31 nieuwe besmettingen in Suriname – Video – Dit zijn de nieuwe maatregelen vanaf MORGEN

Het aantal corona besmettingen is weer gestegen! Het aantal active cases in Suriname staat nu op 185. Niet lang terug stonden we op 6!!!

[quads id=1]

Video – Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangegeven dat de regering genoodzaakt is de COVID-19-maatregelen aan te scherpen. Bekijk hier alle nieuwe maatregelen op een rijtje. Geef ze door aan iedereen zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Er zijn vandaag 120 testen gedaan in Suriname en daaruit zijn 31 nieuwe besmetting gekomen. En we hebben op dit moment 185 BEVESTIGDE coronabesmettingen in ons land. Het aantal mensen in quarantaine is nu 839 Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

Besmettingen Suriname

[quads id=1]

Bekijk onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt op de officiële Covid-19 Suriname website. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

Lees ook: Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

vakantie Suriname Nederland test

Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

[quads id=1]

Overheid verscherpt COVID-19-maatregelen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangegeven dat de regering genoodzaakt is de COVID-19-maatregelen aan te scherpen. De steeds toenemende besmettingen liggen daaraan ten grondslag. “De wetenschappelijke normen zijn ruimschoots overtreden,” aldus de bewindsman tijdens een persconferentie. De maatregelen zijn aangescherpt om de verspreiding een halt toe te roepen. De bewindsman riep de samenleving op thuis te blijven ofschoon het om een moeilijke tijd van het jaar gaat.

De volgende maatregelen gaan per dinsdag 22 januari 2020 in.

[quads id=1]

-Avondklok: maandag t/m zondag (de hele week) van 19u-5u
-Samenscholing: maximaal 10 personen. Dit geldt ook voor uitvaartdiensten.
-Overheidskantoren dicht behalve voor essentiële diensten
-Tijdelijk verbod op alle sportactiviteiten. Individuele sportbeoefening is wel toegestaan
– Casino’s moeten hun deuren sluiten
– Het luchtruim is alleen open voor repatriatievluchten
– Feesten, bijeenkomsten: ten strengste verboden
– Openbaar vervoer: onder strikte naleving van de protocollen (verplicht maskergebruik)
– Verbod op nachtclubs, bars, bordelen, dancings, recreatieoorden, gok en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, aerobic en dansscholen, fitnesscentra.
– Verder nog contactberoepen als kapsalons, nagelstudio’s.
– Eetgelegenheden alleen open voor afhaal en bezorging.
– Markten dagelijks open met beperkt aantal stands, onder strikte naleving van het marktprotocol

Minister Ramadhin gaf aan, dat met betrekking tot de kerstviering van kerken het Outbreak Managementteam deze week de situatie analyseert om dan voor kerst met een advies te uit te komen. De bewindsman zegt dat per dinsdag 22 december de overheidskantoren met uitzondering van essentieel personeel de deuren zullen sluiten.

Lees ook: Video – Extra informatie hotel- thuis- quarantaine en lijst securitybedrijven voor reizigers

Video’s
[quads id=1]

Bekijk hier een video van de zojuist gehouden persconferentie met daarin de aankondiging van de verscherpte maatregelen

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland