Bekendmaking Nederlandse Ambassade Paramaribo voor reizigers naar Amsterdam

vliegtuig Suriname Nederland KLM SLM

Nederland wil import en verspreiding van het coronavirus tegen gaan. Ook zij eist een negatieve coronatest voor bepaalde reizigers die het land binnenkomen!

Vlieg jij binnenkort van Paramaribo naar Nederland? Let dan goed op. Met ingang van DINSDAG, 15 december 2020, gelden er andere regels voor reizigers uit oa Suriname die naar Nederland vliegen.

[quads id=1]

Bepaalde mensen moeten nu OOK een negatieve Covid-test en een verklaring overleggen!! Lees de bekenmaking van de Nederlandse Ambassade goed door en geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Vanaf dinsdag!

Onderstaand bericht publiceerde de Ambassade van Nederland in Suriname op hun Facebookpagina: Met ingang van 15 december moeten reizigers uit veel niet-EU landen – ook uit Suriname – een negatieve Covid-test en een verklaring kunnen overleggen als zij naar Nederland willen reizen. Deze voorwaarde geldt vooralsnog niet voor Nederlanders, ingezetenen van andere EU-landen en hun directe familieleden. Klik hier voor alle voorwaarden en uitzonderingen.

[quads id=1]

Belang van negatieve testuitslag en verklaring

Reizigers vanuit hoog-risicogebieden vormen een risico op verspreiding en import van het coronavirus. Om dit risico te beperken moeten zij een negatieve testuitslag en verklaring hebben.

72 uur

De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 72 uur zijn. De testuitslag moet wel bekend zijn voordat iemand naar Nederland vertrekt.

Luchtruim gesloten

[quads id=1]

LET OP: Het luchtruim van de Europese Unie is nog altijd gesloten voor reizigers uit de meeste landen buiten de EU, waaronder Suriname. Het bovenstaande geldt dus alleen voor de mensen die vallen binnen de uitzonderingscategorieën van het EU-inreisverbod. Klik hier voor alle Informatie over het inreisverbod.