Het hartverscheurende verhaal van16-jarige Noël uit Suriname – video 1 voor 12

moeder zoon ziekenhuis

Hij werd gebeten door een giftige slang en toen moest hij dyaliseren. Zijn innige wens is: Spelen net als alle andere kinderen.

Video – Dit is de 16-jarige Noël uit Suriname. Hij is erg ziek en moet dialyseren. En vanwege zijn toestand kan hij niet meer naar school. Het is ontzettend zwaar voor hem en zijn moeder. Directeur Louis Vismale van Stichting 1 voor 12 is bij hem langs geweest.

Triest verhaal

De dappere Noël en zijn lieve moeder (die haar zieke zoon heel goed ondersteunt) vertellen uitgebreid hun levensverhaal. Luister ook naar de arts die dieper ingaat op de medische situatie van Noël. Geef deze video door aan iedereen. Samen staan we sterk. Laten we Noël niet zo laten.

Noël uit Suriname

Dit is de 16-jarige Noël Kwasjani die vanwege zijn gezondheidssituatie niet naar school kan. Noël woont aan de Zuurzakweg in het district para. Hij is met 1 nier geboren. Eigenlijk ging dat best goed, maar 4 jaar geleden werd hij door een giftige slag gebeten en toen begonnen de problemen. Hij moest beginnen met dialyseren. Dat is een zeer vermoeiende bezigheid voor de jongen.

Financieel zwaar

Daarnaast kost het ook wat. Behalve de kosten voor voeding die ao moet bestaan uit veel fruit, diverse sap soorten en yoghurt, komen de kosten voor de bus van het naar het dialyse centrum er ook nog bij. Zijn moeder kan zich dit niet permitteren.

1 voor 12 is in gesprek gegaan met de dapper Noël en zijn moeder. Bijna iedereen heeft de foto’s van Noël voorbij zien komen op social media. Bekijk de video en luister naar het verhaal van hem en zijn moeder. Een hele lieve en betrokkenmoeder. Ze zit 4 uren lang naast haar zieke zoon om hem te ondersteunen. Luister ook naar de arts die dieper ingaat op de medische situatie van Noël. Laten we Noël niet zo laten. Geef het door aan een ieder.

Video

Bekijk hier de video van Stichting 1 voor 12 Suriname. De stichting doet veel voor een ieder, maar ze kunnen het niet alleen.

Deel deze video met anderen. Laten we met zijn allen de stichting blijven steunen. Want samen staan we sterk. Wilt u ook bijdragen?  Maak contact: Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie

Wilt u direct doneren?


vakantie Suriname Nederland test
Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

SPSB rekening SRD 315.214.0101 – Euro  315.214.040 – Dollar 315.214.041
Finabank SRD 197.90.53
Via ING Nederland IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

Andere verhalen:

moeder zoon ziekenhuis