Ik wil de baby van mijn vriend niet meer verzorgen – anoniem Suriname

baby Suriname

Als je van oker houdt moet je ook van de pitten houden, maar niet te veel want die pitten zijn niet van jou.

[quads id=1]

De 32-jarige Sherida is ineens stiefmoeder van een baby. Een lief klein meisje waar ze helemaal verliefd op is geworden. De moeder had het meisje aan haar vader ‘gegeven’. Maar nu komt ze haar vaker een paar dagen halen. Sherida wil nu de baby ’teruggeven’ aan haar moeder. Maar diep in haar hart wil ze die baby hebben. Hoe moet ze dit oplossen?

[quads id=1]

Stiefmoeder uit Suriname

Hallo lezers, Ik ben Sherida uit Suriname. Ik ben geen onaardige stiefmoeder hoor maar ik wilde toch de vrouwen en moeders hier om wat advies vragen. Ik ben na een paar mislukte relaties eindelijk de man van mijn dromen tegengekomen.

Glenn, is knap, lang vooruitstrevend en hij was single. Die mannen die ik heb ontmoet hadden altijd iemand of stiekem waren ze ook met anderen bezig. En ik kan daar echt niet tegen. Ik wil absoluut geen buiten zijn. Ik ben al 32 jaar. De reden dat ik zelf nog geen gezin heb is omdat ik nooit een goede relatie had. En nu eindelijk dacht ik van Yess, I am ready.

Een baby

Glenn heeft kinderen. Een jongen van 7. En een baby van 7 maanden. Een meisje. Yep, toen ik hem ontmoette was een dame zwanger van hem. Ze was alleen zwanger. Ze hadden geen relatie. Ze was wel een aantal maanden zijn matras.. Zo noem ik het maar.

En ik wist het eigenlijk vanaf het begin. Natuurlijk was het wel even schrikken. Maar omdat hij me direct bij alles heeft betrokken vond ik het wel nice eigenlijk. En die dame was ook niet echt lastig. Zolang ze haar geld en spullen maar kreeg. En hij heeft haar heel goed geholpen. Hij heeft een hele kamer met bad toilet laten bouwen op het erf van die vrouw der familie. Gewoon voor die baby. En toen wist hij eigenlijk niet eens of het echt zijn kind was. Daar was ik eigenlijk een beetje bang voor. Ik twijfel nu helemaal niet meer.

[quads id=1]

Goede vader

Ik vond het ook prima dat hij zoveel deed voor die moeder want een man die niet voor zijn kind zorgt vind ik echt lagie. Ja, dus ik ken Glenn nu een jaar en zijn kind is 7 maanden. Ik woon sinds het begin bij Glenn in huis. Hij heeft me gelijk ontvangen en ik ben eigenlijk nooit weggegaan. Zijn zoon ken ik ook vanaf het begin. Geen problemen met die moeder. Hij heeft een stiefvader.

Nou, in het begin toen die baby was geboren was het wel even wennen. Toen al ging Glenn het meisje halen. Ze was net 3 weken oud en ze kwam al bij ons slapen. Zo snel. Ik vond het wel goed, maar zelf zou ik het nooit doen als moeder. En gaande weg zag ik ook dat die vrouw wel heel makkelijk was met haar baby achterlaten. Ze dumpte haar even als ze gingen shoppen, of als ze naar de film ging met haar vriendinnen.

Leuk gezinnetje

[quads id=1]

Glenn zag het ook, het meisje was echt heel vaak bij ons. Ik heb soms even getwijfeld of ik wel zin had in dit leven. Maar eigenlijk waren we een leuk gezinnetje. We hebben niet veel last van de baby, ze is zo lief. En die moeder was ook nooit echt moeilijk. Het leek alsof het mijn baby was. Ik liet het ook zo. Was zelf trots. Een lief klein baby’tje.

Problemen

Toen kreeg die moeder een vriend en ineens begonnen de problemen. Die nieuwe vriend wilde niet dat Glenn dat kind zo vaak kwam halen. Glenn had ineens vaak ruzie met die vrouw. En hij wilde ook geen geld meer geven. Het meisje heeft zijn naam. Na een vervelende ruzie heeft die moeder het kind afgehouden van ons. We konden haar niet bereiken. Een hele week lang. We waren helemaal gestresst. Glenn is toen met de politie zijn kind gaan halen. Die moeder heeft ons toen het kind ‘gegeven’. En toen woonde de baby ineens altijd bij ons. Dat is nu ongeveer 2 maanden geleden

Het ging goed. Ze gaat naar de oppas. Ik ga naar het werk. Haal haar op en zorg voor haar. Alsof ze uit mijn buik komt. Ik hou van haar, maar nu sinds 2 weken wil die moeder haar kind weer zien. Niet om te wonen maar om af en toe te zien. Ze heeft haar toen een dag meegenomen, en bracht haar pas na 3 dagen weer terug. Ze zou haar gelijk weer thuisbrengen. Ik heb 3 dagen niet kunnen slapen. Ik was alleen maar in de stress. Het voelt alsof ze mijn eigen bloed heeft meegenomen. In die 7 maanden ben ik zodanig van dat kind en mijn gezin gaan houden. Het is heel vreemd.

Naar een feestje

[quads id=1]

En toen ze thuis kwam. Nam ze haar weer na een paar dagen mee voor een feestje. Ik wilde niet want nu met die corona enzo. Toen heeft die vrouw me voor het eerst een grote mond gegeven. Dat ik niet moet denken dat ik haar moeder ben. Het heeft me zoveel pijn gedaan. Ik moest zoveel huilen.

En weer na een dag heeft ze haar terug naar huis gebracht. Glenn is ook niet blij ermee. Maar hij staat niet helemaal achter mij. Hij zegt me ook dat ik niet haar moeder ben en dat die vrouw mag doen wat ze wil want het is haar kind. Als ze bij ons is dan bepalen wij. Ik vond het heel erg om te horen.

Ik wil niet meer

Ik ben zo verdrietig en ik heb Glenn gezegd dat ik dan ook niet meer voor zijn kind wil zorgen. Want niemand houdt nu rekening met mijn gevoelens. Dus nu is Glenn ook boos op mij. Hij heeft gezegd dat ik die situatie moet accepteren zoals hij is. Nu komt die moeder haar vanavond weer halen. Gewoon heeft ze vanmorgen gebeld om te zeggen dat ze de baby mee gaat nemen, ze gaan weekend buiten de stad en Glenn moest een paar spullen kopen. Ik vind nu ook dat ze opzettelijke dingen doet. Nu ze weet dat ik er moeite mee heb.

Waarom moet ik wel moeder spelen wanneer ze haar kind bij ons dumpt maar ik mag geen moeder voor haar zijn en ook dingen bepalen. Ik weet niet wat ik moet doen. Mijn vriendinnen zeggen me dat ik liever weg kan gaan, want het gaat alleen maar erger worden, ze is nog niet eens 1 jaar oud en die moeder is al zo irritant. Ze zeggen me dat Glenn achter mij moet staan.

[quads id=1]

Maar Glenn zegt: Je moet de kleine loslaten. Je moet niet zo emotioneel zijn. Maar dan moet ze ook niet meer hier wonen. Dan wil ik dat ook niet meer. Maar wie ben ik om dat te zeggen? Het klinkt zo gemeen, maar mijn hart gaat nu kapot. Elke keer als die moeder haar meeneemt dan lijkt het alsof ze mijn kind pikt. Ik moet ook eerlijk zijn: Ik denk niet dat die moeder slecht is voor haar kind. Ze houdt ook van haar. Maar ik weet niet zeker of die omgeving daar goed is voor die kleine. Ik weet niet met wie ze is, of er mannen in de buurt. Glenn zegt dat ik niet moet overdrijven. Hij zegt dat ik mezelf ziek maak. Hij vertrouwt het wel. Ik vind dat heel vreemd. Nu lijkt het alsof ik gek ben.

Moedergevoelens

baby Suriname

Daarom zeg ik: Liever zorg ik niet meer voor haar.  Ik ga teveel van die baby houden. En denk dan vreemde dingen. Mijn moedergevoelens zijn duidelijk aanwezig. Maar als jullie dat meisje zien dan gaan jullie het wel snappen. Ik breng zoveel tijd met haar door. Samen slapen, eten, lezen en spelletjes doen. Gewoon alsof ze van mij is. Glenn weet het, en hij geniet ervan.

Dus ja, vanavond komt die moeder haar kind weer halen. Wat moet ik doen en wat kan ik het beste zeggen. Ik weet dat ik mijn mond ga houden, maar hoe lang ga ik dat kunnen doen?

[quads id=1]

Ik voel niet die back up van Glenn Niet omdat hij niet van me houdt. Hij snapt het gewoon niet. Hij is lang blij dat de relatie rustig is. Dat vriendje heeft ze niet meer.

Spijt

Om dit alles heb ik toch een beetje spijt dat ik ben begonnen aan deze relatie. Maar ik wil ook niet bij hem weg. Hij is zo lief en leuk. Een hele leuke vader ook. Ik hou van Glenn en van zijn kinderen, maar het is beter om een afstandelijke stiefmoeder te zijn want mijn hart doet echt pijn. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Wat mij betreft mag het meisje voor altijd bij ons wonen, ik heb mijn leven al aan haar aangepast, maar dan wil ik niet dat ze nog bij haar moeder gaat. Niet zo lang. Maar ik weet al dat ik geen rechten heb. Ik weet het, maar ik wil dat wel. Erg met me he, ik ben echt verliefd op dat kindje. Zo vreemd terwijl ze niet van mij is.

Ben ik een slechte vrouw? Ik mag niet zo zijn he? Of begrijpen jullie het wel. Zouden jullie nog voor de baby van je man zorgen? Ik denk dat het beter is dat ze weer 100% bij haar moeder gaat zorgen want op deze manier wil ik het niet meer. Ik wet het niet hoor. Weten jullie het? Ik ben geen slechte stiefmoeder. Ik hou juist te veel van het kind van Glenn. Maar mijn hart kan die liefde niet verwerken. Ze is ook zo klein Misschien als ze ook 7 of 8 jaar was. Maar ik praat over een baby. Waarom ‘geeft’ een moeder haar baby weg?

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

12 thoughts on “Ik wil de baby van mijn vriend niet meer verzorgen – anoniem Suriname

 1. Laat vriendinnen je levn wel niet verpesten .niet naar hun luisteren ja.do por joe libi.dat van dat kind ik begryp je wel maar berust je erin ,zolang je goed wordt behandeld door je man .ze mag naar der moeder gaan .

 2. Glenn moet blij zijn dat een stiefmoeder naar hun kind kijkt want geen ene stiefmoeder gaat naar baby van niemand opletten ..ik weet niet maar als ik het was om elke keer is er probleem zoek ik mijn eigen kind dus word zwanger dan heb je je eige en dan gaat je zien dan is er geen ophalen en brengen meer afgelopen met dat spel

 3. Dit is moeilijk je houdt van dat kind ze heeft misbruik gemaakt van jou liefde nr dat kind toe en je man of vriend hoort jou te steunen of hij is bang dat hij zyn kindje niet meer mag zien . De vorige mensen die gereageerd hebben , hebben gelijk God zal je ook een kindje geven op zijn tijd laat los sterkte

 4. Nou joh, wat een gedoe. Ga met je vriend/man in gesprek. En maak duidelijke afspraken met hem. Als hij de voogdij heeft over het kind kan hij afspraken maken met de moeder over het halen en terugbrengen op vaste dagen en tijden. Dan kan ze niet te pas en onpas het kind ophalen en brengen als het haar uikomt. Want je bent geen oppas. Als je man geen duidelijke afspraken maakt met zijn ex dan kies jij ervoor om niet voor het kind te zorgen. Moeder dropt het kind bij jullie zodat ze lekker kan uitleven. Als ze uitgeleefd is denkt ze plotseling dat ze ergens nog een kind heeft en belt dan op dat ze het kind komt halen. Zo werkt dat niet. Of ze neemt de totale verantwoording en verzorging op zich en is het kind in de weekeinden bij vader of andersom. Bovendien vind ik niet dat vader ineens toegeeft om spullen te moeten kopen omdat ex een paar dagen met kind buiten de stad gaat want volgens mij zal er niets mis zijn met de kleding of spullen die het kind al heeft. Wat is de bijdrage die zij zelf levert aangezien vader haar financieel al tegemoet komt terwijl het kind voor een groot gedeelte bij jullie verblijft. Je hoeft de relatie niet te verbreken maar je bent niet verplicht de verzorging van een kind die niet van jou is op je te nemen tenzij er duidelijke afspraken zijn tussen jouw man en die ex.
  Succes, ik hoop dat je sterk genoeg bent om daadkrachtig op te treden en voor jezelf op te komen. Jij hebt de touwtjes in handen en niemand anders. Ze hebben jouw veel te hard nodig als het om de totale verzorging van het kind gaat en niet andersom. Want het blijkt dat moeder niet in staat is om de algehele verzorging op zich te nemen. Vader heeft het waarschijnlijk te druk om thuis te bijven om voor het kind te zorgen, dus……. Is up to u.

 5. De stiefmoeder moet een open gesprek met de moeder van het kind aangaan, om tot een bevredigende oplossing te komen. Het kind is 50% vader en 50% moeder. De stiefmoeder moet zich erin berusten dat het niet haar kind is. Voorstel is omb.v het kind volgens afspraak zeg maar 4dagen bij de stiefmoeder en drie dagen bij de moeder op vaste dage, zodat de stiefmoeder ook haar eigen plannen kan maken bij afwezigheid v.d kind

 6. Ander mans kind is niet jouw kind. Mijn oma zou dat in het Surinaams hebben gezegt. Blij om te lezen dat je zoveel liefde voor die baby heb. U komt niet onde uit dat die moeder in dat kind der leven zal blijven. U moet weten hoe u ermee omgaat. Het gaat hier om een baby die de nodige aandacht en liefde van beide ouders verdient en met jouw liefde erbij is toch super. Probeer het negatieve ernergie die e krijgt om te zetten tot positief vooral als u merkt dat uw man aardig tegen over jouw is. De tijd zal uitmaken als dat kind der moeder echt in haar leven wil zijn of als ze jouw allen wou pesten. Zorg ervoor dat jij oprecht blijft en ook de tijd zal jouw man laten zien wie echt omdat kind geeft. En schatje dit alles kan je niet op eigen kracht je hebt onze lieve Heer nodig. En indien dat leven met jouw man en kinderen zijn planning is zal hij ervoor zorgen dat u weer vrede en rust hebt binnen uw gezin. Weest sterk and have faith.

 7. Drama geloof mij ik ben net als je baby opgevoed toen ik 7 was bij moeder gaan wonen wennen was moeilijk moeder had meer kinderen accepteren je niet nooit kunnen wennen of hechten mensen die aan je zitten luister naar je gevoel je gevoelens en gedachten zijn de juiste mijn lieve schat luister naar mij ik praat uit levens ervaringen ik praat met veel vrouwen gesproken durf het niet te schrijven,een goede man met goede manieren moeilijk te vinden ze jagen er op los ,gierig en berekenend je weet niet wat je tegenkomt komt ,maar kan ook wat beters vinden zoeken naar een naald in een hooiberg met die warmbloedige mannen en ze zullen altijd misbruik van je maken vader die niet gaat kiezen want zijn liefde voor zijn dochter gaat boven alles gaat je opbreken of je moet een heel groot hart hebben onverwaardelijk liefde en vertrouwen in je vriend zijn ex en de kinderen anderen zullen je dom vinden ,dapper of een liefde volle prachtige vrouw van binnen en buiten het is wat jij wilt hatelijk zijn of liefde vol maar wil je slagen dat zult je van allemaal moeten houden

 8. Jammer je man moet inderdaad niet zeggen dat t niet jouw kind is. Is niet zijn eerste kind maar maybe omdat het zijn enig meisje is. Ik verdenk die man en zijn ex hoor ze doet teveel wat ze wilt. Ga een gesprek aan met je man hoe en wat je erover denkt. Want mijn schat als dat kind daar is ga je der niet laten. Talk 2 your husby

 9. Ik vind dit vermoeiende kwestie. Dat kind is nog Jong en worst haar geslingerd. Ik zou uit die relatie gaan. Je mag niet bemoeien n weet niet waaraan je toe bent. Die man hft nog alles voorover vr die zgn ex vrouw.

 10. Zozo, je man vindt dat je geen moeder van die baby bent en akkoord moet gaan met wat zn ex doet. Daarna begrijp ik dat vriendje van zn ex ook is verdwenen van de toneel. Meisje kijk uit hoor. Ik ruik iets vreemds hier. Je mannetje werkt mee. Onderzoek waar je man gaat en staat wanneer baby bij die ex is

Comments are closed.