Ik wil niet zwanger worden van mijn man – anoniem Suriname

Nederland verhuizen

‘Als hij op me ligt sluit ik mijn ogen en denk aan mijn ex’

De 23-jarige Lina uit Suriname is veel te jong in het huwelijk gestapt met een man van wie ze helemaal niet houdt.

Een gedwongen huwelijk. Ze had al een vriend, maar ze moest van haar vader. De man komt namelijk uit Nederland. Hij wil kinderen, Lina niet. Ze gebruikt de pil.

Ze wil nu van haar man af om een gezin te stichten met haar ex. Haar ex heeft het niet breed, maar ze houdt wel van hem. Of moet ze gewoon bij haar man blijven? Bij hem heeft ze het financieel wel goed. Hebben jullie advies voor haar?

Lina uit Suriname

Hallo dames, ik wil jullie wel een vraag stellen. Hopelijk krijg ik eerlijk antwoord en gaan jullie mijn situatie begrijpen. Ik heb hier namelijk niet zelf voor gekozen. Dit leven is mij verplicht door mijn vader.  Ik ben Lina. Toen ik 19 jaar was moest ik verplicht trouwen van hem. Met een Nederlandse man hier in Suriname. Ik had toen al een vriend waar mijn ouders niet blij mee waren. Ik was jong toen ik verliefd op hem was. We waren kinderen uit de straat, hij was niet volwassen en ik ook niet.

Een arme jongen

Mijn vriend komt uit een liefdevol, maar uit een arm gezin. Mijn ouders hebben me toen gedwongen om te trouwen. Ik had een paar opties. Of weglopen met mijn vriend. Maar we wisten niet waar naartoe. We hebben zelfs gedacht om samen naar de hemel te gaan, maar uiteindelijk heb ik besloten om toch te trouwen en te luisteren naar mijn vader. Mijn vriend was er kapot van.  Ik ook. Huilend stond ik in mijn trouwjurk. Ik wilde wegrennen. Mijn moeder en mijn zus hebben zo met me gepraat. Mijn moeder heeft me zelf gezegd dat ik kon scheiden als al mijn zaken geregeld waren. Gewoon voor een beter leven. Mijn moeder zei me ook dat ze met mijn vriend zou praten en hem zou vragen om op me te wachten. Na dat gesprek heb ik mijn vriend nooit meer gesproken. Hij wilde niets meer van me weten omdat ik voor die man had gekozen. Hij begreep het niet.

Geen kinderen

Lees ook: Anoniem: Ik moet kiezen tussen twee mannen

Ik ben nu 23 jaar, getrouwd en kinderloos. We wonen nog steeds in Suriname. We zouden verhuizen naar Nederland. Daar heeft hij familie. Hij houdt van Paramaribo en zijn werk hier. Een goed leven hebben we wel, qua financiën maar ik ben helemaal niet gelukkig met deze man. Het is een oude man. Niet mijn smaak en stijl. Ik werk niet. Hij werkt wel hard en zorgt dat alles in huis is. Hij hoopt op een baby. Maar die gaat hij nooit van me krijgen. Ik slik stiekem iets om niet zwanger te worden.

Dankzij mijn zus

Lees ook: Een bekende rijke man uit Paramaribo heeft mijn schoonzusje ‘gekocht’ – anoniem Suriname

Vanaf de eerste dag al dat we samen zijn. Mijn zus helpt me eraan. Ik weet dat het slecht is, maar ik wil geen kind van deze man. Misschien denken jullie dat ik een slechte vrouw ben, maar dat ben ik niet. Ik doe ook alles voor deze man. Ik kook, maak zijn huis schoon, ik zorg altijd ervoor dat zijn familie en vrienden zich prettig voelt bij ons in huis als ze op bezoek komen. En hoe oud mijn man ook is, bijna elke avond wil hij met me slapen. Dat is een straf voor mij. Al 4 jaren lang slaap ik met mijn man tegen mijn zin in. Maar voor hem ben ik de perfecte vrouw.

Ogen dicht

Lees ook: Anoniem – Ben ik te mooi en te slim voor een arme man?

Ik sluit mijn ogen en denk aan iets anders. Sinds kort denk ik vaker aan mijn ex als hij op me ligt. Ik hou namelijk nog steeds van hem en ik ‘bewaar’ mijn kind voor hem. Hij is de man met wie ik kinderen wil. Ik ben hem 3 maanden geleden tegengekomen op een huwelijk. Hij was daar met zijn vrouw. Hij is getrouwd. Ik heb stilletjes gehuild want ik wist het niet. Hij is pas getrouwd. Hij heeft ook nog geen kinderen. We hebben toen heel lang gesproken, ik was daar met mijn zus en zijn vrouw ging eerder weg. Hij heeft me gezegd dat hij ook nog steeds van mij houdt en dat hij ook geen kinderen met zijn vrouw wil. Ik voel me soms schuldig, maar misschien moest het ook zo zijn.

Geen toekomst

Lees ook: Anoniem – Mijn nieuwe vriend wil een kind van mij. Ik wil niet meer ~ Suriname

Sindsdien zijn we aan het appen. We hebben elkaar nooit meer gezien maar hij begint nu wel ongeduldig te worden. Hij wil mij. En ik wil hem. Ik kan gewoon niet langer bij mijn man blijven. Mijn man is geen slechte man. Maar hij is oud, vreselijk oud. Hij kon mijn vader zijn. Met mijn eigen vader heb ik bijna geen contact. Ik neem het hem kwalijk. Hij heeft mij dit aangedaan. En natuurlijk ben ik zelf ook niet slim geweest. Ik had moeten vluchten met mijn vriend.

Lees ook: Anonieme waarschuwing – Ik heb al mijn zwangerschappen laten weghalen ~ Suriname

Nederland verhuizen

Maar wat nu? Mijn geliefde is getrouwd. Ik ben getrouwd. Mijn zaken zijn nog helemaal niet geregeld en als ik nu bij mijn man wegga. Bestaat de kans dat hij mij kapot maakt, en ik zal met lege handen op straat komen te staan. Hij zal de boel verkopen en terug naar Nederland gaan. En ik moet wachten tot mijn geliefde gaat scheiden. Maar dan, kom ik weer in een leven zonder geld en zonder succesvolle toekomst. Maar wel vol liefde.

Stiekem ontmoeten

Lees ook: Ik heb alles in Nederland opgegeven voor deze man en nu wil hij terug naar zijn vrouw – anoniem Paramaribo

Mijn geliefde wil mij ontmoeten, maar dat durf ik niet. Ik ben altijd trouw geweest aan mijn man. Ook al hou ik niet van hem. Vriendinnen heb ik niet. Ik heb alleen mijn zus en mijn moeder. Ik werk niet, Ik heb niets. Dankzij internet, facebook en mijn cel ben ik in leven. Ik nam het leven hoe het was. Voordat ik mijn ex weer tegenkwam. Als ik over mijn leven nadenk word ik wel heel droevig. Mijn leven stelt niets voor. Misschien als ik moeder zou zijn. Dat heb ik wel altijd gewild.

Mijn man wil me naar de dokter sturen maar ik wil dat natuurlijk niet. Maar de tijd dringt. Ik moet snel een beslissing maken. Ik begin zenuwachtig te worden. Mijn man merkt niets hoor. Maar mijn vriend zegt dat hij bij mij huis wil komen en wil komen praten met mijn man. Hij zegt dat mijn man het wel gaat begrijpen. Ik denk het niet. Ik ben nu bang.

Advies

Lees ook: Mijn zoon heeft een oude vrouw genomen met kinderen – anoniem Paramaribo

Ik schrijf het op omdat ik graag advies wil. Maar ik praat ook tegen kleine meisjes die hetzelfde meemaken, en die ouders die hun kinderen dwingen om te trouwens met iemand van wie ze niet houden. Geld maakt niet gelukkig. Het is niet goed. Ik was sterk, daarom ben ik nog in leven. Maar niet alle meisjes kunnen leven met zoveel stress en verdriet. Nu ben ik ook sterk, dankzij mijn vriend. Mijn wens is om moeder te worden. Samen een kind hebben met mijn vriend. Maar ik kan niet te lang wachten. Mar wat kan ik doen?

Geen steun

Mijn moeder staat niet achter mij. Mijn zus wel. Maar ze zegt dat ik moet wachten. Op wat moet ik wachten? Straks ben ik ook oud. Ik voel me net als een prinses in een kooi, ik heb alles maar ik ben niet gelukkig. Helemaal niet gelukkig. Mijn man is geen slechte man. Maar ik hou van mijn vriend. Ik wil een leven met hem proberen. Ben ik nu egoïstisch of zijn er wel vrouwen die mij begrijpen? Graag advies aub. Ik heb nog geen besluit genomen, ik heb nog niets verkeerds gedaan. Behalve elke avond appen met mijn geliefde en dromen van een gezin samen.

Andere vrouw

Lees ook: Mijn vriend studeert en ik slaap met mannen

Ik heb geen schoonouders meer en mijn man zijn broers en zussen zijn ook al oud. Ze zijn wel lief, mijn man heeft geen voorkinderen. Hij heeft ook alleen mij. Hij verdient dit ook niet. Maar hij kan ook gelukkig worden met iemand anders. Vanwege zijn positie zal hij nooit zonder vrouw blijven. Hij kan elk moment terug naar Nederland. Daar heeft hij ook familie. Ik zal met mijn geliefde een flinke stap terug moeten doen. Maar ik ben er wel klaar voor. Wat is jullie advies?

Lina

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

15 thoughts on “Ik wil niet zwanger worden van mijn man – anoniem Suriname

 1. Lieve lina ik zou jouw adviseren om Bij je man te blijven en ga vr een moederschap je ex meent nt met jouw hij wil alleen de bed delen maar dat is nt zo heb je echtgenoot trouw en zie je toekomst wordt mama zie je zelf hoe liefde gt komen tussen jli .Ga vr zijn gevoelens al is hij oud maar hij heeft jouw leven tt succes gemaakt denk gd erover .

 2. Lieve schat. Ik had ook zo een relatie ik pinaarde niet hij gaf me alles maar liefde kreeg ik niet ik wist niet wat liefde was. Ondanks alles waren we toch 11 jaren getrouwd maar dacht nooit aan een andere we hbbn samen 3 kids gekregen. Na 11 jarn kwam een einde aan onze relatie we gingen elk onze eigen weg op ik ging weg met me 3kids en bn nog steeds een alleenstaande moeder die keihard werkt om me kids t verzorgen. Ik bn super trots op me zelf. Ik laat niet met me sollen en over me heen lopn vooral niet door een man omdat ik weet wat ik waard bnt. Dus denk ff goed na schat voor dt j een stap maakt weet dat j vrouw bnt en wat j waard bnt. Begin een werk t zoekn en kom niet voor verrassingen te staan. Be strong

 3. Beste Lina,

  Wat een vervelende situatie. Mij advies is om er eerst voor te zorgen dat je een eigen inkomen hebt. Ik weet niet precies hoe de situatie in Suriname is maar zoek een baan of volg een cursus, zorg ervoor dat je altijd voor jezelf kunt zorgen, ongeacht een relatie. Sta op je eigen benen zodat je niet afhankelijk bent van een man.

  Het is een moeilijke situatie waarin jij verkeert maar jij en je ex zijn beide getrouwd, geef je huwelijk een kans. Als dit uiteindelijk niet lukt heb je het in ieder geval geprobeerd. Denk er eerst goed over na, een overhaaste beslissing kan tot veel ellende leiden.

  Ik wens je heel veel succes en sterkte en hoop dat je er uitkomt.

 4. Als je vriend van je hield zou hij contact niet verbreken. Hij zou jou mening of wens eerst aanhoren voordat hij zou gaan trouwen. Je geeft aan dat je graag mama wil worden. Stop met de pil en wordt mama. Dat kind kan ervoor zorgen dat je je compleet zal voelen als gezin met je man. Het leven is niet altijd wat we verwachten, maar we moeten er het beste van proberen te mkn.

 5. Lien, je mag weg gaan bij je man als je ongelukkig bent. Maar kies niet voor je ex. Dat is verleden tijd. Bouw jezelf op ga werken en probeer op eigen benen te staan. Je bent jong. Je komt er wel.

 6. Als die man geen voorkinderen heeft en al zo oud is, laat hij even zichzelf laten checken. Hij kan waarschijnlijk geen kinderen krijgen, want dit probleem wordt altijd op de vrouw geschoven. ‘T is best wel jammer dat geregelde huwelijken nog bij alle rassen in SU voorkomt. Nu is het best laat; Je ex is ook getrouwd. Probeer gelukkig te zijn met je man. Als het zo is dat jullie niet bij elkaar horen, gaat de scheiding automatisch komen. Je ex kan je nu even niets garanderen, dan sex alleen. Probeer jezelf eerst op te bouwen en neem pas daarna een besluit, want je geef aan dat je niets hebt. Hebben is hebben, krijgen is de kunst!

 7. Beste Lina,
  Wat vreselijk wat er met je is gebeurd maar denk goed na voordat je een bestelling neemt je ex is al getrouwd denk je nou echt dat hij zijn vrouw gaat laten om jou denk het niet hoe dan ook is zijn vrouw en kijk nooit terug naar de verleden zo kan je niet verder gaan met je leven ben je niet gelukkig met je man ook al is hij een goeie man jou leven gaat ook voor je leeft niet voor hem maar voor je eigen ga je leven oppakken ga een cursus doen of naar school haal je dat ga je werken neem je eigen huis en ga je leven verder maar neem je ex niet terug je bent nog jong ik wens je veel sterkte toe in deze tijd hoop dat alles goed komt

 8. A moes de wang koelhie pa .de pina lekhe daggoe ,de no habby lesiephikie gie pieking nenghe ,dhe lobbie monie foe selie pieking gie whitie bhoba na baaka kondhe .ding mapiema krobia moffo khoehie bhaba .na shiebie tiekie iem poeshoe gho na inie ing kakalasie ghogo holo.maphima

  1. Ik zou zeggen, al is het niet jou schuld, dat je met deze man bent getrouwd. Je voelt je niet gelukkig en jij wilt weg met je ex. Jij wilt jou man bedriegen die alles te bieden heeft voor jou. Meisje weet jij wat karma met jou gaat doen? Blijf netjes getrouwd en God zal jou gelukkig maken, anders beland jij letterlijk in de hel. Suc6

 9. Blijft gewoon met je man. Als je vriend echt van je zou houden… hoe arm hij ook was …zou hij toch moeite maken om je gelukkig te maken..Hij kon desnoods werk zoeken en jij ook. Samen konden jullie opbouwen. Ik denk niet dat die vriend van je zijn vrouw zal laten. Hij gaat jouw leven kapot maken. Van je willen snoepen en dan zal je eindstand alleen zijn. Denk even goed na voordat je een stap neemt.

 10. Beste Lina, ik begrijp jou helemaal. Je weet wat je hebt, je weet niet wat je krijgt. met jullie besluit ga je 2 personen kapot maken. jou man en vrouw van j ex vriend. sta in de schoenen van die vrouw. wil jij anderen ongelukkig maken om jou geluk te zoeken? Ik stel jou voor om trainingen te volgen en begin met jou eigen werk. verdien jou eigen geld en vertrouw in jezelf. wat als jou ex vriend jou gebruikt en j in de steek laat? als hij jou verwijt? Denk goed na. je bent sterk.

 11. Lieve Lina,
  Zolang je ex zelf nog getrouwd is, kan je rustig blijven waar je goed zit. Liefde komt en gaat, straks wordt je ex zijn vrouw zwanger dan zit jij met niks en niemand. Begin goed je toekomst zeker te stellen, een opleiding, cursus en te sparen.
  Ik vind het echt heel sterk van je hoor💪👏 je bent een moedige vrouw. Er zijn vele in jou situatie gezet, die het niet kunnen/ konden handlen en daarom niet meer leven.
  Je bent ondanks dat je niet zelf voor je man hebt gekozen en van iemand anders houd, een goeie vrouw zo te horen. Je zal daarvoor beloond worden, neem geen overhaaste beslissingen!!
  Heel veel sterkte en succes.

 12. BESTE Lina. Ik begrijp je situatie.Ik zat/ zit ook in jou schoenen. Gebruik daadwerkelijk jou verstand. J hebt een man die jou alles geeft. Die ex v j s al getrouwd maar denk j dat hij zijn vrouw gaat laten??. Denk het niet schat..!!

 13. Kyk niet naar verledentyd kyk nu naar toekomst iedereen werdt verlief toen ze jong waren ieder ouders willen beste voor hun kinderen en nu is hy jou man je moet hem niet voordegek houden neem kind van hem hy is nu jou wederhelft en die exvriend van je hy is ook getrouwdt gebruik je verstand niets kan je nu veranderen acepteer nu waar je bent

 14. BESTE LINA ,
  VRESELIJK DAT DIT , GEDWONGEN HUWELIJKEN , NOG VOORKOMEN , TE GEK VOOR WOORDEN , IK KAN HET ME ZO NIET VOORSTELLEN . WAT MOET DIT VRESELIJK MOEILIJK VOOR JE ZIJN . IK ZOU KIEZEN VOOR DE LIEFDE . JE BENT JONG , TIJD ZAT OM OP TE BOUWEN MET DE LIEFDE VAN JE LEVEN . UIT JE VERHAAL BEGRIJP IK DAT JE HET FINANCIEEL GOED HEB . HEB JE IN DIE 4 JAAR NIET EEN APPELRJE VOOR DE DORST APART KUNNEN LEGGEN WAARMEE JE NU ZELFSTANDIG IETS KAN DOEN , ZONIET , DAN ZOU IK DAAR MAAR MEE BEGINNEN ZODAT JE NIET HELEMAAL MET LEGE HANDEN KOMT TE STAAN . JE KUNT DAN ERGENS MEE BEGINNEN . NIET EEN IEDER ZAL MIJN ADVIES WAARDEREN MAAR OOK IN EEN RELATIE WAAR LIEFDE IS EN NIETS GEFORCEERD IS VIND IK DAT JE ALS VROUW , OOK MAN TROUWENS , EEN APPELTJE VOOR DE DORST MOET BEWAREN . ZET ALLES GOED OP EEN RIJ VOOR JEZELF , GA NIET ALS EEN VERLIEFDE GEK ACTIES ONDERNEMEN . IK WENS JE VEEL GELUK , VREUGDE EN LIEFDE .

Comments are closed.