Video – Leerkrachten besmet – 2 scholen in Suriname eerder gesloten – Protocol: Thuisblijven bij klachten

scholen Suriname vakantie

Zijn jullie ook blij dat het eerder vakantie is?

De afgelopen week zijn twee scholen eerder gesloten nadat bekend werd dat leerkrachten besmet waren. En mede vanwege de stijging van het aantal besmettingen in Suriname is besloten om de kerstvakantie eerder te starten. Maar wat gebeurt er als het aantal besmettingen blijft stijgen? Gaan de scholen dan nog wel open na de vakantie?

Video – Luister naar het gesprek met het ministerie van Onderwijs. De directeur vertelt over de besmette leerkrachten. P.s. Als een kind ziek op school is, wordt hij/zij even afgezonderd. Het schoolhoofd weet precies wat er dan moet gebeuren, daar zijn namelijk protocollen voor. Wanneer moet een leerkracht thuisblijven? Bekijk de belangrijke protocollen in het bericht en geef het door aan alle ouders, kinderen en leerkrachten zodat ze op de hoogte zijn.

Op vrijwel alle onderwijs niveaus in Suriname begint de kerstvakantie eerder. Dit besluit volgt na de flinke stijging van de nieuwe covid-19 besmettingen. Eerder deze week werden twee scholen gesloten nadat leerkrachten besmet bleken te zijn met het coronavirus.

In de afgelopen week zijn er inderdaad gevallen van besmettingen op 2 afzonderlijke scholen geweest. De verhalen hierover lopen uiteen op social media. De directeur wil wel benadrukken dat de besmettingen NIET op school hebben plaatsgevonden. Er is toch besloten om de scholen te sluiten. Uit voorzorg!

En vanwege de toename van het aantal covid-gevallen is besloten om de scholen toch iets eerder te sluiten.

Wanneer moet een leerkracht thuisblijven?

4. Instructies voor leerkrachten en personeelsleden
De kwetsbare leerkracht of personeelslid wordt geadviseerd regelmatig contact te hebben met zijn arts.
Indien een leerkracht of een personeelslid een van de volgende symptomen vertoont, dient deze zich bij de werkgever onmiddellijk telefonisch ziek te melden, thuis te blijven en vervolgens onmiddellijk
telefonisch contact op te nemen met de huisarts of BOG 178

– Koorts
– Koude rillingen
– Hoesten, Neusverkoudheid,
kortademigheid
– Schorre stem, Keelpijn
– Pijn bij de ademhaling
– Algemene malaise
– Spierpijn
– Algemene pijnklachten
– Oog pijn; conjunctivitis
– Hoofdpijn, Duizeligheid
– Prikkelbaarheid/verwardheid/Delier
– Buikpijn, anorexie/verlies van eetlust
– Diarree, overgeven, misselijkheid
– Verlies van of verminderde reukzin en
smaakzin

Bekijk hier ALLE belangrijke protocollen voor het onderwijs. Geef het door aan iedereen

Bekijk de officiële bekendmaking vanuit de regering hierover. Directeur ontwikkelingsdienst Yuro Dipotaroeno van het Ministerie van Onderwijs Suriname vertelt erover in de video.

Bekijk hier de video. Kijk vanaf minuut 11.27: