Kan ik bij de man van mijn vriendin wonen? – Anoniem Nederland.

vriendin Surinaams

Zijn die mensen ondankbaar, jaloers of hebben ze gelijk?

Lia uit Paramaribo heeft haar leven opgegeven om voor haar doodzieke vriendin in Nederland te zorgen. En nu haar vriendin is overleden beschuldigt de familie haar.

[quads id=1]

Ze denken dat ze haar man wil inpikken. Het veroorzaakt veel problemen. De man van haar vriendin heeft haar gevraagd om te blijven. Wat moet ze doen? Kunnen jullie haar goed advies geven?

Vakantie in Nederland

Anoniem: Mijn vriendin en ik hebben samen een ‘onze man’

Hallo FamilieNieuws, ik ben Lia. Ik ben een moeder van 2 grote kinderen. Ik ben 56 jaar. Ik ben momenteel al heel lang in Nederland. Op vakantie?

[quads id=1]

Nou ik noem het nu familiebezoek of vriendenbezoek. Maar eigenlijk woon ik nu hier. Maar ik woon officieel nog in Suriname. Ik ben zelf  Nederlandse. Ik heb een kind hier in Amsterdam en een kind in Paramaribo.

In de zorg

Ik heb een hele zware periode achter de rug. Nu ik eindelijk een beetje aan het bijkomen ben, krijg ik problemen. Ik werkte in de zorg in Suriname. Ik heb daar heel prettig gewerkt. Mijn man heeft mij ongeveer 5 jaar geleden in de steek gelaten voor een ander dus ik woonde samen met mijn zoon.

[quads id=1]

Mijn zoon is 30 jaar en zijn vriendin, die op het moment zwanger, is woont bij nu hem in ons huis in Paramaribo. Mijn lieve dochter is hier en ik woonde bij haar en haar man in huis toen ik net in Nederland aankwam. Ze heeft 2 kleintjes.

Mijn vriendin was ziek

Anoniem – Ik betaal boodschappen voor die vriendinnen van mijn man

Ik ben naar Nederland gekomen om voor mijn vriendin Sherrel  te komen zorgen. Ze heeft begin januari 2020 te horen gekregen dat ze ernstig ziek was en niet meer zou genezen. Ze zou in een verzorgingstehuis gaan, omdat haar man de zorg niet alleen aan kon.

[quads id=1]

Ze heeft wel een zoon. Maar die heeft zijn eigen leven en zijn vrouw zou niet helpen. En ik vond het niet erg om een paar maanden te komen. Ze zou een paar maanden leven, dat had de dokter gezegd. Maar kijk hoelang, prijs de Heer. Sherrel is in november overleden.

[quads id=1]

Het was een hele zware periode. Ik ben de laatste maanden in huis bij mijn vriendin gaan wonen want het was echt zwaar. Maar het was een mooie en gezegende periode. Mijn vriendin haar man Karel  heeft het ook enorm zwaar gehad. Tot de dag van vandaag bedankt hij me voor mijn zorg.

[quads id=1]

Maar ik heb het gedaan omdat ik van mijn vriendin hou en ook omdat het onderdeel van mijn werk is. Ik kon het wel aan. Ik ben gewend dit werk te doen. Het was wel zwaar om Sherrel zo achteruit te zien gaan. We zijn al hartsvriendinnen sinds jong af aan. Ze is ook verpleegkundige. Zij werkte in Nederland en mijn man en ik zijn verhuisd naar Suriname.

Via app

Anoniem – Waarom moet mijn beste vriendin mijn man appen? Paramaribo Suriname

We bleven contact houden, ze kwam regelmatig naar mij toe in Paramaribo. Vakantie vieren met Karel of soms ook alleen. Ze is altijd mijn vriendin gebleven. Elke ochtend stuurden we elkaar een briefje, foto en een avondzoen via de app.

[quads id=1]

Daarom hoefde ik niet na te denken toen ze me vroegen om te komen. Ik heb bijzonder verlof aangevraagd. Maar het is straks een jaar en ik ga misschien niet terug naar Paramaribo. Niet meer om te wonen. Ook omdat ik nu problemen heb met mijn zoon.

Dilemma

Ik zit in een dilemma en ik wil jullie advies hierover. Ik woon nu al sinds ongeveer augustus in het huis van Sherrel. Samen met haar man. En de maanden daarvoor was ik eigenlijk bij mijn dochter. Maar merendeel bij Sherrel.

Anoniem – Mijn vriendin is getrouwd met mijn ex, nu ben ik zijn buitenvrouw ~ Suriname

Ik sliep altijd samen met mijn Sherrel in een aparte kamer. Vanaf  het begin.

[quads id=1]

Boven op zolder. Daar hadden ze een opgeknapt appartement met alles. Zij en haar man sliepen in verband met haar ziekte al niet meer samen en zo kon ik ook beter voor haar zorgen. Er kwam ook thuiszorg. Maar ik maakte het echt mijn taak om voor haar te zorgen. Ik deed het echt met plezier. We hebben echt fantastische momenten gehad samen. Ik voel die warme van haar hoe ik het zo opschrijf. We waren zo close. We hadden elkaar zoveel te vertellen.

[quads id=1]

Het was hard om haar te verliezen. Ze is mijn leeftijd. Veel te jong ook. En door die pandemie was het allemaal extra moeilijk.  Daarom was het fijn dat we haar ook thuis konden verzorgen. Ook voor haar familie was het fijn. Een ieder was me dankbaar. Maar het lijkt alsof ze die dankbaarheid zijn vergeten.

Problemen nu

Terwijl mijn man op vakantie was in Paramaribo heeft zijn tweede vriendin me uit zijn huis gezet – terwijl ik zwanger ben Anoniem Suriname

Ik ga jullie vertellen over de situatie nu. Ik ben in Nederland. Ik ben blij om hier in de buurt van mijn dochter en kleinkinderen te zijn. De man van mijn vriendin heeft me gezegd dat ik mag blijven zolang ik wil. Ik heb me ook bij hun in huis ingeschreven.

[quads id=1]

Hij heeft een bedrijf en sinds ik hier in Nederland ben krijg ik een soort van salaris van hem. Dat krijg ik nog steeds, we hebben gesproken hoe het verder gaat. Ik heb hem gezegd dat ik wil blijven in Nederland en een baan ga zoeken. (ik ben al bezig met laatste gesprekken).

vriendin Surinaams

Ik ben dus nog bij hem in huis. Bijna 2 maanden na de dood van Sherrel.  Ik help hem in het huis, ik kook ik maak schoon en ik doe de was enz. Dat doe ik al sinds het begin van het jaar toen ik in Nederland kwam. Niet gedwongen ofzo. Ik doe het graag. En er komt ook iemand 2 keer in de week langs. Het huis is helemaal niet vies ofzo.

Verhuizen

Maar nu vind mijn zoon in Suriname dat ik moet verhuizen. Hij zegt dat het niet goed is dat ik nog in het huis van mijn overleden vriendin woon met haar man. Hij zegt dat mensen over me praten en dat ze over me roddelen. Dat mie tik mie vriendin masra. Hij is heel erg boos op me geworden. Hij heeft zelfs die telefoon op mijn oor gehangen.

Ik heb een uitkering in Nederland en een huis in Paramaribo – mijn vriendin én Suriname hebben me verraden – anoniem

De zoon van mijn vriendin en mijn zoon zijn heel goed op elkaar. Karel is niet zijn vader. Hij is ook boos op me. Daarom komt hij helemaal niet hier. Sinds het overlijden van zijn moeder heb ik hem niet meer gezien. Ik wist nooit dat hij zo slecht over mij dacht. Ik ben nooit van plan geweest om zijn moeder haar man te nemen.

[quads id=1]

Ik zeg jullie eerlijk dat ik nooit dat in gedachten heb gehad. Mijn vriendin grapte wel vaker: Als ik dood ben moet je met Karel trouwen enzo. Maar Karel en ik moesten er om lachen. Hij heeft me nooit het idee gegeven dat hij iets van me wil op die manier. Nooit.

Advies gevraagd

Dus vanwege die woorden van mijn zoon en ook vanwege de manier waarop de familie van mijn Sherrel over me denkt wilde ik jullie advies hierover. Karel heeft me gezegd dat ik bij hem mag blijven wonen. Ik wilde dat gewoon blijven doen om mezelf weer op te bouwen. Te gaan werken en op den duur een eigen huis zoeken.

[quads id=1]

Mijn dochter zegt wel dat ik bij haar kan blijven, als ik weg moet bij Karel. Maar ik moet helemaal niet weg. Mijn zoon wil dat ik verhuis ja, En de familie van mijn vriendin.  Ze hebben me trouwens nooit iets gezegd. Maar ik heb ze ook nooit meer gesproken. In het begin net na de dood van Sherrel.

Wie moet ik geloven? Mijn man of mijn vriendin? Anoniem Paramaribo

Dochter en man

Als ik nu verhuis moet ik naar mijn dochter. Maar ze heeft haar man en haar kinderen. Ze woont veel kleiner.  Het is niet handig. Ik weet dat het voor haar man niet leuk gaat zijn als ik bij hun ga wonen. Voor mij ook niet.

[quads id=1]

Hier ben ik vrij. Karel heeft zijn eigen leven. Ik heb mijn eigen ruimte ik zie eerlijk gezegd niet het probleem. Ik voel me eigenlijk heel goed hier en ontzettend welkom. Ik ben ook blij dat ik voor hem kan zorgen voorlopig, want hij zorgt ook voor mij. Mijn zoon is heel erg boos op mij. Hij is dom. Hij kijkt naar wat mensen zeggen over zijn moeder. Hij schaamt zich voor mij. Maar hij moest die mensen gelijk hebben gezegd wat zijn moeder goed heeft gedaan. Ik ben ook teleurgesteld in hem.

[quads id=1]

Ik heb dit allemaal niet besproken met de man van mijn vriendin. Hij weet niets ervan. Ik wil het eigenlijk niet bespreken met hem. Ik schaam me.  En misschien veroorzaakt het ruzie tussen hem en die mensen van Sherrel. Al kijken ze helemaal niet naar hem om. Hij vroeg me wel een paar keer of ik iets hoorde van die mensen.

[quads id=1]

Ik dacht dat ze geen contact met hem maakten omdat ze het misschien niet eens waren met de manier waarop de uitvaart is verlopen. Dat was ook even een probleempje in de familie. En de afhandeling. Maar ik had niet gedacht dat die afstand door mij kwam. Toen Sher nog leefde hadden we regelmatig contact. Ze hebben me echt nooit meer gebeld of geappt. Ik hen ook niet. Niet aan gedacht. En nu weet ik niet wat ik moet doen.

Ik zou verhuizen naar Amsterdam maar mijn jaloerse beste vriendin heeft alles verpest – anoniem Paramaribo

Dus mijn vraag aan jullie is. Wat moet ik doen? Verhuizen en naar mijn dochter gaan? Of moet ik nu werken aan mezelf en dankbaar zijn dat de man van Sherrel mij onderdak wil blijven geven. Ik zal hier niet voor eeuwig blijven. Natuurlijk niet. Maar waarom moet ik me nu haasten? Om die familie van Sherrel en om mijn ouderwetse zoon?

Boos

In mijn hart ben ik ook een beetje boos. Ik heb vol liefde gezorgd voor mijn vriendin. En dan behandelen ze me op deze manier? Waarom heeft mijn zoon ze dat niet gezegd. Dat ik mijn huis en mijn werk heb gelaten om voor Sherrel te zorgen? Haar schoondochter heb ik zelden gezien. Sher heeft nooit iets slechts over ze gezegd. Maar waar waren zij toen ze zo ziek was? Maar zo mag ik niet denken en zo wil ik niet praten. Mijn vriendin was een hele hele lieve vriendin die niet van ruzie houdt. En ze zou precies hetzelfde voor mij doen als ik zo ziek was.

[quads id=1]

Wat denken jullie ervan? Kan ik gewoon hier blijven? Of is het beter om weg te gaan. Mijn zoon is echt heel boos op mij. Maar ik ook op hem. Hij is brutaal en hij heeft me zwaar beledigd. Die familie van mijn vriendin ook. Ik vind ze ondankbaar, misschien zijn ze gewoon jaloers. Misschien denken ze dat ik veel geld krijg van Karel. Maar is gewoon een bijdrage voor mij zodat ik mezelf een beetje kan onderhouden tot ik een baan heb. Of vinden jullie dat ze wel gelijk hebben?

Hij is eenzaam

Mijn vriendin krijgt een kind van mijn vriend – anoniem Paramaribo

Wat zou jij doen als je in mijn schoenen zou staan? Nogmaals ik ben hier heel welkom. Ik merk aan niets dat Karel me weg wil hebben of dat ik teveel ben. Integendeel. Hij komt me zelf uit de kamer halen om koffie te drinken of een wijntje. Of om even te gaan wandelen. Hij is lief, maar helemaal niet op een verliefde manier. Mensen zeggen echt zomaar dingen. Die man is verdrietig en eenzaam. Hij is net zijn vrouw kwijt. Zijn familie is ook heel lief. Bedankt iedereen voor jullie advies.

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

15 thoughts on “Kan ik bij de man van mijn vriendin wonen? – Anoniem Nederland.

 1. God zegen je. Blijf voor altijd liefdevol vriendelijk. Het komt goed met je.

 2. Vrouwtje jy hebt je vriendin niet uit het leven gerukt, integendeel heb jy ervoor gezorgd dat haar laatste dagen plezierig zijn verlopen. Als Karel wil dat je blijft dan heeft niemand er iets mee te maken, als jullie beide vrij zijn mogen jullie doen wat jullie willen, doelende op een relatie.
  Laat maar lullen, jaloezie. Ze weten altyd beter.

 3. Bouw j zelf op daar maar als j later verliefwordt op die man dan geeft j kans aan alles wat is gebeurd dus bouw j j zelf op en k wacht rustig op u mail groetjes

 4. BLIJF RUSTIG DAAR,JE VRIENDIN STELDE ZELF VOOR OM MET DE MAN TE TROUWEN,ZIE NIETS VERKEERDS DAARAAN,STOOR JE NIET AAN WAT MENSEN,OVER JOU DENKEN,ALS JULLIE GELUKKIG ZIJN MET DE NIEUWE SITUATIE,GO FOR IT

 5. Hi
  Mischien heeft j vriendin haar j geluk afgestaan want j was altijd voor haar.Doe wat goed is ❤

 6. Hi schat,

  Blijf lekker rustig daar bij Karel om bij te komen, jullie hebben beiden troost nodig, misschien kunnen jullie voor elkaar zijn. Je hebt voor zijn vrouw gezorgd, en is er nu niet meer. Wie weet kan er iets bloeien tussen jou en Karel, ik denk dat Sherrel jullie dit gegund zou hebben. Maak je niet druk met die mensen. Hij is nu weduwnaar en het leven gaat verder.

 7. Mensen zullen altijd lullen. Al zou u alleen met die man op straat praten, zou men daarover ook iets te zeggen hebben. Laat staan in huis bij hem inwonen. Dus trekt u niets van wat anderen vinden en zeggen. U bent volwassen en u bepaalt zelf wat u doet. En zoals u aangeeft kunt u wel bij uw dochter, maar zij heeft haar gezin en op den duur kan uw intrek bij hen voor irritaties zorgen ,vooral in Nederland waar men veel binnen is. Waar u nu bent loopt u niemand voor de voeten. Zolang die man u met respect behandeld doet u wat voor u goed aanvoelt.

 8. Het is je beloning dat God je heeft gegeven doe wat je denkt dat goed is ben je gelovig vraag God raad

 9. Je bent niemand verantwoording schuldig zelf je zoon niet alleen jezelf
  Jij bepaald je eigen geluk niet een ander
  Trek je er niets van anderen wat ze willen denken of zeggen is jou leven
  Ik zou niet weggaan als die meneer het goed vind dat je blijft dan blijf je
  Laat de mensen maar kletsen en denken wat ze willen jij bepaald
  Je bent een volwassen vrouw
  Ik geloof niet in toeval het was voorbestemd
  God heeft ons leven al uitgestippeld en wij moeten volgen
  Heel veel geluk in je verdere leven❤

 10. Lieve schat,doe gewoon wat jou gelukkig maak zonder rekening tehouden met anderen en wat je zoon zegt ander’s maak je zelf ongelukkig. Blijf bidden voor je zoon dat hij jou met heel veel respect behandelt..wens jou heel veel succes en liefde toe..zou graag met jou willen praten.God bless you so so much🌹❤️❤️

  1. Mensen hebben altijd al commentaar; telkens willen verteĺlen hoe je leven moet en juist die mensen hebben veel troep in hun omgeving!
   1 ding: Niemand kan het beter dan een ander.
   Perfectie heeft God alleen!
   Zoals ik eerder heb gelezen in 1 van de reactie,
   Je hebt geen enkel verantwoording om af te leggen. Vele van ons denken dat het bij einde relatie Het leven en de Wereld ophoudt, Helemaal niet! Het leven is heerlijk wij mensen maken het moeilijk voor elkaar, puur door jaloezie en onderdrukking! Waarom moet ik anders zijn of worden? God bepaalt niet de mens!

   Liefde kent geen grenzen, succes!!

 11. Ik zou gewoon daar blijven en jezelf opbouwen, zeker niet jezelf druk maken om wat anderen denken, is jouw leven. Enige wat belangrijk is, is dat jij je comfortabel voelt erbij.

 12. Waarom druk maken als uw zoon? Als de man u netjes vraagt te gaan, dan moet u gaan.
  Ik zou u wel advieseren om zo gauw u werkt en uitkomt met uw salaris een eigen ruimte te gaan zoeken. Wel contact houden met die man en zijn familie zodat hij niet weg kwijnt. Waarom druk maken om anderen terwijl u veel beter woont???

 13. Ik zou rustig bij karel blijvn en opbouwen let them talk en je zoon denk een beetje als mijn dochter zij beledigd je gewoon voor vreemden om haar man ze denken niet verder zus tang foe joe rustig jere Gado za jep joe no las bribie

Comments are closed.