Sieraden van Surinaamse studente Sumanta Bansi gevonden – opsporing Nederland – video’s

Bansi moeder Nederland Suriname

“Vader en zoon hebben gezegd dat ze op vakantie was naar Dubai. Dat is nonsens, ik sprak haar elke dag!” Dat zegt de moeder van Sumanta Bansi.

Er is weer wat meer bekend in de zaak omtrent de in Nederland vermiste 23-jarige studente uit Suriname. Haar sieraden zijn gevonden. Vader  ‘Opa Dwarka’ en zoon Mandodj bij wie ze logeerde zitten nog steeds opgesloten. Bekijk het bericht voor meer informatie en lees wat buurtbewoners zeggen over opa. Opa zei: “Daar begin ik nooit meer aan, iemand in huis halen.” Bekijk de video’s omtrent de zaak

Bansi uit Suriname

Sieraden van verdwenen Sumanta zijn gevonden in huis in Hoorn waar zij verbleef. De politie van Nederland heeft in het huis in Hoorn waar de 23-jarige Sumanta Bansi uit Suriname in 2018 woonde sieraden gevonden van de studente. Dat schrijft de Telegraaf. De vrouw is nog steeds spoorloos. Ze was zwanger toen ze verdween. Inmiddels zijn twee mannelijke bewoners van het huis opgepakt. Het gaat om vader  ‘Opa Dwarka’ en zoon Mandodj .

Bansi moeder Nederland Suriname

Vakantie naar Dubai

Volgens de krant zouden bij een doorzoeking van het huis kettingen en een horloge zijn gevonden. Haar moeder noemt de vondsten opmerkelijk: “Toen mijn dochter in februari 2018 verdween, beweerden vader en zoon dat Sumanta op vakantie naar Dubai was gegaan. Dat was volstrekte nonsens, want ik sprak haar elke dag en ze heeft er nooit iets over gezegd.”

Ze vervolgt: “Als Sumanta daadwerkelijk vrijwillig was vertrokken, dan had ze zeker haar sieraden meegenomen. En waarom hebben ze mij de spullen niet eerder gegeven?”  Dat zegt de moeder tegen de Telegraaf.

Buren reageren geschokt

Vorige maand zijn ‘Opa Dwarka’ en zoon Mandodj door de politie gearresteerd. De buurtbewoners reageren geschokt. Het idee dat ‘de opa’, een bekende, erbij betrokken is, is wel dubbel zo erg.

‘De opa’ waarbij zij verbleef wordt in de straat gezien als een vriendelijke man. De vermoedelijke betrokkenheid bij de verdwijning van Sumanta Bansi roept dan ook verbazing op. “Ik vind het wel vreemd. Stel dat het waar is, dan had ik dit nooit achter hem gezocht”, vertelt een buurman.

Opa

Ze waren erbij toen de politie ‘de opa’, zo noemen we hem altijd, kwam ophalen.” Volgens de buurman liet de man zich rustig meenemen.

“Stel dat het waar is, dan had ik dit nooit achter hem gezocht”

“Ik ken hem wel, ik spreek hem regelmatig”, vertelt de buurman uit een huis verderop. “Het is een aardige man, maar het blijft een merkwaardig verhaal dat Sumanta verdween en zij pas acht maanden later aan de bel hebben getrokken.” De man heeft Sumanta nog wel gekend van een praatje op straat, en toen ze verdween heeft hij het er zelfs wel eens met ‘de opa’ over gehad. “Hij zei; daar begin ik nooit meer aan, iemand in huis halen.”

Een lieve meid

De arrestatie doet wel wat met de buurt. Sumanta kende de buurman ook.  Hij sprak haar soms op straat en kende haar als een lieve meid. “Omdat ik haar meerdere keren gezien heb – en ook dat ze zwanger was – vind ik het wel bizar dat ze zomaar verdwenen is en waarschijnlijk ergens dood ligt, begraven.” Lees hier meer

Eerdere berichten en video’s

Video’s

Bekijk de eerder video’s omtrent deze ernstige vermissingszaak: