diep in bij mij. Ik voel me aan de kant geschoven. Ik ben zo verdrietig. Hij heeft me echt pijn gedaan hoe dingen zo zijn gelopen met David en ik snap het niet. Maar op deze manier kan ik echt niet verder. Snappen jullie het?

Lieve groeten van een vrouw met ogen vol tranen.

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

3 thoughts on “Ik kan mijn veel oudere ex niet loslaten – anoniem Suriname

  1. Als dat ‘iets’ in de (3 na laatste alinea) geld is waardoor je steeds weer contact zoekt met hem, is er helemaal niks aan de hand. Aanstellere-libie noemen ze dat.

  2. Ai baja ik weet het liefde kent geen leeftijd denk goed na hou van jezelf en bid vooral God heeft op alles een antwoord Hy verbiedt de liefde niet omdat er mensen teveel aan zyn oren praten als het zo moet zyn zullen jullie bij elkaar komen sterkte hoor me schat

  3. Bid en ga meer van jezelf leren houden.
    Positief blijven denken en handelen dan komt u er zeker uit de situatie.
    Succes !

Comments are closed.