Politievrouw neergeschoten door 22-jarige te MUNDER Paramaribo

vrouw Munder

Liefde, jaloezie, driehoeksverhouding, binnen/buitenvrouw dingen? Of is er sprake van een misverstand?

Hierbij het uitgebreide en officiële politiebericht omtrent de schietpartij te Munder. Een politievrouw werd daarbij geraakt in haar buik. De schutter blijkt een jongedame van 22 te zijn. Ze schoot eerst op de auto van een man die thuis was bij de agente.

[quads id=1]

RBTP houdt schutter tevens vermoedelijke partner aan. De verdachten D.K. (22) en B.N. (50) zijn op zondag 24 januari door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo op een adres in het ressort Munder in de kraag gevat, waarna zij werden overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

[quads id=1]

De wetsdienaren ontvingen op die dag van het Command Center een melding dat de verdachte D.K. op een politieagente had geschoten, waarbij zij in haar buikstreek is geraakt. Per ontboden ambulance werd zij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling mocht zij naar huis.

RBTP reageerde ook op die melding en deed de locatie aan ter opsporing en aanhouding van de verdachte. Het onderzoek wees uit dat de schutter D.K. zich vermoedelijk in de nabije omgeving bevond, alwaar de politievrouw woonachtig is. Daarbij merkte zij op dat het voertuig van B.N. op het erf van de politieagente stond geparkeerd. Bij die gelegenheid schoot zij met een gasbuks op de achterruit en de ruit van het linker achter portier.

[quads id=1]

De politieagente reageerde hierop en liep zonder haar dienstwapen naar buiten. D.K. merkte dit op en schoot gericht op de politievrouw die daarbij in haar buik werd geraakt. B.N. kwam ertussen en onder bedreiging van een scherp voorwerp maakte hij D.K. haar de tas en het wapen afhandig. Het gewonde slachtoffer verklaarde dat de verdachte B.N. haar wederhelft is, hetgeen hij ook bevestigde.

[quads id=1]

Het onderzoek moet nog uitwijzen wat de relatie is tussen B.N. en D.K. De gasbuks is in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is D.K. ter zake poging moord; poging doodslag; zware mishandeling en vernieling in verzekering gesteld, terwijl de verdachte B.N. ter zake diefstal middels geweldpleging is ingesloten.