Mevrouw Sakinem Kasansoepingi is vandaag 100 jaar geworden in Suriname – foto’s

100 Jaar Suriname

Een fantastisch bericht uit Suriname

Op 1 januari 1921 werd ze geboren in Indonesië en toen ze 10 jaar was verhuisde ze naar Suriname. Ze heeft zelf geen kind mogen baren maar is wel gezegend met een kind.

En zoals je ziet is ze gezegend met een groot en liefdevol gezin.  Bekijk het bericht om meer te lezen over mevrouw Sakinem die vandaag 100 jaar is geworden. Bekijk de vele foto’s. Helpen jullie mee met de felicitaties?

1 januari 1921

Het District Wanica Zuid-Oost in Suriname heeft in 2021 de eer om als 1e van het jaar een 100 jarige te verwelkomen. In deze gaat het om mevr. Kasansoepingi Sakinem, geboren in Indonesië op 1 januari 1921.

10 jaar

Op 10 jarige leeftijd, dus in 1931 kwam ze naar Suriname als een Indonesische burger. Ze heeft in Suriname een nieuw bestaan opgebouwd, wat tevens ook haar nieuwe thuisland is geworden. Naderhand is zij gehuwd, maar heeft ze geen kinderen mogen baren. Wat ze wel in der leven heeft gedaan, is om haar kinderloosheid weg te drukken d.m.v. het adopteren van een kind ( dochter ).

Niet naar school

Door omstandigheden destijds was er geen plaats om naar school te gaan. De familie moest het hebben van de landbouw waar zij ook mee hielp. Op haar 30e is ze buitenshuis gaan werken en wel op plantage Waterland te Domburg, die koffie en cacao produceerde.

Verder mag vermeld worden dat mevr. Kasansoepingi die op Domburg woont op haar huidige woonplaats bekend staat als BAH ( OMA ) Toemboe. De gezondheidstoestand van BAH Toemboe is redelijk, alleen haar gehoor is verminderd.

President

Acte de presence namens de President van de Republiek Suriname en de First lady waarbij haar de gebruikelijke enveloppe, een bloemstuk en ingelijste foto werd overhandigd door de Districtssecretaris dhr. Dompig Stephen en vergezeld was van de Districtssecretaris mevr. Burleson Chermien die de Districtscommissaris dhr. Goelaman M.S. vertegenwoordigden.

Bekijk de gedeelde foto’s

Foto’s en tekst van het feestje afkomstig van BIC Wanica Zuid-Oost