Tips! Hoe maak ik het uit? Video

uitmaken tips

Relatie problemen, poging tot moord en zelfdoding. Betekent het beëindigen van je relatie ook het einde van je leven?

Een 34-jarige man heeft gisteren zijn 11 jaar jongere vriendin neergeschoten terwijl hij zijn baby in zijn armen had. Daarna maakte hij een einde aan zijn eigen leven. Waarom? Omdat ze het uitmaakte. Wat is dat toch? Als je iemand niet meer wil dat moet je dat toch gewoon kunnen zeggen? Hoe kun je het beste een relatie beëindigen? Bekijk de tips die we hebben verzameld en misschien hebben jullie ook wat tips en adviezen voor de mensen die meelezen. Laat het ons weten in de reacties. Geef het bericht door aan anderen, het kan mensen levens redden. Bekijk ook de video.

Gisteren heeft de 34-jarige Rudy Tower uit Paramaribo geprobeerd om zijn 23-jarige vriendin, de moeder van zijn 7 maanden oude baby, te vermoorden. De vrouw wilde de relatie beëindigen. Rudy kon de breuk niet verwerken en schoot de moeder van zijn baby in het hoofd en schoot zichzelf later door het hoofd. Hij overleefde het niet. Zijn vriendin ligt in het ziekenhuis. Dat schreef politie Suriname vandaag in een nieuwsbericht

Het is niet de eerste keer dat dit soort incidenten voorkomen. Sommige mannen kunnen het verlies van hun vrouw of vriendin gewoon niet verwerken. Ze gaan nog liever dood en soms nemen ze hun partner, en soms zelfs hun kinderen, mee de dood in. Triest

Stel je voor: Je zit in een relatie, maar je wilt de persoon niet meer. Wat is de beste manier om de relatie te verbreken? Let op: Ook goede relaties kunnen eindigen in een drama. Jouw vriend hoeft niet perse een narcist te zijn. Of iemand die altijd al snel boos werd. Maar soms kan er iets in hun hoofd knappen nadat je het hebt uitgemaakt. Dit geldt voor mannen maar ook voor vrouwen! *We zeggen mannen in dit bericht, maar de ex kan net zo goed een vrouw zij

Maar hoe kom je er zonder ‘kleerscheuren’ vanaf? We hebben een aantal willekeurige tips voor jullie verzameld. Maar let wel: Dit is uiteraard geen garantie. Maak je je zorgen? Maak dan voordat je het uitmaakt contact met een deskundige via jouw huisarts. Loop je gevaar? Bel de politie of bel direct 115. Laat de ander daarbij niet weten dat je de politie gaat bellen. De situatie kan doordoor namelijk uit de hand lopen.

Tip 1. Neem bedreigingen serieus

“Als je weggaat maak ik je dood” Als je weggaat maak ik mezelf dood”. Je partner zegt dit misschien wel vaker. Neem het dreigement van de persoon serieus. Je moet het niet negeren of denken dat hij/zij bluft. Dat kan inderdaad het geval zijn, maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

Tip 2. Bel de preventielijn

Als je partner vaker dreigt met zelfdoding, praat erover met jullie huisarts. Dat kan samen of alleen. Wijs hem op de zelfdoding – preventielijn. Daar kan hij naartoe bellen om te praten over zelfdoding? Je mag uiteraard ook zelf bellen voor extra informatie.

Bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u.

Tip 3. Bel een vriend

uitmaken tips

Sta je op het punt om het uit te maken, maar voel je je niet veilig? Bel dan een vriend of familielid om langs te komen en je te begeleiden tijdens het gesprek. Het beste is om niet in huis af te spreken. Ontmoet elkaar in het openbaar. Laat jouw kennis of familielid jou niet alleen laten met je vriend. Ga ook niet alleen naar ‘huis’ om je spullen op te halen

Tip 4. Zelf doding

Denk je dat je vriend zichzelf iets aan gaat doen? Bel dan iemand van zijn kant. Een vriend, broer of zijn vader. Laat jouw vriend, nadat je het hebt uitgemaakt, niet alleen achter. Belangrijk is wel: Jij bent niet degene die bij hem MOET blijven. Jij hoeft hem niet te redden. Pas op dat jouw vriend jouw bezorgdheid niet gebruikt. Misschien heeft hij al door dat je niet bij hem weggaat vanwege schuldgevoelens. Hij zal dan blijven dreigen met zelfdoding. Waarschuw zijn familie of vrienden. Vertel hen over je zorgen. Vraag hen om bij je vriend te blijven zodat zij extra ondersteuning kunnen bieden na het verbreken van de relatie.

Tip 5. Via de telefoon

Soms verrast je lieve vriend je en je kunt je ineens bedreigd voelen tijdens het uitmaken. Als dat zo is, ga dan meteen weg. Maak het dan verder uit via de telefoon. Als jouw vriend in het verleden al agressief is geweest. Zorg dan dat je niet alleen met hem in een ruimte bent tijdens het uitmaken. Maak het dan liever uit via de telefoon of op een openbare plaats. Via de telefoon klinkt misschien gemeen of afstandelijk maar stel je eigen veiligheid voorop in zo een gevaarlijke situatie.

Tip 6. Ga niet terug!

Heel belangrijk is wel: Zorg dat het uitmaken definitief is. Je kunt niet heen en weer gaan, dat maakt een labiele vriend, nog veel labieler. Nadat je de relatie hebt beëindigd, moet je verdergaan en niet terugkijken. Keer niet terug naar je ex, zelfs niet als je hem of haar mist. Daarom moet je 100% zeker zijn van je zaak. Je maakt het uit of niet. Maar je kunt het niet half uitmaken. Dat is frustrerend voor beide partijen.

Tip 7. Blokken op Facebook

Oja. Verwijder je ex van je al je social media accounts. Contact is niet nodig. Als je toch moet communiceren met een moeilijke ex (vanwege de kinderen of het huis), kies dan één manier van communiceren. Bijvoorbeeld per e-mail. Hou de gesprekken dan zo zakelijk mogelijk.

Extra tips van jullie

Dit is slechts een greep uit het aantal tips die we voor jullie gevonden hebben. Hebben jullie ook nog wat aanvullende tips? Deel ze met ons in de reacties onder dit bericht of onder het bericht op onze Facebook pagina

Soms hebben verdriet, agressie en drang tot zelfdoding te maken met depressie. Depressie moeten we niet onderschatten. Maar wat is het eigenlijk? Bekijk de video hieronder. Een geef het door aan een ieder:

One thought on “Tips! Hoe maak ik het uit? Video

  1. Dank je voor deze tips.
    Mijn ervaring leert dat mensen niet altijd aangeven dat ze jou of zichzelf iets gaan aandoen. Je kan iets opvangen als jullie samen gevallen van poging tot moord op partner of moord- zelfmoord gevallen bespreken. Let goed op de manier waarop jouw partner daarmee omgaat. Het is mij overkomen. Is erg veel om hier meer over te vertellen. Ik ben eruit, zonder kleer scheuren, maar de angst is er nog.

Comments are closed.