Eerste Surinaamse van 2021 geboren in ’s Lands Hospitaal Paramaribo – foto’s

We beginnen vandaag met het mooiste nieuws van het jaar!
De eerste Surinamer (it’s a girl) van het jaar 2021 heeft het licht gezien in ’s Lands Hospitaal te Paramaribo.

Veel van ons zijn ook geboren in het ziekenhuis of zijn er bevallen. Jij ook? Het ’s Lands Hospitaal staat namelijk bekend om de vele bevallingen. We wensen de ouders van alle nieuwjaarbaby’s (sommige mama’s zijn nog aan bevallen) heel veel geluk met hun kindje. Weet je dat er 8 baby’s geboren zijn in het ’s Lands tijdens de kerst? De felicitaties aan mama Stephanie Drielingen en Henkiline Amato. Bekijk de foto’s daarvan.

Swiet watra

Terwijl velen van ons genoten van lekker eten, vuurwerk, een gebed, swiet watra of een ander moment van bezinning zaten er een paar mama’s te ‘pushen’. Het eerste kindje, een meisje, werd om 12 minuten over 12 geboren in het ’s Lands Hospitaal te Paramaribo (voor zover we weten was dat de eerste). En zij is niet de enige die vandaag geboren is, of nog geboren moet worden. Alleen al in het ’s Lands hospitaal zijn er tot 10 uur vanmorgen 4 kindjes geboren. Meer info volgt nog. We wensen alle ouders veel geluk met hun kroost.

RKZ ziekenhuis

2020 heeft niet alleen maar ellende gebracht hoor. Er zijn ook heel wat kindje geboren in Suriname. Er waren 3556 kindjes in het s Lands Hospitaal geboren, het Diakonessenhuis mocht 2135 kinderen verwelkomen en 1276 kinderen zagen het levenslicht in het RKZ ziekenhuis.

Acht kerstbaby’s in ’s Lands

Surinames oudste ziekenhuis ,waar het meeste aantal baby’s per jaar geboren wordt, telt dit jaar 8 kerst baby’s. Niet minder dan 5 baby’s zagen het licht op eerste kerstdag, waarbij de eerst geborene zich om 05.16 uur aandiende. Een zoontje voor mevr. Stephanie Drielingen. Het overige viertal bestond verder uit 2 jongens en 2 meisjes.

2de kerst

Op tweede kerstdag zijn er 3 baby’s geregistreerd, onder wie 2 meisjes en een jongen. De zoon van mevr. Henkiline Amato was om 07.54 uur de eerst geborene van die dag. Tot dat moment telde ’s Lands Hospitaal 3.496 aantal baby’s voor 2020. Op zich is dat al een prestatie, waarbij het record van vorig jaar reeds is verbroken.

Bestuur, directie, staf en personeel van ’s Lands Hospitaal feliciteren de ouders en gemeenschap met de komst van deze prachtige nieuwe Sranan sma.

baby ziekenhuis Paramaribo baby ziekenhuis Paramaribo

Info van DBS Suriname en facebook ’s Lands hospitaal