Live video persconferentie – cluster onder Brazilianen – 6 nieuwe besmetting vandaag in Suriname

‘Kom niet naar de binnenstad op 31 december’

Live video – Op dit moment is er een persconferentie gaande omtrent de covid-19 situatie in ons land. U kunt hem hier live bekijken. Geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

[quads id=1]

Er is een cluster van besmettingen geconstateerd onder Brazilianen in Paramaribo Noord. Men houdt geheime (beach) party’s in Suriname. Gevolg: Het aantal besmettingen is aan het toenemen. Als we zo doorgaan zullen we landgenoten verliezen! Vandaar dat de maatregelen iets strenger zijn geworden.

[quads id=1]

Lees ook: Bekendmaking Nederlandse Ambassade Paramaribo voor reizigers naar Amsterdam

Er zijn vandaag 33 testen gedaan in Suriname en daaruit zijn 6 nieuwe besmetting gekomen. En we hebben op dit moment 30 BEVESTIGDE coronabesmettingen in ons land. Het aantal mensen in quarantaine is nu 839 Bekijk de overige nieuwe cijfers en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Besmettingen Suriname

Bekijk onderstaande foto met alle cijfers. Ze zijn zojuist bekend gemaakt. We wensen alle zieken heel veel beterschap toe.

Lees ook: Commerciële/ vakantie vluchten weer toegestaan vanaf maandag – Amsterdam Paramaribo

[quads id=1]

vakantie Suriname Nederland test
Heeft u een PCR test nodig voor uw reis naar Suriname?

BRON VAN STIJGING

De bron van de stijging is terug te traceren naar een aantal clusters:
● Brazilianen uit Frans-Guyana,
● Brazilianen uit de goudvelden en
● Besmettingen die plaatsvinden tijdens evenementen.

Vooral in deze decembermaand is het uitdagend gebleken sociale bijeenkomsten te beperken. Privéfeesten, kerstdiners maar ook bars, café’s en restaurants zorgen voor situaties waarin de COVID-19-maatregelen niet gehandhaafd worden. De relatief snelle groei die mede hierdoor is ontstaan, kan catastrofaal zijn.

[quads id=1]

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft in een gesprek met de CDS aangegeven dat handhaving een collectieve inspanning is. ‘Wij willen niemand duperen. Het is onze veiligheid, de algemene veiligheid. We begrijpen dat in verband met de komende feestdagen, eenieder in een bepaalde sfeer komt. We moeten niet uit het oog verliezen dat juist deze sfeer ons in gevaar kan brengen. Ik roep de mensen op de COVID-19-maatregelen sterk ter harte te nemen en zich eraan houden, en wij van de handhaving zullen er strakker tegen aan gaan.’

Met de buurlanden Guyana en Frans-Guyana zullen er wederom gesprekken worden uitgevoerd om de nog gesloten grenzen strenger te controleren. Alhoewel de grenzen gesloten zijn, zijn er in het oosten frequent oversteekactiviteiten te merken. Inzake de open zuidgrens, zullen op de verschillende grensposten strengere controles worden gedaan.

[quads id=1]

Gezien er vorige week een cluster van besmettingen is geconstateerd onder Brazilianen, zal er op bepaalde focusgebieden de controle worden gelegd zoals Tourtonne en villa Brazil in het binnenland.

Lees ook: Video – Extra informatie hotel- thuis- quarantaine en lijst securitybedrijven voor reizigers

Video

Op dit moment is er een persconferentie gaande. U kunt hem hier bekijken. Geef het door aan een ieder zodat men op de hoogte is van de huidige situatie:

[quads id=1]
Bekijk hier de vandaag gehouden video statement van de minister

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland