Surinaamse moeder door bloedeigen dochter gegijzeld in Nederland – anoniem

Let op met mensen die zichzelf mantelzorgers noemen!! Sommige mensen gaan namelijk over lijken. Een hartverscheurend verhaal over een moeder en haar wrede dochter

Lees het trieste verhaal over de Surinaamse tante Betsy in Nederland. Ze is bijna vermoord door haar bloedeigen dochter. Alleen maar om geld! De familie heeft hulp en advies nodig. Tevens willen ze andere mensen in Nederland en Suriname waarschuwen voor de mensen die zichzelf  mantelzorgers noemen. Niets is wat het lijkt. Natuurlijk zitten er ook helden tussen. Maar wees voorzichtig. En verlies het niet uit het oog. Geef het daarom door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn.

Hallo FamilieNieuws en lezers. Ik wil een heel ernstig verhaal met jullie delen over mijn tante in Den Haag Nederland.  Ik ben van Surinaamse afkomst en ik wil door middel van mijn brief ook ander mensen in Nederland waarschuwen. Je eigen familie is soms niet te vertrouwen. Mijn tante is bijna vermoord door haar bloedeigen dochter maar gelukkig zijn we er op tijd achter gekomen. Alleen maar om geld en hebzucht. Triest en heel zielig. We zijn er kapot van

Goedendag FamilieNieuws. Ik heb een zeer ernstig en zeer triest bericht dat ik wil delen. Het betreft mijn Surinaamse tante in Nederland. Ze werd langer dan anderhalf jaar door 1 van haar dochters  gegijzeld en op wrede wijze behandeld. Mijn tante is gelukkig vorige week uit haar benarde situatie bevrijd maar haar dochter moet gestraft worden. De familie weet dat ik de media raadpleeg want we hebben geen idee hoe we dit aan moet pakken. Vandaar dat ik om hulp vraag. Tevens wil ik andere mensen in Nederland en Suriname waarschuwen voor de mensen die zich zogenaamd mantelverzorgers noemen. Niets is wat het lijkt. Alles draaide om geld. Sommige mensen gaan zelfs over lijken.

Ik ben Gisla. Het verhaal gaat over mijn tante Betsy uit Den Haag. De afgelopen maand zijn we achter heel wat zaken gekomen.  Ik heb dit allemaal van heel dichtbij meegemaakt. Voor nu blijven we graag anoniem omdat we er waarschijnlijk een politiezaak van gaan maken. Tante Betsy is veel leed aangedaan door haar oudere dochter Selma haar kleindochter en haar schoonzoon. Kleindochter heeft een juridische achtergrond dus alles wat deze mensen mijn tante aanhebben gedaan was op voorbedachte rade. Goed uitgekiend dus.

Surinaamse oma

Om een lang verhaal een beetje kort te maken: Mijn tante uit Den Haag is door haar dochter Selma op sluwe wijze meegenomen naar een andere stad. Heel ver van Den Haag vandaan. Ze heeft alles zodanig geregeld dat ze wettelijk mantelzorger is geworden en ook samen met haar man en dochter officieel en wettelijk alle macht heeft over Betsy. Mijn tante heeft meerdere kinderen. Haar oudste dochter is van haar eerste huwelijk. Na haar scheiding is ze hertrouwd. Ze heeft toen ook kinderen gekregen. Haar man is helaas overleden.

Moeder uit Suriname wil dochter beschermen tegen haar man en schoonfamilie – video 1 voor 12

Ongeveer 2 jaar geleden ging tante Betsy achteruit. Ze was heel verdrietig en raakte in de war. Ze sprak elke dag over haar overleden man. Ze sprak wartaal uit. Ze woonde in Den haag maar werd door Selma dus meegenomen. Onder het mom van mantelzorg.  Zij zou voortaan voor haar zorgen. Voor het oog leek het inderdaad of deze dochter goed voor haar zorgde. Maar dat was allemaal nep. Ze deed het om gemachtigde te zijn. Alles werd op papier gezet en ondertekend.

Dus zij kregen hiermee ook teken bevoegdheid. Ze hebben Betsy als ware gegijzeld. Ze hebben papieren gemaakt en hebben geregeld dat de rest van de kinderen niets meer mochten. Niemand wist dat. Het leek allemaal goed te gaan.

Toen ging er een belletje rinkelen bij de familie: Op een gegeven moment belde een kleindochter van Betsy naar Selma, ze kreeg toen te horen dat ze niet meer mocht bellen. Toen begon de rest van de familie argwanend te worden. Na wat onderzoek schakelden ze politie in. Samen met de politie werd Betsy ondervraagd maar Betsy zei niets. Ze zei dat alles goed met haar was. Vermoedelijk uit angst.

Priya, de jongste dochter van Betsy, ging toen bij haar zus op bezoek. Geheel onverwachts, dus zonder te melden. Niemand was thuis. Ze belde toen haar nichtje en die vertelde dat ze naar Duitsland waren gegaan. Betsy kwam aan de lijn en versprak zich toen en zei dat ze gewoon bij nichtje thuis was maar dat ze niemand mocht ontvangen. Toen nam het nichtje het telefoongesprek over en zei dat we niet meer moesten bellen en dat ze ons zou blokken. Priya had geen idee waar het nichtje woonde en vol verdriet ging ze terug naar Den Haag. Er was duidelijk iets mis met Betsy. Maar wat. De familie werd helemaal ongerust toen een ander familielid ook opmerkte dat ze hun moeder moesten gaan halen want het ging niet goed met Betsy.

Wederom is Priya afgereisd naar het huis van haar zus Selma. Moeder was vermoedelijk opgesloten in huis. Die rolluiken waren naar beneden. Ze bleef wachten en wachten. Ze werd uiteindelijk binnengelaten door haar zus met de mededeling dat ze 3 minuten met haar moeder mocht praten. Betsy was helemaal in tranen en zag er slecht uit. Ze wilde mee met haar Priya maar dat mocht niet. Priya heeft toen zelf gezien hoe haar moeder behandeld werd door haar Selma, dat pikte ze niet en ze heeft toen haar moeder opgetild en in de auto gezet.

Onderweg werd ze tegengehouden door de politie. Selma had namelijk een melding gedaan van ontvoering. Maar Betsy wist de agenten te overtuigen dat ze graag met haar dochter mee wilde naar Den Haag omdat ze daar woonde. Betsy was doodsbang en helemaal door de war, uitgedroogd en geestelijk en lichamelijk uitgeput. Ze werd al die maanden door haar eigen vlees en bloed slecht behandeld.

De volgende dag heeft Betsy haar kinderen verteld wat er zich allemaal heeft afgespeeld bij Selma. Ze weet alles, elk detail omdat ze gelukkig niet dement is. Integendeel, ze praat als een papagaai. Alles gooit ze eruit. Alle wrede details

In het kort:

Betsy werd elke dag geslagen door haar bloedeigen dochter Selma. Ze deed wrede dingen zoals, dreigen dat ze haar eigen ontlasting moest opeten,  haar gezicht vegen met een vieze dweil, elke dag moest ze horen dat ze moest boeten omdat ze was gescheiden van de vader van Selma. “Ik ga je vermoorden. En niemand gaat er achter komen”. Dreigde Selma “Je gaat boeten, je bent waardeloos. Zulke dingen zei Selma. Ze heeft haar gezegd dat ze haar elke dag door zal slaan totdat ze dement is en dat ze haar dan gaat dumpen in een bejaarden tehuis.

Betsy vertelde hoe ze haar dochter elke dag moest smeken om genade. Ze was doodsbang om naar een bejaarden tehuis te gaan. Ze smeekte haar dochter om het niet te doen. Betsy is diep getraumatiseerd en ze praat veel over de gebeurtenissen en kan dan niet stoppen met huilen. Haar schoonzoon en kleindochter waren gewoon erbij. Ze keken toe. Ook prentte ze Betsy in dat haar andere kinderen niets om haar gaven. Dat ze haar niet eens belden. Terwijl dat helemaal niet zo was. Selma nam nooit de telefoon op als de rest belde.

Ze was vaak helemaal alleen thuis, en moest al om 5 uur ‘s middags slapen. Ze heeft veel in bed gelegen. Dat is niet goed voor haar geweest. Betsy was helemaal door de war en ontzettend uitgedroogd. Ze heeft zoveel medische kwalen waarvoor ze behandeld moest worden. De meeste hebben te maken met verwaarlozing.

Inmiddels is ze door de verschillende huisartsen onderzocht en is de politie ook van alles op de hoogte. Ze is gelukkig nu in goede handen bij Priya. Gelukkig was God aan haar zijnde. Anders was ze al dood en kon ze dit aan niemand vertellen. Niemand zou dan de waarheid weten.

De zogenaamde mantelzorg

Dan komt dit nog erbij. Dochter Selma, man en kleindochter hebben nu dus alle rechten van Betsy. Ondertussen hebben ze al het spaargeld van Betsy genomen en ook haar maandelijkse uitkering krijgt Selma. Ze geeft het weer door aan haar oudste zoon. Daarnaast ontvangt ze elke maand een enorm bedrag aan mantelzorggeld. Vermoedelijk is dat de reden waarom ze dat allemaal hebben bekokstoofd. Alle drie zijn nog steeds de gemachtigde van Betsy. Als Betsy komt te overlijden hebben zij nog steeds alle rechten. Hoe is dat mogelijk? Ze heeft alles onder druk getekend. Dit moet toch terug te draaien zijn? Selma heeft nog steeds haar paspoort en pinpas. De kleding van Betsy heeft ze ondertussen hier in vuilniszakken op straat gedumpt voor Priya

Wij als familie kunnen ons niet voorstellen dat Selma dit heeft gedaan. Geld was belangrijker dan haar moeder. De familie wil graag aangifte doen. Maar Betsy wil dat niet. Ze zegt dat ze pure liefde voor haar dochter had, en dat ze zelf erin is getrapt. Ze wil niet dat haar kind de gevangenis ingaat. Ze heeft wel met de politie gesproken, ze heeft alles verteld maar ze zal de aangifte niet doorzetten. Ze wil alles voor God laten. Hij ziet alles.

Maar is dat genoeg?

Het was een lijdensweg voor Betsy. Ze is bedrogen door haar eigen dochter, haar schoonzoon en kleindochter. Ze heeft haar Selma 9 maanden gedragen in haar baarmoeder. Ze heeft haar opgevoed en haar eigen behoeften aan de kant gezet voor haar kinderen. En kijk wat haar bloedeigen kind haar heeft aangedaan.

Betsy is eind 80, ze is nu omringt door veel liefde en goede zorg. Dankzij de overige kinderen komt het vast wel goed met haar. Ze gaat straks weer kunnen dansen en van het leven genieten.

Maar wat nu? De familie wil uiteraard het liefst dat Betsy aangifte doet tegen Selma. Maar ze willen dat Betsy ook weer zelf haar zaken kan regelen. Maar hoe moeten ze dit aanpakken.

Waarschuwing

Tegelijkertijd willen we met deze brief andere mensen waarschuwen. Geld en macht maken moordenaars. Voorzichtig wie men machtigt voor de zorg van een ander. Je denkt soms dat ze helpen en bijdragen, maar ze doen het om hun eigen zakken te vullen.

Mantelzorg in Nederland moet onder de loep worden genomen. Mantelzorgers moeten worden gecontroleerd. Ken jij mantelzorgers in de familie? Check ze even na. Niet altijd gebeurt het met de juiste bedoeling. Je hebt het niet door want je bent dankbaar. Moeder Betsy is door haar eigen kind op schandalige wijze behandeld. Ze heeft andere kinderen maar geen van ze had door dat ze op deze manier behandeld werd. Is gewoon wreed. Juist omdat ze dachten dat ze de heldin was die mama aan het helpen was.

Gelukkig heeft de jongste dochter het niet zo gelaten en heeft er werk van gemaakt. Anders was Betsy nog steeds daar. Zij is nu onze heldin.

FamilieNieuws. We hebben dringend advies nodig. Hoe pakken we dit verder aan? Mensen lezen jullie de brief en geef het door aan anderen. Het is ons overkomen, het kan jullie ook overkomen. Groetjes van Gisla

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

17 thoughts on “Surinaamse moeder door bloedeigen dochter gegijzeld in Nederland – anoniem

 1. Die dochter moet gewoon naar een gesloteninrichting ze is goed gestoord.wie zn ouders niet respecteren krijgt ook geen plek in de hel.ik ben opgevoed door míjn vaders moeder maar ik heb mijn moeder 29 jaar lang vanuit ned verzorgd tot haar dood en met heeeeel veel liefde ook.vraag die mensen die geen moeder meer hebben.men zeg alles wat je plant zal je ook oogsten en voor haar is de hel weggelegd.

 2. Tegen de dochter, die haar eigen moeder heeft geslagen, opgesloten, verwaarloosd, uitgehongerd, geschreeuwd, pijn gedaan etc etc…

  Waarom heb je dit gedaan?
  Was je wraak, haat, jaloezie, hebzucht naar geld in jou zo duivels, zie je in hoe je bent geworden?
  Waarom ben je zo?
  Heb je spijt, zie je je fouten in?
  Snap je, wat je hebt gedaan?
  Hoe het voelt voor de andere kinderen van jou moeder?

  Je bent zelf ook moeder, wat leer jij jou kinderen?
  Jou kinderen hebben jou meegeholpen.
  Hoe zou jij je voelen als jou kinderen jou hetzelfde aandoen?

  Hoe kan je zo slecht, zwart, vuil zijn van binnen?
  Hebben zulke mensen, die hun eigen moeder haten en wraak nemen door geld te stelen van moeder,
  spijt, berouw, inzicht, medeleven, medelijden, barmhartigheid?

 3. Vervloekte beesten op aarde. Gelukkig ben je niet me zus maar je gaat krapperen vrouw wat je gedaan hebt en je dochter! STRONTZAKKEN 😡

 4. Schandalig vindt ik dit.Zy die dit tante Betsy hbbn aangedaan moeten gestraft worden.God slaapt niet.Verder alle machtigingen blokkeren.Het gaat U goed tante Betsy ❤🙏

 5. Heel erg triest dit gebeurd ook in su.als je vanuit ned.geld stuurd voor oude ouders naar fam.voor de verzorgimg doen je eigen kinderen dit ook.maar men vergeet eending wat je met een ander doet staat ook op jou te wachten.Karma

 6. Jeetje wat een verhaal zeg. En ook nog eens in Nederland, waar notabene zoveel instanties zijn. Triest dat deze moeder niet eerder gered kon worden. Haar slechte dochter, schoonzoon en kleindochter moeten deze moeder en god knielend vergiffenis vragen zodat deze moeder alles een plek kan geven voordat ze ooit heen gaat. Geloof me een moeder haar leed zal voor eeuwig en altijd een vloek zijn voor deze mensen.

 7. Naar alle instanties gaan om alle machtigingen te laten intrekken. Bankpas als eerste blokkeren. Ik wens tante Betsy het aller beste toe , met de familieleden die wel van haar houden.

 8. Aaah Wat hartverscheurend dit verhaal. Ik heb er geen woorden voor. Krijg tranen in mijn ogen. We moeten juist zuinig en dankbaar zijn met elke ouder nog in ons midden. Deze mensen hebben geen luxe gekend, keihard gewerkt op rijstvelden bijv. Die tijd hadden ze niet eens een pop om mee te spelen. Waar gaat dexe wereld heen met mensen die jaloers of hebzuchig zijn. Koester je ouders, daar begint het mee dan komt de rest. Dit is een eyeopener voor een ieder. Laten we niet blijven slapen maar alert zijn en direct ingrijpen als het nodig mocht zijn. Ik ben wakker in ieder geval en wil degene dit dit verhaal naar buiten heeft gebracht een welverdiende pluimpje geven. Je bent een topper . Zorg goed voor onze tante Betsy

  1. Ken velendaar in su.die alles doen voor geld en voor het oogvd mens.en velen zitten zogenaamd in de kerk .

 9. 😱Wat een horrorscenario heeft deze oude moeder meegemaakt. Deze slangendochter zal in de hel branden want het feit dat ze dit haar eigen moeder heeft aangedaan laat zien dat ze duivels is Als dit mijn moeder was en zus dan stond ik niet voor mezelf in en had ik haar mars gebroken. Op een dag word ze ook oud en hoop ik dat ze langzaam crepeert en haar eigen ontlasting opvreet totdat ze haar laatste adem uitblaast

 10. De eerste reactie van anonymous is de ziekelijke gestoorde persoon in kwestie heb ik het vermoeden. Een oude vrouw van 80 jaar oud verzint dit niet, want daar heeft ze ook geen belang bij, ekke dag is een kado voor zulke mensen. Hun oude dag willen ze in vrede en harmonie doorbrengen. In tegenstelling met de geldlustige wolven, die zeker hun karma krijgen. Wat een belachelijke reactie zeg. Shame on you🤮

 11. Dit verhaal slaat werkelijk nergens op. Mensen worden beschuldigd van gijzeling terwijl er letterlijk staat dat Priya haar mee heeft genomen, dat is dus ontvoering. Verder wordt er geen enkel bewijs geleverd maar vage niet samenhangende beschuldigingen. Daarnaast wordt de term mantelzorger gebruikt, dit in correct in deze context aangezien een mantelzorger per definitie geen geld ontvangt.

  1. Jij moet wel haast de kleindochter zijn.. bah! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 12. Gewoon aangifte doen,
  Pijnlijk voor de moeder om te beseffen dat haar eigen kind zich zo verschrikkelijk crimineel is geworden en vol haat zit om enkel een financieel voordeel te halen. Dat schoonzoon en kleindochter erbij zitten en toezien, vertelt een behoorlijk stuk van het verhaal waarom er zeker aangifte gedaan moet worden, zeker gelet op het feit dat kleindochter een juridische achtergrond heeft.
  Dus wil men een voorbeeld stellen aan anderen die deze criminele handelingen plegen met hun eigen ouders, doe dan aangifte en laat ze berechten, door op zijn minst alle opgenomen gelden terug te storten op rekening van de moeder. opsluiten in de gevangenis zal in dit geval geen gewenste effect opleveren. Pak gewoon alles van ze af en laat net genoeg voor ze over om te kunnen werken en te betalen, met geen mogelijkheid om ze ooit een bijstand uit te keren!!!

 13. IS HEEL ERG HOOR ECHT WEL..GELD HELD GELD. WANNEER ZE NAAR SURINAME KOMEN .WEET MEN NU DAN WAAR ZE DAT GELD VANDAAN HEBBEN . IK IK HEB GEEN WOORDEN GENOEG ECHT WEL. KARMA KARMA KARMA WACHT OP ZE . .

 14. via een advocaat alles terug draaien de gene die liefdevol voor haar moeder zorgt moet de hef in handen nemen
  en ze kreeg geen mantelzorg budget maar pgb (persoons gebonden budget)via de WMO of Ziekenfonds en daar moeten ze ook werk van maken
  onbegrijpelijk dat een bloedeigen dochter een eigen moeder dit kan aandoen

 15. Wat heftig . Men is tot alles in staat als het om geld gaat. En dat ook nog bij je eigen moeder. Hoe harteloos ben je dan. En ja ondanks dat je tante zo wreed is behandeld komt toch die moederliefde voor haar kinderen. Jammer dat uw tante geen aangifte wil doen. Deze vrouw moet boeten voor haar daden. Gelukkig is ze niet mijn zus, anders was het anders met haar afgelopen. Die zelfde klappen zou ze krijgen en haar poep en plas zou ze op moeten eten en drinken. En 10 keer erger. Maar goed je tante wil geen stappen ondernemen tegen deze heks., dus zal ze haar betaalde loon nog krijgen. Haar dag komt nog en zullen haar kinderen en man janken. KARMA!!! Hopelijk kunnen de 9 zwarte maanden snel vergeten worden. Geven jullie tante Betsy veel liefde, zodat ze nog kan geniet.

Comments are closed.