65 nieuwe besmettingen in Suriname – Video – Vanaf MORGEN verscherpte maatregelen

Het virus verspreidt nu veel sneller. Heeft Suriname nu al te maken met de nieuwe besmettelijkere variant van het coronavirus?

[quads id=1]

Het gaat in ieder geval niet goed. De nieuwe maatregelen gelden voor de komende 4 dagen. Als het niet beter gaat dan komt er een TOTALE LOCKDOWN! Bekijk de video’s en bekijk de volledige lijst met alle 10 maatregelen die vanaf MORGEN geleden!

Video – Gezien de zeer zorgwekkende situatie met betrekking tot COVID-19 in Suriname, is de regering genoodzaakt de geldende maatregelen aan te scherpen. Bekijk de video van de persconferentie erover en bekijk alle 10 maatregelen die vanaf MORGEN gelden. Geef  het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Er zijn vandaag 283 testen gedaan in Suriname en daaruit zijn 65 nieuwe besmetting gekomen. En we hebben op dit moment 287 BEVESTIGDE coronabesmettingen in ons land. Het aantal mensen in quarantaine is nu 839 Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

Besmettingen Suriname

Bekijk onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt op de officiële Covid-19 Suriname website. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

Lees ook: Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

vakantie Suriname Nederland test

Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Regering verscherpt COVID-maatregelen.

Gezien de zeer zorgwekkende situatie met betrekking tot COVID-19 in Suriname, is de regering genoodzaakt de geldende maatregelen aan te scherpen. Op een spoed belegde persconferentie heeft de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, de verscherpte maatregelen bekendgemaakt. Vanaf donderdag 24 december tot en met maandag 28 december gelden de volgende maatregelen:

[quads id=1]

Maatregel 1

Het Uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 2

Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend.

Maatregel 3

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de COVID19 maatregelen.

Maatregel 4

[quads id=1]

Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

Maatregel 5

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6

In de periode van 24 december 2020 tot en met 28 december 2020 mogen slechts de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, open:

[quads id=1]

Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging;
Supermarkten;
Apotheken;
Bakkerijen;
Drogisterijen;
Poliklinieken;
Ziekenhuizen;
Slagerij;
Kinderopvang;
Openbaar vervoer;
Banken;
Tankstations.

Maatregel 7

De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits:

wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is; en
uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

Maatregel 8

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo en voor medische noodgevallen. Binnenlandse vluchten voor passagiers zijn niet toegestaan.

Maatregel 9

Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Maatregel 10

Alle overheidskantoren zullen in de periode van 24 december 2020 tot en met 01 januari 2021 worden gesloten, met uitzondering van de overheidskantoren die voorzien in essentiële en noodzakelijke dienstverlening voor de samenleving.

De algemene maatregelen blijven van kracht;

Draag uw mond en neus bedekking. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer. Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Video’s

Lees ook: Video – Extra informatie hotel- thuis- quarantaine en lijst securitybedrijven voor reizigers

Bekijk hier een nieuwe video’s van de zojuist gehouden persconferentie met de aankondiging van de maatregelen die vanaf MORGEN zullen gelden. Geef het door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn.
[quads id=1]

Kijk via Facebook:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland