Mijn vriendin en haar baby zijn er niet meer – anoniem Nederland

vriendin baby Nederland

Angela uit Nederland heeft pas vernomen dat haar vriendin uit Paramaribo een einde heeft gemaakt aan haar leven. Het erge van het verhaal is dat ze ook haar baby meegenomen heeft.

Angela is er kapot van en ze wil het trieste verhaal van haar vriendin met jullie delen. Ze hoopt ook dat de vader van haar kinderen en zijn nieuwe vriendin dit lezen.  Alleen zodat ze weten wat ze hebben aangericht. Ze heeft ook een boodschap aan andere vaders: Als de moeder van je kinderen om hulp vraagt, help haar aub! En vrouwen: Laat jouw leven en geluk niet afhangen van een man. Lees het verhaal en geef het door aan iedereen. We wensen Angela veel sterkte toe

Ik woon in Nederland

Familie nieuws kan ik een verhaal met jullie delen? Wat ik nu ga vertellen doet pijn. Ja het doet vreselijk pijn. Ik weet ook niet of het verstandig is dat ik dit zo vertel. Maar ik doe het toch want het zit me dwars. Het gaat namelijk over een vriendin van mij uit Paramaribo. Ze is er niet meer. Ze is samen me haar baby overleden. Ze heeft zelf een einde aan het even van haar en haar kindje gemaakt. Allemaal vanwege een man.

Ik schrijf dit omdat ik wil dat die man het verhaal ook leest. Of zijn nieuwe vriendin. Ze gaan precies weten dat het over hen gaat. Alleen zodat ze weten wat ze hebben aangericht. Ik woon zelf in Nederland en heb pas gehoord wat er allemaal met mijn vriendin in Paramaribo is gebeurd. Ik kan het niet zo laten. Het laat me niet los

Samen met haar baby

Waarom? Omdat ze in de steek is gelaten door de duivel zelf. Ze leefde voor die man en voor haar gezin. Ze hebben meer kinderen.  Alles ging goed totdat meneer haar totaal in de steek heeft gelaten zonder iets, geen koperen cent! Voor een andere vrouw.

Mijn vriendin heeft die man gesmeekt om hulp. Desnoods zodat hij die kinderen kon nemen. Om voor ze te zorgen. Op een dag had ze de kinderen bij hem achtergelaten. Ze kon het niet meer aan. Bij hem en die nieuwe vrouw. Maar hij belde de politie om te zeggen dat hij zijn bloedeigen kinderen niet wilde. Hij wilde ze niet. Zijn eigen kinderen hoor. Ze was genoodzaakt om haar kinderen weer te nemen. Uiteindelijk heeft ze die kinderen naar een tehuis gebracht. Ze was ten einde raad. Ze had waarschijnlijk niemand die haar kon helpen. Ze kon de zorg van al die kinderen niet aan.

Haar baby hield ze wel, ze dacht dat ze wel alleen voor de baby kon zorgen. Het was heel erg zwaar. Maar met die baby alleen kon ze intrekken bij een familielid. Niemand wist toen hoe zwaar ze het echt had. Zorgen voor haar baby was ook ontzettend moeilijk. Ze kon zelfs niet behoorlijk haar kindje voeden. Ze gaf de baby soms gewoon warme melk en die baby werd er ziek van. Ze  vroeg dan om paracetamol. Die familielid zei dat ze nooit heeft gezien dat ze haar baby zelf heeft gevoed. Ze had waarschijnlijk geen babymelk. Ik hoorde dat ze soms ook voor een beetje eten bij de buren moest gaan.

vriendin baby Nederland

Genieten met zijn nieuwe liefde

Ondertussen was de vader van haar kinderen lekker aan het genieten met zijn nieuwe vrouw. Hij heeft een baan, maar mijn vriendin durfde ook niet daar te gaan en hem te vragen om geld en hulp. Ze was ook bang voor hem. Bang dat hij haar iets zou aandoen hoorde ik. Mijn vriendin hield al haar zorgen voor zichzelf. Ze hield het geheim. Anders was er zeker wel iemand die haar zou helpen

Uiteindelijk was ze zo radeloos dat ze over is gegaan tot de daad. Ik vind het heel erg wat er met mijn vriendin en haar baby is gebeurd. Ik wil het delen zodat de gemeenschap kan lezen wat een man een vrouw kan aandoen. Ik wil vooral dat die vader leest wat hij de moeder van zijn kinderen heeft aangedaan. Wat hij zijn kinderen heeft aangedaan. Hij had ze in de steek gelaten voor een andere vrouw. Hij heeft helemaal niet naar ze omgekeken en kijk nu wat er is gebeurd.

Geen moeder meer

Hij wilde ze niet nemen, ze had ze in een tehuis gezet. En nu die moeder dood is heeft hij de kinderen toch genomen. Nu wel. Het enige dat moeder van hem wilde was hulp en zorg voor haar kinderen. Voor hun kinderen. Ze wilde hem niet terug. Ze wilde hem ook niet afpakken van zijn nieuwe vriendin. Ze wilde gewoon dat hij haar hielp met de kinderen. Wat mij betreft mag hij zijn hele leven lang dit op zijn geweten dragen.

Ik vind het extra triest voor mijn vriendin omdat ze zelf ook echt een zwaar leven heeft gehad. Haar eigen moeder is niet de jongste. Ze was wel even bij haar in huis gegaan. Maar dat ging niet. Haar moeder heeft het zelf ook niet makkelijk. Echt waar, ik had geen idee dat mijn vriendin zo een zwaar leven had. Ik had het nooit zien aankomen. Niemand waarschijnlijk. Als je haar zag: Echt een vrolijke meid, die zichtbaar veel van haar kinderen hield.

Boodschap

Laat deze brief ook een boodschap zijn voor andere mannen. Denk goed na wat je doet. Een vrouw is geen mat waar je op kan lopen. Ze heeft ook gevoelens, vooral als je samen kinderen hebt. Niet omdat je iemand anders hebt gevonden kun je de moeder van je kinderen zo slecht behandelen. Kijk wat er met mijn vriendin en haar baby is gebeurd. Uit wanhoop heeft ze zoiets gedaan. Ze had niemand bij wie ze kon gaan. Ik kan het nog steeds niet verwerken dat een man de oorzaak is van de dood van mijn vriendin en haar baby. Die andere kinderen groeien nu op zonder moeder.

Maar ook voor de vrouwen wil ik dit verhaal delen. Zorg niet dat je afhankelijk bent van een man. Niet van zijn liefde en ook niet van zijn geld en zorg. Maar de dood is echt nooit een oplossing. Hoor. Bedankt voor het lezen iedereen. Vertel het aan je vriendinnen. Ik ben de mijn kwijt.

Uit privacy voor de kinderen en familieleden zijn een aantal details weggelaten, anders geformuleerd.

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

3 thoughts on “Mijn vriendin en haar baby zijn er niet meer – anoniem Nederland

  1. Het is jou vriendin hoe weet jij niet als een vriendin dat zij zo moeilijk had. Als zij hulp zou vragen los van haar man van buiten af instantie zou ze zeer zeker hulp krijgen vooral de baby . Nouw lijk me sterk dat niemand hulp biet.

  2. 12 jarige Stephanie Mangel. ?? Is ze werkelijk zo jong. En er zijn nog meer kinderen uit deze relatie?

Comments are closed.