Let op: Alleen politie, brandweer en ambulances mogen met sirenes rijden in Suriname!

auto politie

Opgelet iedereen! Burgers mogen GEEN sirenes gebruiken in het verkeer!

Gebleken is dat dit regelmatig gebeurt. De politie laat middels dit bericht weten dat ze zullen optreden tegen burgers die zich schuldig maken aan dit onmaatschappelijk gedrag. Als je gepakt wordt, wordt je weggesleept! En dat gaat je geld kosten!

[quads id=1]

Alleen voertuigen van de politie, de brandweer en de ambulances mogen met sirenes of meer tonige hoorns op de openbare weg rijden. Laat dat duidelijk zijn. Bekijk het officiële politiebericht voor extra informatie en geef het door aan een ieder zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Politie Suriname schreef:

De politie zal optreden tegen verkeersdeelnemers die onbevoegd gebruik maken van sirenes of meer tonige hoorns. Gebleken is dat burgers sirenes of meer tonige hoorns aan hun auto’s bevestigen die gelijksoortige tonen produceren zoals gebruikelijk is bij politievoertuigen. De sirenes of meer tonige hoorns installeert men aan hun voertuigen blijkbaar om voorrang af te dwingen bij andere weggebruikers op de openbare weg.

Bellemmeren van het verkeer

De wet is duidelijk op dit stuk en geeft aan dat alleen aan voertuigen van de politie, de brandweer en de ambulances het is toegestaan met sirenes of meer tonige hoorns op de openbare weg te rijden.
Burgers die zich schuldig maken aan dit onmaatschappelijk gedrag, moeten beseffen dat zij de vrijheid en de veiligheid van het verkeer zonder noodzaak belemmeren of dat zij de veiligheid op de weg in gevaar brengen.

Sleepkosten

[quads id=1]

De politie zal bij constatering van dit gedrag de bestuurder van het voertuig bekeuren en ertoe overgaan het voertuig voor herkeuring in beslag te nemen. Dat voertuig zal met behulp van een sleepwagen worden gebracht naar de herkeuring locatie. De sleepkosten zullen voor rekening zijn van de houder of eigenaar van het voertuig.

Niet verkopen

[quads id=1]

Op ondernemers en handelaren doet de politie een beroep om mee te helpen aan het verhogen van de verkeersveiligheid en wel zodanig dat sirenes en meer tonige hoorns niet in handen komen van personen die daar oneigenlijk gebruik van willen maken.