Breaking nieuws: “Nieuwe besmettingsgolf Covid-19 in Suriname is een feit”

Suriname ziekenhuizen

Het zat er al aan te komen, en helaas is het nu al zo ver: Suriname zit in een nieuwe besmettingsgolf van het coronavirus

Hierbij een zeer verontrustende bekendmaking van De Vereniging van Medici in Suriname. De VMS zegt in een persbericht dat de 2e besmettingsgolf er al is. Dat is de harde realiteit. Er zijn al strengere maatregelen getroffen. Is het nu toch tijd voor een complete lockdown? Wat denken jullie dat de beste oplossing is?

[quads id=1]

De snelle stijging van het aantal positieve Covid-19 gevallen baart ons ernstig zorgen. Vandaag is het aantal active cases met 86 nieuwe besmettingen binnen 24 uur gestegen naar 244. Bekijk het bericht voor meer informatie. Bekijk de belangrijke tips!! Geef het door aan een ieder. Het lijkt erop dat het besef er nog niet is. Lieve mensen, laten we ons met zijn allen aan de maatrelen houden. Samen staan we sterk.

Coronapiek in Suriname

[quads id=1]

De volgende bekendmaking deelde de VMS op hun Facebook pagina:

“De samenleving moet beseffen dat wij samen het aantal besmettingen onder controle moeten

VMS bezorgd: 2e besmettingsgolf Covid-19 een feit. De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zegt in een persbericht dat de 2e besmettingsgolf er al is. Dat is de harde realiteit. “De samenleving moet beseffen dat wij samen het aantal besmettingen onder controle moeten houden.

Dit kunnen wij alleen samen doen door ons aan de Covid-19 richtlijnen te houden, zoals voorgeschreven door het ministerie van Volksgezondheid. De snelle stijging van het aantal positieve Covid-19 gevallen baart ons ernstig zorgen en oefent een grote druk uit op het zorgstelsel”, zegt de VMS.

Daarom geeft de VMS de volgende tips aan iedere burger:

[quads id=1]

Bij griepverschijnselen geldt:
1. Ga niet naar de huisarts
2. Maar bel 178 voor instructies
3. Blijf intussen thuis, ga de deur niet uit!

Belangrijk

[quads id=1]

Ten overvloede worden de volgende regels benadrukt:
. Mondkap op: Ook bij bezoek van of aan familie, vrienden en collega’s
. Handen wassen en/of handsanitizer/alcohol gebruiken voor de handen
. Afstand houden van 2 meter
. mond/neusbedekking correct aanbrengen en afdoen
. handen goed wassen met water en zeep
. mondkapjes 1-malig gebruiken en herwasbare mondkapjes regelmatig wassen
. niet onnodig op straat gaan
. oppervlakken en telefoons reinigen
. desinfecteren van ruimten
. blijven bewegen en gezond eten en drinken.

[quads id=1]