Vliegen van en naar Paramaribo? Lees de bekendmaking!

vliegtuig vakantie Paramaribo Amsterdam

Kan ik naar Suriname voor een begrafenis? Mijn moeder is ziek, mag ik haar opzoeken in Paramaribo? Heb ik een reisverzekering nodig? Mag ik wel vanuit Suriname op vakantie naar het buitenland?

[quads id=1]

Meerdere vragen die we binnen hebben gekregen naar aanleiding van de nieuwe strengere maatregelen. Lees de volgende informatie: Het betreft de nieuwe aangepaste regels en procedures omtrent (repatriatievluchten) reizen van en naar Suriname.  Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn

[quads id=1]

Let op: Alleen passagiers die toestemming hebben om af te reizen naar Suriname mogen het vliegtuig in

Reizen van en naar Suriname

Hierbij een bericht afkomstig van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Regels en procedures met betrekking tot repatriatievluchten

[quads id=1]

Naar aanleiding van de toename van het aantal covid-19 besmettingen in Suriname, heeft de regering van Republiek Suriname op 23 december 2020 besloten, de status van de vluchten uit de volgende hoog risicolanden; Brazilië, Nederland, de Nederlandse Antillen en Amerika, te wijzigen naar Repatriatie vluchten. Er gelden in dat kader andere maatregelen.

Reisverzekering

[quads id=1]

1 van de voorwaarden om Suriname binnen te komen is het overleggen van een medische verzekering met daarin opgenomen een Covid-19 kosten dekking. Personen die geen medische verzekering met een daarin opgenomen covid-19 kostendekking kunnen overleggen, worden aansprakelijk gesteld voor alle medische kosten die gepaard gaan met een eventuele covid-19 besmetting. Een verklaring zal in dit kader moeten worden ondertekend.

Vakantie NIET toegestaan

Reizen vanuit Suriname “outbound” voor vakantie naar andere bestemmingen wordt afgeraden en zal niet toegestaan worden

Bekijk onderstaande brieven, afkomstig van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg Suriname (BOG), voor alle andere belangrijke informatie en geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn en hiermee rekening kunnen houden.

[quads id=1]

vliegtuig KLM SLM

Lees ook: Bekendmaking Nederlandse Ambassade Paramaribo voor reizigers naar Amsterdam

vliegtuig KLM SLM

[quads id=1]

vliegtuig KLM SLM

Lees ook: Ik moet meer dan SRD 6000 EXTRA betalen om naar huis te vliegen – Amsterdam naar Paramaribo

vliegtuig KLM SLM

Lees ook: GEEN toestemming voor vakantie van en naar Paramaribo -Video

vliegtuig KLM SLM

[quads id=1]

vliegtuig vakantie