Video – Reactie gemeenschap op dood vader en dochtertje

vader kind Suriname

Velen van ons hebben een slechte nachtrust gehad. We zijn boos, verdrietig, verbaasd en ook teleurgesteld. We kunnen het ons gewoon niet voorstellen

Het nieuws is ingeslagen als een bom gisteren: 8-jarige meisje vermoord door haar bloedeigen ‘papa’. Een jonge stevige vent die ook nog eens een militair is. Hoe dan?

Video – Hoe gaat de gemeenschap om met zoiets? Velen van ons trekken het ons persoonlijk aan. Belangrijk is nu: Hoe kunnen we zoiets in de toekomst voorkomen? Waar gaat het fout? Ligt het aan de opvoeding van tegenwoordig? Of hebben we problemen met communiceren? Of hebben we betere mentale zorg nodig in Suriname?

Lees ook:

Mijn vriendin en haar baby zijn er niet meer – anoniem Nederland

Want het gebeurt vaker. Hoe komt het dat iemand zo ver is gezonken? Het is niet de eerste keer dat een ouder zijn/haar kind iets aandoet? Luister naar de belangrijke tips van de wat oudere vaders uit Suriname. Geef het door aan een ieder!

Bekijk hier de video van STVS de straat

De meningen van de bevolking zijn verdeeld. Ieder heeft zijn eigen mening erover. Had de politie misschien meer moeten doen? Zijn onze mannen zwak? Veel mannen op straat zijn boos en vinden dat de militair hun schande geeft. Wat is jullie opinie?

We krijgen vele vragen uit de samenleving. We kunnen niet overal antwoord opgeven en kunnen ook niet te diep ingaan op de zaak. Een vraag die wij veel binnenkrijgen is: “Krijgt hij een staatbegrafenis?”

Bekijk de video van STVS DE STRAAT. En geef jouw mening in de comments

Bekijk hieronder de eerdere berichten omtrent de zaak en andere cases:

Wil je erover praten?

Nederland: Denkt u aan zelfdoding of maakt u zich zorgen om ­iemand? Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.
Suriname: Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

vader kind Suriname