66 nieuwe besmettingen in Suriname – Video’s – Isolatie in hotel Paramaribo

“De cijfers kloppen niet! De regering liegt! Covid bestaat niet! De ziekenhuizen zijn leeg!” De samenleving is achterdochtig. 

Maar ondertussen blijven sommige van ons feesten. En houdt niet iedereen zich aan de coronamaatregelen. Bekijk de binnengekomen video’s. Zat jij er ook tussen? We moeten niet raar opkijken als het aantal positieven de komende weken gaat stijgen. Kirpalani’s heeft overigens bekend gemaakt dat ze vanaf morgen weer open zijn. Maar de scholen blijven voorlopig dicht.

[quads id=1]

Video – Minister Ramadhin verwacht wel dat er de komende weken een “inhaalslag” van positief geteste personen zal zijn, dit vanwege de feesten en samenscholingen die er in de afgelopen dagen zijn geweest. We hebben allemaal de verschillende video’s voorbij zien komen op social media. De minister geeft aan hoeveel mensen er nu in het ziekenhuis en op de IC liggen. Er zijn echter meer isolatieplaatsen nodig. Hotel Residence Inn in Paramaribo zal ook weer worden gebruikt hiervoor. Bekijk de video en geef het door aan een ieder!

[quads id=1]

Er zijn vandaag 188 testen gedaan in Suriname en daaruit zijn 66 nieuwe besmetting gekomen. En we hebben op dit moment 399 BEVESTIGDE active cases in ons land. Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

kirpalani Paramaribo

Morgen gelden er een aantal nieuwe maatregelen: Scholen blijven dicht, feestjes VERBODEN en geen vakantie vluchten naar Suriname – video

Besmettingen Suriname

Bekijk onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt op de officiële Covid-19 Suriname website. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

[quads id=1]

Lees ook: Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

vakantie Suriname Nederland test

Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Ic bedden in Suriname

Minister Ramadhin kondigt uitbreiding bed- en isolatiecapaciteit aan. De regering werkt eraan om deze week nog de bed- en isolatiecapaciteit op respectievelijk de verpleegafdelingen van ziekenhuizen en Residence Inn uit te breiden. Dit gaf minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid te kennen tijdens de COVID-19-persconferentie op zaterdag 2 januari 2021.

Landelijk bedraagt de Intensive Care-capaciteit 40 bedden, waarvan momenteel 9 bezet zijn. Verder liggen er totaal 96 personen op de verpleegafdelingen van het Regionaal Ziekenhuis Wanica en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hotel Paramaribo

[quads id=1]

Minister Ramadhin zegt dat er, voor wat de verpleegafdelingen betreft, continu wordt gewerkt aan het vergroten van de capaciteit van 103 naar 168 bedden in de eerste week van januari. Ook de isolatiecapaciteit zal deze week nog worden uitgebreid. Met name de isolatie-unit van Hotel Residence Inn Paramaribo zal worden vrijgemaakt en daar kunnen ongeveer 130-150 plekken gecreëerd worden. Momenteel is 54% van de beschikbare isolatieruimtes bezet.

Minister Ramadhin verwacht dat er de komende weken een “inhaalslag” van positief geteste personen zal zijn, dit vanwege de feesten en samenscholingen die er in de afgelopen dagen – te weten Kerst en oud/nieuwjaar – zijn geweest.

Hij doet daarom een oproep aan de samenleving om zich in geval van symptomen te laten testen. “Er is genoeg testmateriaal en er zijn voldoende plekken om te testen.”

[quads id=1]

Video’s

Lees ook: Video – Extra informatie hotel- thuis- quarantaine en lijst securitybedrijven voor reizigers

We blijven feesten

Voor de mensen die zich afvragen hoe het komt dat de cijfers stijgen:

Bekijk hier de video van de tent in het hotel te Paramaribo:

Vandaag is 2 januari 2021 was er een persconferentie. Je kunt hem hieronder (nogmaals bekijken). Geef het door aan iedereen zodat we allemaal op de hoogte zijn van de maatregelen die vanaf MORGEN zullen geleden.

[quads id=1]

[quads id=1]

Bekijk de video via Facebook:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. ( appen op +31685421200 ). Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland