Man levend verbrand na het borrelen – politie Suriname

Bizar: Vlak voor zijn dood belde hij zijn zoon met video. En vertelde hem dat hij is gekapt. Hij sloot zichzelf op in de container. Die in brand werd gestoken. Zijn verkoolde lichaam werd teruggevonden.

Bekijk het officiële politiebericht omtrent een borrel die geëindigd is in de dood. Bekijk de identiteitsgegevens van het slachtoffer. Geef het door aan belanghebbenden. Wij condoleren de nabestaanden. Wil je ook je medeleven achterlaten? Dat kan.

Lichaam in container

Politie Suriname schreef:

Verkoold lichaam aangetroffen in uitgebrande container; verdachte aangehouden. De politie van Paranam deed, op 26 december jl. na een melding van zware mishandeling en brandstichting, het Casipora gebied aan. De politie en ook de brandweer die op locatie arriveerden, troffen twee afgebrande containers en een verkoold lichaam in één van die containers, aan.

Borrelen

Uit verklaringen blijkt dat de 54-jarige Oemakant, de verdachte F.S. (41 jr.) en twee andere werknemers zaten te borrelen. Op een bepaald moment vertrokken de twee andere werknemers met een ponton om andere werkzaamheden te gaan verrichten en lieten Oemakant en F.S. achter. Een tijd daarna belde Oemakant zijn zoon met de mededeling dat hij door F.S. was gekapt en dat hij zichzelf in zijn wooncontainer in veiligheid had gebracht.

Oemakant zei ook dat hij de ingang van de container van binnenuit had gebarricadeerd. Na het videogesprek tussen Oemakant en zijn zoon schakelde deze via het Command Center de politie in.

Hulp roepen

Intussen kwamen de twee andere werknemers terug en werden zij door F.S. die nog met een scherp voorwerp te keer ging bedreigd. Uit vrees renden zij weg en zochten hulp bij andere werknemers. Bij terugkeer van de arbeiders stonden twee containers, waaronder die waarin Oemakant zich bevond, in lichter laaie.

Opgesloten

Het verkoold lichaam van Oemakant is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op maandag 28 december de verdachte F.S. aangehouden, waarna hij werd voorgeleid en in verzekering is gesteld.

Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

oemakant Kalidien oemakant Kalidien