De corona situatie in Nederland, de vakantie eilanden en onze buurlanden – video

Voor de geïnteresseerden: Niet alleen in ons Suriname stijgt het aantal coronabesmettingen. Het lijkt erop dat meer landen op dit moment in een coronapiek zitten. 

[quads id=1]

Curaçao is 2021 begonnen met 2 nieuwe coronadoden en in Nederland waren dat er bijna 100 vandaag.  Bekijk het bericht voor meer informatie.

Wil je ook weten hoe de huidige situatie is op Aruba en onze buurlanden Brazilië, Frans Guyana en Guyana? Bekijk het bericht en geef het door aan belanghebbenden. Bekijk een trieste video over de situatie in Brazil. Kijk mee op de IC tijdens de jaarwisseling. Zal de wereld in 2021 eindelijk  verlost worden van corona of houdt het nog lang niet op?

[quads id=1]

Op Curaçao

In Suriname zijn we vandaag begonnen met een nieuwe coronadode. Daarmee komt het totaal van coronadoden op 123. 6277 mensen zijn hier in totaal besmet geraakt. Op vakantie eiland Curaçao gaat het ook nog niet zo best. Ze zijn het jaar 2021 vandaag begonnen met 2 coronadoden. Het totaal van het aantal coronadoden op het eiland komt hiermee op 16.

[quads id=1]

Vandaag werden 29 nieuwe besmettingen genoteerd uit 622 afgenomen testen. 25 patiënten zijn vandaag genezen verklaard. Het totaal van de positieve testen op Curaçao sinds de uitbraak van het coronavirus is 4289. Op dit oment zijn 1323 mensen ziek.

Nederland

Nederland heeft vandaag 8.215 nieuwe coronabesmettingen erbij gekregen. Dat zijn er fors minder. De daling heeft vermoedelijk te maken met het feit dat er ook een stuk minder testen zijn afgenomen. Namelijk 40.000. Vanaf 15 december geldt er een zware lockdown in Nederland, maar het is nog iets te vroeg om de effecten daarvan te meten. Vandaag zijn er 98 coronadoden gemeld in Nederland. In totaal zijn er nu 805 duizend mensen positief getest en meer dan 11 duizend zijn overleden.

[quads id=1]

Onze buurlanden

In Brazilië

Wil je weten hoe de huidige situatie is in Brazilië, Aruba, Frans Guyana en Guyana? Bekijk onderstaande foto’s en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Bekijk een trieste video over de situatie in Brazilië

[quads id=1]

Kijk mee op de ic in Brazilië tijdens de jaarwisseling