“Ik heb mensen zien doodgaan!” Video – ICU ziekenhuis Paramaribo

AZP Paramaribo

Video – Luister naar de boodschap van deze zieke jongeman op de ICU afdeling. Hij hoopt dat we nu eindelijk gaan snappen dat COVID REAL is. Geef het door aan iedereen! We wensen hem beterschap.

“Die oudjes die ziek worden, gaan gewoon dood hier bij mij. Dat doet pijn!”

Lieve Surinamers. Dit is een hele belangrijke video om te bekijken en om door te geven aan iedereen. Velen hebben erom gevraagd. Er zijn misverstanden, onduidelijkheden en sommige mensen in de samenleving zijn achterdochtig.  Anderen waren bereid hun gezondheid te riskeren om de samenleving te overtuigen. Dat hoeft gelukkig niet meer. Hierbij een zeer uitgebreide en informatieve video vanuit de corona ICU afdeling in het AZP ziekenhuis Paramaribo. Let op sommige beelden kunnen vervelend overkomen.

We willen alle artsen, verpleegkundigen en verzorgenden bedanken voor de geweldige zorg die zij ons bieden. Wat we gezien hebben is niet makkelijk. Laten we hen beloven dat we ons best zullen blijven doen.

Genezen patiënten

Jammer genoeg is er vandaag weer een coronaode te betreuren in Suriname. In totaal zijn er 146 mensen die besmet waren met het coronavirus in Suriname overleden. En sinds het begin van het virus, ongeveer in maart 2020, zijn er 7709 mensen besmet geraakt. Gelukkig is het grootse deel daarvan wel genezen.

AZP Paramaribo
Een belangrijke boodschap van deze patiënt in de video

Een kijkje in het ziekenhuis

Eindelijk! Vele hebben erom gevraagd. Sommige wilden maar niet geloven dat er mensen opgenomen waren op de intensive care. Anderen waren bereid hun gezondheid te riskeren om de samenleving te overtuigen. Gelukkig is dat niet meer nodig. Vandaag krijgen we namelijk van de artsen Dr. Navin Ramdhani en Dr Rakesh Bansie een rondleiding op de intensive care unit van het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Een aantal IC dokters lopen ook met ons mee.

Uitgebreide rondleiding

We krijgen een rondleiding op de verschillende afdelingen, verpleegafdelingen, de normale intensive care en ook de Covid-19 intensive care in het AZP Paramaribo. Er zijn genoeg intensive care bedden, maar er is te weinig intensive care personeel. “En als het zo doorgaat met de stijging van het aantal mensen dat ICU behoeftig is dan zal het ziekenhuis patiënten moeten weigeren”. Dat is een zeer kwalijke zaak.

Voor de artsen en het zorgpersoneel is de druk op het werk heel erg zwaar en emotioneel. De reguliere zorg moet doorgaan, maar daar bovenop komen de covid patiënten die ook zorg nodig hebben.

In het Wanica ziekenhuis is er geen intensive care meer beschikbaar, dus ook de patiënten van daar komen naar het AZP Paramaribo

Ervaring van een patiënt

De meeste patiënten die wij zien in de video zijn afgeschermd, dit in verband met hun privacy. Maar we kunnen goed zien hoe het eraan toe gaat. Het zorgpersoneel is er druk mee. Je kunt ook zien hoe een patiënt op zijn buik gedraaid wordt. 1 patiënt wilde wel met jullie praten. Hij heeft mensen zien doodgaan. Luister naar zijn belangrijke boodschap. Hij hoopt dat we nu eindelijk gaan snappen dat COVID REAL is. We wensen hem beterschap.

Video

Bekijk de video en loop mee met Dr, Navin Ramdhani hij is intensivist – Anesthesiologist, en Dr Rakesh Bansie hij is internist en Immunoloog in het AZP ziekenhuis te Paramaribo. En luister ook naar de belangrijke boodschap van de patiënt die ligt op de Covid-19 ICU afdeling. Geef het door aan iedereen.