GEEN toestemming voor vakantie van en naar Paramaribo -Video

vakantie Suriname

‘Kom niet naar Suriname. Vakantie mag niet en feesten is hier niet toegestaan!’

Helaas, vanaf morgen gelden er nieuwe regels. Vakantie vluchten zijn verboden!! Dat geldt voor passagiers die naar Paramaribo willen vliegen, maar het geldt ook voor Surinaamse ingezeten die uit willen vliegen!

[quads id=1]

Het aantal besmettingen is op dit moment in een raptempo aan het stijgen en er zit niets anders op dan het luchtruim weer te sluiten. Het geldt voor vakantie vluchten van en naar Nederland, Verenigde Staten, Nederlandse Antillen en Brazilië. Bekijk het bericht en de video voor de extra informatie erover en geef het door aan belanghebbenden. Had jij plannen om in Suriname te komen feesten?

[quads id=1]

Vluchtschema

“Geen toestemming voor vakantie Surinaamse ingezetenen”. Ook voor de luchtvaartsector gelden er per ingaande 22 december 2020 verscherpte maatregelen. De huidige vluchtschema’s zullen van de week normaal worden uitgevoerd. Echter zullen alleen personen die vanwege essentiële redenen reizen en repatrianten worden toegelaten.

Van Nederland naar Suriname

De maatregelen gelden voor zowel inkomende als uitgaande personen van en naar high risk-landen: Nederland, Verenigde Staten, Nederlandse Antillen en Brazilië. Deze informatie heeft Timothy Mendonça, hoofd Corporate Planning & Development bij N.V. Luchthavenbeheer, gepresenteerd tijdens de COVID-19 persconferentie op 21 december 2020.

[quads id=1]

Geen toestemming voor vakantie

De Luchthavenbeheer-topper zegt dat er een registratieplicht geldt voor inkomende en uitgaande reizigers. De registratie voor inkomende passagiers zal geschieden via het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Op vakantie gaan naar het buitenland is vooralsnog verboden voor Surinamers. “Er is een restrictie vanuit de overheid om geen toestemming te verlenen aan ingezetenen om op vakantie te gaan. Deze registratie ligt voor nu bij de vliegmaatschappijen.” Passagiers kunnen alleen reizen met een negatieve PCR test van niet ouder dan 72 uur.

Feesten in Suriname

[quads id=1]

Minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme drukt toeristen die het zich hebben voorgenomen om in Suriname te komen feesten op het hart dat na te laten. De minister benadrukt ook dat Surinamers alleen zullen worden toegelaten op uitgaande vluchten indien zij om essentiële redenen moeten reizen.

Bekijk de video hierover. Kijk vanaf minuut 33.39:

[quads id=1]