Scholen blijven dicht, feestjes VERBODEN en geen vakantie vluchten naar Suriname – video

scholen Suriname vakantie

[quads id=1]

Bekijk hier de lijst met alle 10 maatregelen die gelden tot en met 16 januari 2021. Bekijk ook de persconferentie die nog steeds gaande is. Geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Persconferentie

COVID-19-maatregelen 3 januari tot en met 16 januari. Minister Amar Ramadhin heeft tijdens een zaterdag 2 januari 2021 belegde COVID-19-persconferentie de maatregelen voor de komende twee weken bekendgemaakt. Vanaf zondag 3 januari 2021 tot en met zaterdag 16 januari 2021 gelden de volgende maatregelen met betrekking tot COVID-19:

[quads id=1]

Maatregel 1: Het Uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur in de avond tot 05:00 uur in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2: Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend.

Maatregel 3: Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de COVID-19-maatregelen.

Lees ook: Live video – Scholen blijven dicht! Maatregelen voor Suriname vanaf MORGEN

Maatregel 4: Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

[quads id=1]

Maatregel 5: Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6: In de periode van 3 januari 2021 tot en met 16 januari 2021 zijn de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, gesloten: Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging; afhalen blijft mogelijk tot 7 uur pm en levering tot 10 uur pm; nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke; bordelen; bars; recreatie-oorden; casino’s; gok- en vermakelijkheidsgelegenheden; kansspelkantoren; sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden; contactberoepen, waaronder kappers, kapsalons en barbershops. Met uitzondering van medische beroepen

[quads id=1]

Maatregel 7: De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits: a) Wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en b) Uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

vakantie Suriname Nederland test
Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Maatregel 8: Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Maatregel 9: Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

[quads id=1]

Maatregel 10: Alle overheidskantoren en scholen zullen in de periode van 3 januari 2021 tot en met 16 januari 2021 worden gesloten. Dit besluit zal tussentijds worden geëvalueerd. De essentiële diensten bij de overheid blijven onder aangepaste condities open.

De algemene maatregelen blijven van kracht;

1.Draag uw mond en neus bedekking

2.Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht.

3.Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

[quads id=1]

Opmerking: De Centrale markt en de zogeheten noodmarkt te Poelepantje blijven gesloten tot 9 januari ter implementatie van de COVID-19-protocollen voor markten.

Video

Vandaag is 2 januari 2021. Bekijk hier de video met de persconferentie. Deze is nu nog bezig: Geef het door aan iedereen zodat we allemaal op de hoogte zijn van de maatregelen.

[quads id=1]

[quads id=1]

Bekijk de video via Facebook: