31 nieuwe besmettingen in Suriname – Video – Entertainment en horeca sector

Helaas is gebleken dat veel horecabedrijven zich niet houden aan de geldende COVID-19 protocollen. Het is daarom nodig dat er strenger opgetreden wordt. Er komen extra controles op terrassen bij de horecabedrijven. Het is niet toegestaan om langer dan twee uren aanwezig te zijn. Ook mogen niet meer dan 4 personen aan een tafel zitten. Als blijkt dat er direct gevaar bestaat voor de gezondheid van medewerkers en gasten, dan zal de plaats worden ontruimd.

[quads id=1]

Video – We zitten in een verontrustende situatie. We merken zelf dat het aantal covid-19 gevallen toeneemt. Moet de regering toch meer rekening houden met de entertainment- en horecasector? We hebben toch allemaal een beetje gezelligheid nodig. Vooral deze maand. En in december valt er normaliter veel geld te verdienen tijdens de feestmaand. Of moet de sector realiseren dat onze gezondheid nu prioriteit heeft? Bekijk het bericht en de video daarover. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Er zijn vandaag 217 testen gedaan in Suriname en daaruit zijn 31 nieuwe besmetting gekomen. En we hebben op dit moment 108 BEVESTIGDE coronabesmettingen in ons land. Het aantal mensen in quarantaine is nu 1163 Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Besmettingen Suriname

Bekijk onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt op de officiële Covid-19 Suriname website. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

Lees ook: Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

vakantie Suriname Nederland test

Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

Cluster Team Controle Handhaving COVID-19 ingesteld

Bij mandaat van enkele ministeries is een cluster team voor de controle en handhaving van COVID-19 geïnstalleerd. Het doel is dat we met gespecialiseerde eenheden gezamenlijke inspecties zullen uitvoeren om verdere verspreiding te beperken binnen de horecasector. Dit team is ingesteld om effectief en efficiënt te werk te gaan bij het uitvoeren van de inspecties, zegt Rowan Noredjo, inspecteur-generaal Arbeidsinspectie. De coördinator geeft verder aan dat het team bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries van; Volksgezondheid, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling en Sport, Defensie en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

[quads id=1]

Het team is geïnstalleerd door eerdergenoemde ministeries op 17 december 2020. “Wij van arbeidsinspectie dienen erop toe te zien dat de veiligheid op de werkvloer gegarandeerd is, ook tijdens de COVID-19 pandemie. Op basis van verschillende inspecties in de afgelopen weken zegt hij dat vele horecabedrijven zich niet houden aan de geldende COVID-19 protocollen. Het is daarom nodig dat er strenger opgetreden wordt waar de regels niet worden nageleefd.”

Coördinator Noredjo zegt dat er bij de controles ook gelet wordt op de bezettingen van de terrassen bij de horecabedrijven. “Het is niet toegestaan voor personen om langer dan twee uren op een van deze locaties te begeven. Ook mogen niet meer dan 4 personen aan een tafel. De indeling van de tafels en stoelen mag niet worden gewijzigd. De sociale afstand dient ook in acht genomen te worden. Wij zijn er om te zorgen voor de veiligheid van eenieder”, benadrukt de topman.

[quads id=1]

De inspecteur-generaal zegt verder dat de mogelijkheid ook bestaat om horecabedrijven te ontruimen. Dat zal gebeuren indien het blijkt dat er direct gevaar bestaat voor de gezondheid van medewerkers en gasten. “Dan zijn wij wel bevoegd om te vragen dat men de plek ontruimd.” Hij zegt dat het weleens is gebleken dat personen gesloten ruimtes inrichten voor accommodatie van gasten of klanten. “Indien bedrijven meermaals de regels overtreden zullen de instanties ook overgaan tot het intrekken van de vergunning.”

Lees ook: Video – Extra informatie hotel- thuis- quarantaine en lijst securitybedrijven voor reizigers

Video in gesprek met de Entertainment- en horecasector

Grote delen van de entertainment- en horecasector moeten vanaf maart inkomsten ontberen; vanwege de beperkingen rond COVID-19. De regering wil samen met deze sector naar de best mogelijke oplossingen zoeken. In dit kader heeft zij op dinsdag 15 december 2020 een onderhoud gehad met actoren uit de sector vertegenwoordigd in het Platform voor bevordering van Entertainment, Cultuur en Kunst in Suriname.
Bekijk onderstaande video en luister naar de verschillende partijen.

Video’s

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland