Wie mag feesten en wie mag op vakantie? Anoniem Suriname video’s

feestje vakantie

We krijgen foto’s, video’s en heel wat klachten binnen uit de samenleving. Zelfs uit Nederland.

2 van de belangrijkste maatregelen die Suriname heeft getroffen om het aantal besmettingen in toom te houden zijn: NIET FEESTEN en NIET OP VAKANTIE GAAN. Veel mensen willen weten waarom de president wel mag feesten.

We hebben een brief binnengekregen van mevrouw Singh uit Amsterdam die haar vakantie naar Paramaribo moest annuleren. Ze laat ons weten dat ze snapt dat we allemaal willen genieten. Zeker tijdens de feestdagen. Maar de president en de VP moeten het juiste voorbeeld geven. Dan pas gaat de rest volgen. Heeft ze gelijk? Of gelden er andere regels voor de president, de VP en hun familieleden. Ze zijn toch de baas van het land? Video – Luister ook naar een reactie van minister Albert Ramdin over het ‘feestje’ van de president. Hij zegt namelijk dat de president niets verkeerds heeft gedaan. Kijk ook naar wat andere binnengekomen video’s. Wat is jouw mening hierover.

Hallo FamilieNieuws,

Ik ben mevrouw Rubia Singh uit Amsterdam Nederland. Ik volg al een tijdje de ontwikkelingen in Suriname. Al maanden voorspel ik dat het de verkeerde kan opgaat met mijn land. Er zijn namelijk 2 regels waar men zich niet aan kan houden: 1 is afstand houden en de tweede is niet feesten.

Gisteren zag ik beelden voorbij komen van een hele hoop feesten in mijn land. Mocht u ze niet hebben. Ik stuur ze mee. Ik wil bij deze de president iets zeggen: Meneer de president. Ik snap dat u de baas bent van een land. Maar u hebt daarmee ook een voorbeeld functie. U moet het juiste voorbeeld geven.

Hoe kunt u de mensen van uw land zeggen om thuis te blijven, afstand te houden en mondkap te dragen terwijl de voorbeeldfiguren dat ook niet altijd doen. Het is heel storend voor ons om te zien vanuit Nederland. Want het lijkt erop dat mensen juist vanwege jullie gedrag, nu wangedrag beginnen te vertonen.

Tevens doen jullie alsof wij, in Nederland, de ziekte hebben gebracht naar Suriname. Ik moest vanwege de maatregelen mijn reis naar Paramaribo annuleren. Ik kan mijn familie niet zien. Dus het deed me wel pijn toen ik de beelden zag van de dochter van de Vice President die gewoon op vakantie is gekomen vanuit Amsterdam naar Paramaribo. En het ergste vond ik dat haar vader het goedkeurde. Hoe is dat mogelijk? Ik zoek geen ruzie. Ik wil graag dat u het uitlegt. Misschien tijdens de volgende persconferentie. Zodat ik en alle andere mensen het begrijpen.

Als u tegen mij zegt dat u en de VP mogen doen wat jullie willen omdat jullie de baas zijn van het land. Dan zal ik dat maar moeten accepteren. Maar ik hoop dat jullie mijn brief lezen want ik vind het echt niet kunnen dat niet alle regels gelden voor een ieder.

De maatregelen zijn erg. Hier in Nederland hebben we het ook niet makkelijk. Maar mijn geliefde mensen in Suriname, houden jullie je aub eraan. Corona is vreselijk. Ik heb mensen zien doodgaan. Laat het niet uit de hand lopen in Suriname. Maar echt, mijn vraag aan de bazen van het land is: Geven jullie aub het juiste voorbeeld. Mensen kijken tegen u op. Ik, als Hindoestaanse Surinamer, ben dolblij om u als president te zien van het land. Maar ik ben tegelijkertijd ook erg trots op Ronnie Brunswijk als VP. Stelt u mij aub niet teleur.

@FamilieNieuws, kunnen jullie ervoor zorgen dat de president mijn brief leest. Dank jullie wel.

Reactie Albert Ramdin

Video reactie van Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken over het nieuwjaars ‘feestje’ van president Chan Santokhi. De minister zegt dat het geen feest was. Er kwamen mensen langs die de president een gelukkig nieuwjaar wilden toewensen. De minister benadrukt de bevolking om zich niet in te laten met FAKE NEWS. Luister naar hetgeen hij nog meer zegt en geef het door aan een ieder

Video’s

Bekijk hier onder een aantal binnengekomen video’s

‘De president is de president van het land. Hij is bekend. Hij heeft een groot netwerk. Personen gaan zoals dat gebeurt bij elke familie, graag langs om even te feliciteren. Dat is ook gebeurd, het is inderdaad zo dat de president personen heeft mogen ontvangen voor een korte tijd om hem te feliciteren. En dat is gebruikelijk voor onze samenleving’. Aldus Ramdin
Bekijk de video vanaf minuut 1.28.01

Surinamers zijn creatief. Gelukkig kunnen we er ook wel een beetje om lachen:

De VP spreekt de gemeenschap toe na bovenstaand antwoord over zijn dochter:

Disclaimer: Let op: Dit is de kant van het verhaal en de mening van mevrouw Singh. Dit is haar persoonlijke ervaring. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. De minister n de VP hebben min of meer al gereageerd op het verhaal. Uiteraard is een ieder vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem