Jongedame brengt nacht door op Politie Academie en wordt bestolen – politie Suriname

Paramaribo Suriname

We praten diefstal niet goed, maar als ze thuis was gebleven was het niet gebeurd.

De lockdown overtreder werd meegenomen door de politie. Ze moest haar auto achterlaten te Kasabaholo in Paramaribo. De 16-jarige jeugdcrimineel maakte van de gelegenheid gebruik en jatte haar spullen. Bekijk het officiële politiebericht

[quads id=1]

Jeugdige recidivist aangehouden ter zake diefstal. De 16-jarige R.B. is op zaterdag 19 december door de politie van het bureau Uitvlugt op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. De 31-jarige benadeelde J.S. die op woensdag 16 december als Lockdown overtreder werd overgebracht naar de hal van de Politie Academie, ontdekte op donderdag 17 december dat er een geldbedrag in SRD, een gouden hanger en een gouden ring uit haar voertuig zijn weggenomen.

[quads id=1]

De aangeefster verklaarde bij de politie dat ze haar auto langs de Kasabaholo te Paramaribo liet staan. Ze gaf verder aan dat de ruit van haar portier niet helemaal dichtgaat en dat de verdachte R.B. hiervan op de hoogte is.

[quads id=1]

De jeugdige verdachte R.B. gaf bij de voorgeleiding aan dat hij vanop een afstand zag dat J.S. door de politie werd staande gehouden. De vrouw die vermoedelijk “Yami ” bij zich had, gooide dit bij het zien van de politie onder haar auto. Als Lockdown overtreder werd zij vervolgens meegenomen door de politie.

[quads id=1]

Hierna liep hij naar het voertuig en nam alleen de “Yami” onder het voertuig op en verrichtte geen andere strafbare handelingen. De gestolen goederen zijn nog niet terecht. R.B. die meermalen in aanraking is gekomen met de politie, is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Gezien zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie.

Paramaribo Suriname

[quads id=1]