Foto’s – Aandacht voor de patiënten Wanica Ziekenhuis Suriname – video

Wanica ziekenhuis Suriname

Kerst betekent voor veel mensen: Samen zijn.

Maar als je ziek bent is dat moeilijk, zeker nu. Hetzelfde geldt voor de patiënten in Het Wanica Ziekenhuis Suriname. De meeste mensen daar hebben een eenzame kerst.

[quads id=1]

Daarom heeft Samady Melcherts van het RWZ samen met het keukenpersoneel en de leerlingen en juf Joan Bilkerdijk van A.L. Waaldijkcollege iets leuks bedacht. Bekijk het bericht en de vele foto’s. Geef het door aan een ieder. Het is namelijk ook leuk om zoiets voor iemand anders te doen. Er zijn heel wat eenzame mensen in het land. Een kaartje of een lief gebaar doet wonderen. Bekijk ook een interessante video van het ziekenhuis. Merry Christmas

[quads id=1]

Kerstkaarten voor de patiënten van RZW

Om ervoor te zorgen dat de RZW patiënten ook weten dat er aan hen wordt gedacht tijdens de kerstdagen, heeft het keukenpersoneel iets leuks bedacht: speciale unieke Kerstkaarten.

[quads id=1]

“Ik heb ook een keer in het ziekenhuis gelegen, dus ik weet hoe het is. Vaak voel je je eenzaam. Het doet je heel wat als je dan een briefje of een kaartje krijgt en je weet dat iemand aan je denkt”, zegt Samady Melcherts, hoofd van de keuken.

“Samen met juf Joan Bilkerdijk die het vak creatieve vorming op het A.L. Waaldijkcollege verzorgt hebben we dit project heel snel bedacht. Na toestemming van de directrice van de school mochten we starten met de enthousiaste leerlingen”.

[quads id=1]

Het keukenpersoneel heeft geld bijgedragen voor het materiaal en Joan is deze zelf gaan kopen. De leerlingen van het A.L. Waaldijkcollege zijn aan de slag gegaan om de creatieve kerstkaarten te maken.

“Op zo’n manier krijgen jongeren dan ook het besef om tijdens de feestdagen stil te staan bij onze zieken”, voegt Samady Melcherts toe. “Wij hopen hiermee toch nog een glimlach tevoorschijn te toveren op de gezichten van de RZW patiënten ondanks ze niet thuis kunnen zijn tijdens de feestdagen.

Op eerste kerstdag tijdens het ontbijt krijgen de patiënten hun kerstkaart.

Video en foto’s

[quads id=1]

Onlangs publiceerde het ziekenhuis deze video:

[quads id=1]

Foto’s en bericht stonden op de Facebook pagina van het Regionaal Wanica ziekenhuis Suriname