Vader in Amsterdam maakt einde aan leven van zijn dochter en zichzelf

Amsterdam vader

“Het meisje was een vriendin van mijn dochter”, zegt een verdrietige buurtbewoner. Een zeer triest bericht uit Amsterdam.

Een 52-jarige vader uit Amsterdam heeft besloten om uit het even te stappen. Hij heeft zijn 14-jarige dochter meegenomen. De politie heeft de twee lichamen in een woning in Amsterdam aangetroffen. Er is een afscheidsbrief gevonden. Bekijk het bericht voor meer informatie

Politie Amsterdam schreef: In een woning aan de eerste Atjehstraat zijn rond 12.15 uur twee levenloze lichamen aangetroffen. De een is een volwassen man en de ander een tienermeisje. Beiden moeten nog geïdentificeerd worden. Beiden zijn vermoedelijk door vuurwapengeweld om het leven gekomen.

Er is een afscheidsbrief aangetroffen. De familie is op de hoogte gebracht van deze droevige gebeurtenis. Rechercheurs van District Oost en specialisten van Forensische Opsporing doen onderzoek. Het onderzoek in de woning zal, zoals gebruikelijk, vele uren in beslag gaan nemen.

De politie heeft zojuist in Amsterdam een overleden man en een overleden meisje aangetroffen in een woning in de Eerste Atjehstraat. De man is 52 jaar oud en het meisje is 14 jaar oud. De identiteit van het overleden meisje is nog niet bekend maar het is vermoedelijk de 14-jarige dochter van de man.

Buurtbewoners reageren geschrokken. Het Parool meldt: Op het moment dat de lijkwagen de straat in rijdt, komt de overbuurman naar beneden. ,,Het meisje was een vriendin van mijn dochter”, zegt hij zachtjes. Volgens hem waren de moeder en de vader gescheiden.

Het gaat, volgens de man, om het bovenste appartement. Het meisje was rond de veertien, vijftien jaar oud. ,,Normaal zie je dit alleen maar op het nieuws”, zegt een ander. ,,En nu gebeurt het hier in de straat.”

Voor de mensen in Nederland: Voor hulp of vragen over zelfdoding kun je terecht bij de landelijke hulplijn ‘113 Zelfdoding preventie’. Via de telefoon op 113 en 0800-0113 of chat op 113.nl.