Help me please. Ik wil verhuizen naar Nederland – anoniem Paramaribo

Paramaribo Nederland verhuizen

De 24-jarige, vrijgezelle en kinderloze Shanoe uit Paramaribo heeft maar 1 droom: Ze wil verhuizen naar Nederland, ze wil Nederlander worden en het liefst trouwen en kinderen krijgen met een Nederlander. Maar hoe? Kunnen jullie haar helpen met advies?

[quads id=1]

Lees haar verhaal, ze legt uit waarom ze het niet meer ziet zitten in Suriname. Snappen jullie haar wel? Of is Nederland ook niet alles? Gaat ze spijt krijgen?

[quads id=1]

Shanoe uit Paramaribo

Anoniem – Mijn man wil perse naar België verhuizen maar ik twijfel

Lieve FamilieNieuws, Ik ben Shanoe, en ik ben 24 jaar. Ik hoop dit jaar af te studeren. Ik heb maar 1 droom en dat is naar Nederland verhuizen. Ik wil Nederlander worden. Trouwen met een Nederlandse man, het liefst een blanke en veel kinderen krijgen. En eindelijk gelukkig daar leven. Ik ben heel erg ongelukkig hier in Paramaribo.

Anoniem ~ Mijn vakantie liefde wil niet meer emigreren naar Nederland ~ Suriname

Naar Nederland verhuizen

Mensen gaan me misschien kwalijk nemen. Ik hou wel van Suriname. Maar ik zie gewoon geen vooruitgang. Als sinds ik 10 jaar ben (mijn buren zijn toen verhuisd naar Nederland) droom ik al van een leven in Nederland. Ik was er bijna. Ik was verliefd geworden op een heer uit Holland. Ik was 16 jaar. Ik zou naar Nederland gaan maar mijn ouders wilde niet. Die man was te oud. Mijn vader is inmiddels overleden maar ik heb wel spijt dat ik niet ben gegaan.

[quads id=1]

Mijn vriend is stiekem bezig naar Nederland te emigreren ~ Suriname

Uiteindelijk was het misschien wel beter. Het was een Hindoestaanse heer die alles voor me zou regelen. Hij was verliefd op me. Achteraf bleek dat hij al een vrouw had in Nederland. Getrouwd. Het zou waarschijnlijk nooit gelukt zijn. Ik heb tot nu toe wel contact met die man. Maar we zijn niet meer op zo een level met elkaar. Gewoon vrienden. Ik heb hem wel pas gevraagd of hij iemand kent die me kan helpen. Ik ben sinds de corona weer serieus en actief bezig met mijn plannen om naar Nederland te verhuizen. Ik raak echt derpri hier

Mijn diploma

Wil je ook remigreren van Nederland naar Suriname? Ga naar de voorlichtingssessie in Paramaribo (video)

Volgend jaar heb ik mijn diploma maar ik wil nu alvast goed beginnen met de voorbereidingen. Vandaar dat ik jullie om hulp vraag. Wie weet hoe ik zo snel mogelijk kan verhuizen naar Nederland?

[quads id=1]

Ik ben jong, ik heb geen vriend en ik heb geen kinderen. Ik ben nooit getrouwd geweest. Ik ben van Hindoestaanse afkomst. Mijn moeder is akkoord. Ze gaat ook blij voor me zijn als het me lukt. Ik zeur al zo lang hier om. Ik kan werken en het liefst wil ik ook verder studeren als ik daar woon. Het beste voor mij is om Nederlander te worden. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Hoe dan?

Paramaribo Nederland verhuizen

Zoveel mensen zijn me al voorgegaan. Hoe is het jullie gelukt? Is het nodig om met iemand te trouwen? Vroeger was dat nodig. Ik hoor dat het niet meer nodig is. Ik ben wel in contact met een jongen uit Nederland. Maar ik durf hem nog niet te vragen om me te helpen. Ik ben een beetje bang.  Ik ben ook zenuwachtig. Ik ben bang dat het niet meer gaat lukken. Vroeger was het allemaal zo makkelijk.

[quads id=1]

Een vriendin van mij is via Curaçao naar Nederland verhuisd. Niet lang geleden. Ze was op vakantie vanuit Paramaribo en kreeg daar een baan aangeboden. Ze werkt nu in Amsterdam. Ze hebben toen alles voor haar geregeld. Zoiets zou ik ook willen. Ik vraag haar om advies maar ze zegt dat ze me niet kan helpen. Terwijl ze weet dat ik zo graag naar Nederland wil. Zij zit wel in de toerisme. Misschien is het dan makkelijker.

Ik heb alles in Nederland opgegeven voor deze man en nu wil hij terug naar zijn vrouw – anoniem Paramaribo

Gespaard

Ik ben bereid om alles te doen. Ik heb een klein beetje geld gespaard om zelf mijn zaken te regelen. Ik weet alleen niet zo goed welke wegen ik moet bewandelen. Ik wil echt niet meer wonen in Suriname. Ik bouw helemaal niets op hier. Ik heb geen vriend omdat ik geen vooruitgang zie met een man. Ik zie het aan het leven van mijn broers en schoonzussen. Zo wil ik niet oud worden. Het is niet zo dat ik geen man kan vinden. Ik wil gewoon eerst mijn doel bereiken. Een man gaat mij afleiden en het gaat sowieso allemaal moeilijker worden als ik verblijf moet zoeken voor mij en een man.

[quads id=1]

In Nederland wonen

Mijn vraag aan jullie is: Is het wel haalbaar? Gaat het lukken om in Nederland te wonen? Ik wil dit echt. Of denken jullie dat ik misschien een romantisch beeld heb van Nederland. Misschien is Nederland ook niet alles. Zijn er mensen die spijt hebben van hun move? Ik ben ook een tijdje bezig geweest met Curaçao. Ben er al eens een tijdje geweest. Maar daar zijn minder mogelijkheden voor mij om te groeien. En om te wonen is het ook niet leuk.

Hopelijk kan ik wat advies krijgen van mensen die ervaring hebben. Ik zou heel erg blij zijn. Ik heb wel familie in Nederland. Maar ze nemen me niet serieus. Ik kan ook niet op hen rekenen. Ik moet dit zelf doen. Hopelijk kunnen jullie mij helpen met wat tips, websites en contactgegevens in Nederland en Suriname. Ik zal blij zijn.

Simla uit Paramaribo doet een wanhopige oproep. Ze wil emigreren naar Nederland. Maar hoe?

Ambassade

Ik ben de hele dag op internet aan het kijken. Ik ben eerder langs geweest bij de Nederlandse Ambassade. Maar geen succes. Vorig jaar was ik in Nederland op vakantie. Sindsdien weet ik het 100% zeker. Ik wil daar wonen. Misschien moet ik een deskundige inhuren die het allemaal voor me uit kan zoeken. Of misschien kan ik me ergens aanmelden. Ik weet het niet, daarom vraag ik jullie om hulp. Niet iedereen wil helpen. Sommige mensen snappen niet waarom in naar Nederland wil. ‘Nederland is geen paradijs.’ Dat weet ik ook wel. Suriname toch ook niet?

Mijn minderjarige dochter heeft een vriend in Paramaribo en wil emigreren – anoniem vakantie Suriname`

[quads id=1]

Ik hou van Suriname

Dus tja. Ik hou echt wel van Suriname en ik kijk niet negatief naar Suriname, maar ik zie mijn toekomst hier helemaal niet. Het lijkt allemaal zo somber. En wat ik wil is de wereld ontdekken. Ik wil het anders doen dan de mensen om me heen. Dat moet toch kunnen? Volgend jaar wil ik echt echt weg. Zijn er meer mensen die net als mij bezig zijn?

Ik bedank jullie heel vriendelijk voor jullie adviezen. Misschien hebben meer mensen hier iets aan. Thank you

Mijn vriend studeert en ik slaap met mannen voor geld – anoniem Paramaribo

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw anonieme verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit anonieme verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

Lees ook

[quads id=1]

Redactie: Minder Surinaamse Nederlanders terug naar Suriname

Dag expat life, tot ziens Caribbean, hallo Nederland!

Anoniem – Ik woon gelukkig in Suriname maar mijn vriend wil dat ik naar Nederland verhuis

Ik zou verhuizen naar Amsterdam maar mijn jaloerse beste vriendin heeft alles verpest – anoniem Paramaribo

13 thoughts on “Help me please. Ik wil verhuizen naar Nederland – anoniem Paramaribo

 1. Heyyy Shanoe ,
  Holland is idd géén paradijs , maar als je bereid bent te werken , je te ontwikkelen(die motivatie proef ik wel in je schrijven)dan kan je heel veel bereiken . Kom niet klakkeloos naar Nederland , heb geduld , bouw je fundering vanuit Su , alleen dan ga je het redden wanneer je in Nederland bent . Kijk naar advertenties , speel openkaart , wees eerlijk en duidelijk naar degene waarmee je contact heb . Er zijn zoveel Nederlandse heren die opzoek zijn naar een Surinaamse vrouw dus een begin maken moet niet moeilijk zijn . Weinig mensen hebben het geluk via werk naar Nederland te komen en nu al helemaal met de economie . Studeer , studeer af en bouw intussen een goede fundering . Laat eens weten of het je gelukt te bereiken waar je altijd van gedroomd heb . Ik wens je veel geluk .

 2. Hoi shanoe,
  Ik begrijp je volkomen. In SU is het heel moeilijk om een stabiele leven te hebben. Ik heb een goed uitziende zoon met een goede baan. Hij is 27 jaar . Je kan in kontakt komen met hem via mijn mail. Probeer ook je studie af te ronden.
  Dan kan hij naar SU komen om jou te zien. Hij is een serieuze Hindoestaanse jongeman en goeduitzien.
  Hij houd niet van de mentaliteit van de Hollandse vrouwen.

 3. Hoi Shanoe, het is een goed idee van jou. Ik ben zelfs 7 jaren terug vertrokken met mijn kids uit Su. En ik heb nu een leuke baan en een stabielleven.
  Maak je studie helemaal af in Su, een job zoeken, werken en sparen als een zelfstandige jonge vrouw. En dan je weg vinden.
  Succes !

 4. Hi girl, het is zeker geen schande hoor en hartstikke goed dat je er mee bezig bent. Wel zou ik je willen adviseren om dan proberen het via een studie te doen. Je wil echt niet hier komen om afhankelijk te zijn van een man, want als die je niet meer wil kan je weer opnieuw beginnen. Check ook studiemogelijkheden in België, is goedkoper dan NL. Wens je heel veel succes!!

 5. shanoe over half jaar kom ik richting su , dan kunnen we het samen bespreken.
  grt anand

 6. Het is geen schande om toe te geven dat je weg wilt uit Suriname. Het is voor veel mensen echt wel een uitzichtloze situatie, dus ik snap dat jonge mensen weg willen. Deze dame wil meer avontuur en is daar eerlijk over. Genoeg vrouwen die zich zo voelen maar het niet durven toe te geven. Dame ga ervoor. Er zijn mogelijkheden zat. Ga op datingsites en zoek iemand die al een stabiele basis heeft. Wel iemand die je leuk vind, anders werkt het niet.

 7. Het is niet moeilijk maar wel belangrijk dat als iemand je naar nederland wilt hebben moet i zelf aan alles voldoen in nederland . Hij zal meer dan 36000 bruto moeten verdienen en het liefst met je willen samen wonen en van je houden . Dus der speelt genoeg mee voordat iemand je kan helpen . En veel jongeren van jouw leeftijd hebben het nog zwaar met zich zelf. dus zoek iemand tussen de 35 en 45 die al genoeg verdient en alleenstaand is vraag die soort dingen wel direkt

  1. Ik zou zeggen maskt eerst jouw studie af en dan verder kijken. Veel mannen doen zicht veel beter voor op de datingsites dan ze daad werkelijk zijn. Het verhaal dat alle Nederlandse mannen goed zijn is gewoon een sprookje zonder eind. Veel succes …

 8. Hoi Shane ik snap goed hoe je je voelt.
  Echter de kont van white man likken maakt jou zelf ook een racist. Doorgaans wil die geen uitgekeerde.
  Ik zou beginnen met het afronden van een echte studie.

 9. Nou dat is niet echt moeilijk hoor , en je bent helemaal niet belachelijk , er zijn duizenden vrouwen al weg uit Suriname . En er lopen nog heel veel vrouwen rond met de zelfse gedachten als van u .
  Het is heel simpel om je in te schrijven op een dating site , als je echt niemand daar heb die jou kan koppelen met een nederlander . Ik vb heb de kans gehad , maar ik ben gewoon niet ready om Su te verlaten .
  Ik wens je heelveel succes schatje en mag jouw droom in vervulling gaan .

Comments are closed.