Zorgen om nieuwe besmettelijkere corona variant – Engeland hermetisch afgesloten van Nederland – video

Engeland Nederland

Geen boot- trein- en vliegverkeer vanwege de nieuwe besmettelijkere variant van het coronavirus. Engeland is zo goed als hermetisch afgesloten van Nederland

[quads id=1]

Vanwege een nieuwe variant van het coronavirus die in Engeland en de rest van het Verenigd Koninkrijk is opgedoken zijn reizigers gestrand.

De nieuwe variant van het coronavirus is inmiddels ook al in Nederland opgedoken. Deze variant zou besmettelijker zijn. Nederland hoopt hiermee de stijging van de nieuwe variant tegen te gaan! Zucht, gaat deze coronacrisis ooit voorbij? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video erover.

[quads id=1]

Reizigers gestrand

Nu.nl schreef het volgende: Veerdiensten vanuit VK mogen Nederland niet in, reizigers zijn gestrand. Reizigers die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland wilden reizen per veerboot, zijn zondagavond gestrand in Engelse havens. Veerdienst DFDS meldt aan NU.nl dat Nederlandse autoriteiten ook geen reizigers per boot meer willen toelaten vanuit het Verenigd Koninkrijk, vanwege de nieuwe variant van het coronavirus die daar is opgedoken. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan nog geen informatie hierover geven.

Engeland Nederland

[quads id=1]

Ook geen trein- en vliegverkeer vanuit VK

Zondag werd ook bekend dat er vanaf 0.00 uur in de nacht van zondag op maandag geen Eurostar-treinen van en naar London kunnen rijden, omdat België dan 24 uur lang de grenzen sluit voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ook is er een vliegverbod ingevoerd voor alle reizigers uit het VK.

Coronavirus

[quads id=1]

De reden voor deze reisbeperkingen is een nieuwe variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken. Deze variant zou veel besmettelijker zijn. Hierdoor is in delen van het VK een strenge lockdown van kracht.

Bekijk hier een video over de nieuw variant:

[quads id=1]