Mister Black BLOG #1 – K-pop, Elon Musk, Jim Kwik

FamilieNieuws.com - BLOG#1 - K-pop, Elon Musk, Jim Kwik

Het weekend is weer voorbij en dit viel mij op.

In mijn Twitter trending lijstje vielen got7 (2,1m Tweets) en SEVENTEEN (340k Tweets) op. Interessant. Ik had geen idee waar dat voor stond.

Mijn 14-jarige dochter zou het meteen weten, maar die moet ik in het weekend natuurlijk niet voor lunchtijd wakker maken. Dan maar even Googlen. Blijkt dus dat de 35e Golden Disc Awards op 9 en 10 januari worden gehouden. Deze prijs is een van de meest prestigieuze muziekprijzen in Zuid Korea. Got7 en SEVENTEEN zijn Zuid-Koreaanse boybands. 

Gangnam Style kennen de meeste mensen wel. Dit liedje veroverde de wereld in 2012 en zette K-Pop op de wereldkaart. En heb je ook weleens gehoord van BTS? Dit is volgens velen de ‘grootste boyband ter wereld’.

Ze zijn de eerste Koreaanse muzikanten die de Billboard 200 hebben aangevoerd. En ze hebben het Koreaanse Twitter-account met de meeste volgers (36m). Got7 en SEVENTEEN zijn nog niet zo groot (7m), maar groot genoeg om in mijn Twitter trending lijstje te komen.

Opvallend: Elon Musk is de rijkste alien op aarde

Elon Musk is officieel de rijkste man ter wereld. Begin 2020 was hij nog maar $27 miljard waard, goed voor een Top 50 notering. Vanwege het succes van Tesla is nu $185 miljard waard. Dat is $1 miljard meer dan Amazon eigenaar Jeff Bezos, die sinds 2017 bovenaan de lijst stond.

Elon is trouwens een interessante figuur met een geheel eigen kijk op het zaken. Check deze video van hem bij Joe Rogan, waar hij laat zien hoe anders hij is.

Eén van de mooiste reacties onder de video is: “dit is naar mijn mening één van de coolste aliens die Joe Rogan ooit heeft geïnterviewd.”

Life hacks: het 1e uur van de dag

Als je een succesvolle dag wilt, moet je dat het eerste uur van die dag op de juiste manier starten. En dat doe je door digitale afleiding op je not-to-do list te zetten. Jim Kwik legt het allemaal uit in deze video:

One thought on “Mister Black BLOG #1 – K-pop, Elon Musk, Jim Kwik

Comments are closed.