Zwarte dokter in Amerika sterft aan COVID-19 – video’s – BlackNieuws

zwarte arts Amerika

Er sterven in verhouding meer zwarte mensen met het coronavirus in Amerika dan witte. Komt het omdat ze gediscrimineerd worden?

‘Ik vertrouw dit ziekenhuis niet,’ zei dr. Susan Moore vanuit haar ziekenhuisbed in Amerika, met een zuurstofslang in haar neus. “Dat is niet hoe je patiënten behandelt.”

[quads id=1]

De dokter is gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Lees hier haar verhaal.  Ze heeft meerdere keren zelf aangegeven dat ze gediscrimineerd wordt. Bekijk de indrukwekkende video. Geef het door aan belanghebbenden. Dit is een bericht uit onze categorie BlackNieuws. Geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Zwarte dokter in Amerika

Zwarte dokter in Indiana sterft aan COVID-19 na publiekelijk te hebben geklaagd over racistische behandeling in het ziekenhuis. ‘Ik vertrouw dit ziekenhuis niet,’ zei dr. Susan Moore vanuit haar ziekenhuisbed in Indiana, met een zuurstofslang in haar neus. “Dat is niet hoe je patiënten behandelt.”

Moore, een arts uit Indianapolis die werd behandeld voor COVID-19 in het Indiana University Hospital North, stierf afgelopen week aan het virus. Eerder deze maand plaatste ze een video op Facebook om te vertellen dat ze dacht dat ze geen goede medische zorg kreeg omdat ze zwart was.

[quads id=1]

Positief getest

Moore testte op 29 november positief op het coronavirus en zei dat haar symptomen een hoge ademhalingsfrequentie, hoge hartslag, hoge koorts en bloed ophoesten waren. Ze beschreef de zware strijd waarmee ze te maken kreeg bij de behandeling van witte artsen en verpleegsters in het ziekenhuis, waaronder het bedelen om het antivirale middel Remdesivir, uren wachten op pijnstillers en een CT-scan van haar borst eisen om te bewijzen dat haar pijn echt was.

Uren wachten

[quads id=1]

Haar scan ontdekte longinfiltraten en ontstoken lymfeklieren, zei ze, maar ze bleef uren wachten op pijnstillers.

“Ik weet alleen dat ik hevige pijn heb,” zei Moore in de hartverscheurende video, eraan toevoegend dat de dokter haar pijn bagatelliseerde. “[De dokter] gaf me het gevoel dat ik een drugsverslaafde was, en hij wist dat ik een arts was.”

Ze vroeg ook om overplaatsing naar een ander ziekenhuis, maar kreeg te horen dat ze gewoon naar huis moest gaan.

Zwarte mensen

[quads id=1]

‘Dit is hoe zwarte mensen worden vermoord,’ zei Moore. ‘Als je ze naar huis stuurt en ze weten niet hoe ze voor zichzelf moeten vechten.’ Als dokter wist Moore duidelijk wat ze moest vragen, maar had moeite om voor zichzelf te blijven pleiten naarmate haar toestand verslechterde.

Moore werd uiteindelijk naar huis gestuurd, maar minder dan 12 uur later kreeg ze koorts en kelderde haar bloeddruk, dus keerde ze terug naar het ziekenhuis. Moore stierf deze week na opname in een ander ziekenhuis.

Zwarten overlijden

Het verhaal van Moore is maar al te gewoon geworden voor zwarte Amerikanen, aangezien COVID-19 zwarte gemeenschappen in het hele land onevenredig verwoest. Zwarte Amerikanen lopen 4,7 keer meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen met COVID-19 dan witte Amerikanen, en drie keer meer kans om te overlijden aan het virus.

Video

Bekijk de emotionele video:

[quads id=1]