2 broers overleden door Corona in Nederland – anoniem Paramaribo

broers Nederland

Hallo FamilieNieuws. Ik ben Sita. Ik wil graag mijn verhaal delen met de gemeenschap. In Suriname, maar ook met de mensen in Nederland. Ik zie dat men het coronavirus niet serieus neemt. Ik verzoek een ieder om dat wel te doen.

[quads id=1]
Lees ook: Video – Raisa uit Suriname is besmet geraakt – Ervaring van een ex- patiënt

Want het coronavirus heeft onze familie totaal gebroken. Ik ben namelijk niet 1 maar 2 broers het afgelopen jaar verloren. Lezen jullie aub mijn verhaal en jullie mogen het ook delen met anderen.

Mijn verhaal

[quads id=1]

broers Nederland

Hallo ik ben Sita. Ik woon in Paramaribo. Een deel van mijn familie woont in Nederland en een deel in Suriname. Mijn familie heeft het door de jaren heen heel zwaar gehad. We hebben regelmatig afscheid moeten nemen van familieleden.

Lees ook: Video – ‘Ik lag op de intensive care van Wanica ziekenhuis’ – Ervaring van een besmette persoon in Suriname

Dit jaar begon corona

[quads id=1]

Ik merk dat men niet wil geloven dat corona bestaat, ik was altijd voorzichtig en ben nog steeds voorzichtig. Ik heb suiker, bloeddruk en lijdt ook aan depressie. Ik heb veel meegemaakt. En ik had niet gedacht dat 2020 ook zo een rampjaar voor ons zou zijn. Ik ben namelijk 2 broers verloren. Ze raakten beiden besmet met het coronavirus. Ze zijn binnen 2 weken na elkaar overleden. Ze waren beiden net begin 60. Onwerkelijk en nog steeds niet te bevatten voor ons als familie

Hij had kanker

Lees ook: Over de dood van mijn broer Ricky – ervaring van een ex-patiënt

Mijn ene broer die was al ziek. Hij had kanker. Ik was al zo verdrietig daarover. Ook omdat hij in Nederland woonde en ik in Suriname. Ik kon niet bij hem zijn. We hadden goed contact, appen en bellen. Mijn broer belde me in april. Een video call. Het was zo een verdrietig gesprek. Ik kon alleen maar huilen. Hij had kanker. En ik was zo droevig. Ik bleef maar huilen. Maar hij lachte en zij me dat ik niet hoefde te vrezen. Niets zou hem overkomen. Er zou niets gebeuren. Hij zou ons nog komen opzoeken.

Andere broer

Lees ook: ‘Ik lag in het ziekenhuis in Paramaribo’ – Ervaring van een ex-patiënt in Suriname

In mei kregen we vanuit Nederland de boodschap dat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Natuurlijk was het schrikken voor ons. Vooral hoe hij zo ver was. 2 dagen later hoorden we dat een andere broer van mij ook besmet was geraakt met het coronavirus. Die twee zijn rond dezelfde leeftijd. Broer nummer twee was niet echt ziek. Ja, hij had wel suiker maar niet ernstig en verder had hij nergens last van.

[quads id=1]

Ongelofelijk. Alles ging zo snel. 2 dagen later kwam mijn eerste broer, die met kanker, te overlijden. Het was een hele nare verrassing voor ons. Niet te geloven en 10 dagen later overleed mijn andere broer. Ineens waren mijn 2 broers dood. Door corona. Ik kan het nog steeds niet geloven. En nu het einde van het jaar nadert besef ik wat een verlies wij als familie hebben geleden in 2020.

Beiden overleden

Lees ook: Franse ambassadeur Joly besmet met coronavirus in Suriname – Danielle Veira in quarantaine

Ik was niet in staat om naar Nederland te gaan om mijn broers te zien of aanwezig te zijn bij de uitvaart. Ontzettend moeilijk is dit allemaal voor mij en mijn familie. Het doet me nog steeds zoveel pijn dat mijn broers opeens weg zijn. Beiden overleden door die corona. Ze zijn besmet geraakt en ze zijn weg. Binnen een paar weken.

[quads id=1]

Lees ook: Video gesprek met DC Yvonne Pinas vanuit RKZ ziekenhuis Paramaribo – Zij is ook besmet

Ik lees en ik zie dat mensen denken dat corona niets is. Misschien is dat zo voor sommige mensen. Maar voor mijn twee broers was het wel iets. Voor onze familie was het wel iets. Mijn broers zijn dood. Ik wil een ieder graag 1 ding zeggen: corona staat niet op je voorhoofd geschreven. Je weet niet wie wel en wie niet besmet is. En je weet ook niet hoe het gaat zijn voor jou en je geliefden. Wees aub voorzichtig. Die pijn die wij als familie nu voelen, dat wens ik voor niemand.

2020 is voorbij

Lees ook: Video – Dwayne “The Rock” Johnson ook besmet geraakt met Covid

Ik ben blij dat ik mijn verhaal mocht vertellen. 2020 was niet goed voor ons. Corona was niet goed voor ons. Die pijn, daar gaan we als familie mee moeten leren leven. Zorg ervoor dat jullie niet in onze schoenen hoeven te staan. Groeten van Sita

[quads id=1]

Andere verhalen

Lees ook: Video gesprek met DC Jeroe vanuit isolatie hotel te Paramaribo – Hij is besmet en vertelt zelf zijn verhaal

Lees ook: Kolonel Jerry Slijngard ook positief getest – NCCR Suriname – video’s

Lees ook: Besmette vrouw krijgt baby in ’s Lands Hospitaal Paramaribo – video’s

[quads id=1]

2 thoughts on “2 broers overleden door Corona in Nederland – anoniem Paramaribo

  1. Mensen delen hun verhalen en soms ook hun eigen ervaring. En ondanks hun pijn en verdriet nemen zij de tijd om ons bewuster te maken over Corona. Neem hun adviezen ook ter harte. Je hoort en leest wat een minuscuul virus dat je zelf niet met je blote ogen kunt zien kan aanrichten. Wees voorzichtig, houd je aan de maatregelen en neem dit serieus. Nog even volhouden. Stay safe!

  2. I’M SO SORRY FOR YOUR LOSS .
    GOD BLESS YOU AND YOUR FAMILY .

    CORONA BESTAAT MENSEN , WEES DANKBAAR ALS JE ER NIET MEE TE MAKEN KRIJGT , WEES VERSTANDAG , HANDEL VERSTANDIG, , DENK AAN DEGENE WIENS VERDRIET WIJ NIET KUNNEN WEGNEMEN , DENK AAN HUN VERLIES . CORONA LOERT !!!!

Comments are closed.